Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ο βομβαρδισμός του Πειραιά - Σπάνιο κινηματογραφικό υλικό [11 Ιανουαρίου 1944]


11 Ιανουαρίου 1944
Αγγλικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν γερμανικούς στόχους στον Πειραιά από τις 12 το μεσημέρι και για 3 ώρες.

Γερή καρδιά με απλές κινήσεις



Χοληστερόλη, κορεσμένο λίπος, αλάτι, ω3 λιπαρά, φρούτα, λαχανικά, όλα είναι έννοιες συνδεδεμένες είτε θετικά, είτε αρνητικά με την υγεία της καρδιάς. Και μπορεί το DNA να παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων, ωστόσο, όλο και περισσότερα

Νέο τεστ ανίχνευσης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας


Η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη!



Το Norilsk στη Ρωσία βρίσκεται πάνω στον Αρκτικό Κύκλο και φιλοξενεί περίπου 170.000 κατοίκους που ζουν διαρκώς σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ η μόλυνση του περιβάλλοντος χτυπά κόκκινο και τους συντροφεύει σε κάθε τους δραστηριότητα.

Η έλλειψη μελισσών απειλεί την αναπαραγωγή των φυτών


H Ελλάδα προς το παρόν δεν ανήκει στην κατηγορία των προβληματικών χωρών
Σε περισσότερες από τις μισές χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχουν πλέον αρκετές μέλισσες για να επικονιάσουν τα φυτά, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η αναπαραγωγή των τελευταίων, σύμφωνα με

Συναγερμός για μεγάλες ξηρασίες στην Ελλάδα

Έως το τέλος του αιώνα, οι ξηρασίες στην Ευρώπη θα έχουν γίνει πολύ πιο συχνές και παρατεταμένες εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και της ολοένα αυξημένης κατανάλωσης (και σπατάλης) του νερού.

Οι 10 top αντικαρκινικές τροφές



Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στην προστασία από τον καρκίνο. Μια διατροφή, όμως, πλούσια σε τροφές με αντικαρκινική δράση θα μπορούσε ίσως να θωρακίσει τον οργανισμό απέναντι στις διάφορες μορφές της ασθένειας.

Οι πιπεριές κατά της νόσου Πάρκινσον!


Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν νικοτίνη, ενδεχομένως μειώνει τον κίνδυνο για νόσο του Πάρκινσον. 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ: Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό!

 


ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ: Εγκεφαλικού (S T ROKE) επεισοδίου 
Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου … . 

Μυστικό όπλο για τη σωτηρία του κλίματος οι μύκητες



Οι νέες τεχνολογίες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, ωστόσο για να κερδίσουν την μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να στρατολογήσουν έναν εξολοκλήρου οργανικό σύμμαχο: τους μύκητες.

Συγκλονιστικό βίντεο: "Λάβαμε εντολή να μην ενοχλούμε τους Τούρκους στο Αιγαίο"



Συγκλονιστική δημόσια καταγγελία που συνιστά εσχάτη προδοσία για τους υπαιτίους είχαμε πριν λίγο από τον πρόεδρο της Ένωσης Λιμενικών Θράκης Σάκη Ζησίδη: Το Λιμενικό έλαβε

Η τρισδιάστατη εκτύπωση μεταμορφώνει τη βιομηχανική παραγωγή


Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούνταν μόνο για την παραγωγή πρωτοτύπων για δοκιμές. Τώρα, μεγάλες εταιρείες όπως η Siemens, η GE και η EADS αρχίζουν να αξιοποιούν τις τεχνολογίες τρισδιάστατης εκτύπωσης στο εργοστάσιο.

Αυτά είναι τα καθημερινά αντικείμενα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σας

                                      
Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά και σχεδόν πάντα αψηφούμε το γεγονός πως τα συγκεκριμένα αντικείμενα αποτελούν "βόμβες" στα θεμέλια της υγείας μας. Μοιάζουν "αθώα" όμως μόνο ως τέτοια δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Δείτε ποια είναι και λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις

Ήπειροι και ωκεανοί στις Υπερ-Γαίες


Όταν ξεκίνησε η μαζική ανακάλυψη πλανητών μακριά από το ηλιακό μας σύστημα αρχικά εντοπίζονταν γιγάντιοι πλανήτες με μέγεθος παρόμοιο ή και πολλαπλάσιο από αυτό του Δία.

Αιφνίδια εισβολή πολικού ψύχους στην Ευρώπη

Αιφνίδια εισβολή πολικού ψύχους, με θερμοκρασίες που θα αγγίζουν ακόμα και τους -30oC, αναμένεται να δεχτεί τις επόμενες ημέρες και γενικότερα μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, η βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη.