Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Η τρύπα του όζοντος για ακόμη μισό αιώνα


Σύμφωνα με μία νέα μελέτη της NASA που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης στο Σαν Φρανσίσκο, η απαγόρευση των χημικών που καταστρέφουν το όζον στην ατμόσφαιρα της Γης δεν έχει προκαλέσει μέχρι σήμερα σημαντική βελτίωση στην τρύπα του όζοντος πάνω από το Νότιο Πόλο.

Προσεληνώθηκε επιτυχώς το κινεζικό διαστημικό σκάφος Chang'e-3

Προσεληνώθηκε επιτυχώς σήμερα το κινεζικό διαστημικό σκάφος "Chang'e 3", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα και η κρατική τηλεόραση.

Η Ευρώπη “ψεκάζει” το Δία

Παρουσία των δύο χημικών στοιχείων που συνθέτουν το νερό, υδρογόνο και οξυγόνο, στον δορυφόρο του πλανήτη Δία, Ευρώπη, δείχνουν οι εικόνες που έστειλε στη Γη το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA.

Bρέθηκε πετρέλαιο σε δορυφόρο του Κρόνου

Πίδακες νερού, τουλάχιστον 20 φορές πιο ψηλοί από το Έβερεστ, φαίνεται να εκτινάσσονται προς το διάστημα από τον δορυφόρο του Δία Ευρώπη, ενώ στον δορυφόρο του Κρόνου Τιτάνα υπάρχουν κολοσσιαίες σε μέγεθος λίμνες υγρού μεθανίου.

Εξωγήινη η καταγωγή μας;


Αμερικανός καθηγητής Οικολογίας υποστηρίζει ότι ήρθαμε από κάποιον πλανήτη του Άλφα του Κενταύρου
Μοιάζει με σενάριο από επεισόδιο των «X-Files», είναι όμως η ανατρεπτική και σίγουρα ιδιαίτερα

Η σημαία της Κίνας σήμερα στη Σελήνη


Η Κίνα θα γίνει η πρώτη χώρα - μετά από 37 χρόνια - χώρα, της οποίας το διαστημικό σκάφος με μια σεληνάκατο θα πραγματοποιήσει προσεδάφιση στη Σελήνη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τρανσγλουταμινάση: Η «κόλλα κρέατος» που μετατρέπει τα σκουπίδια σε φιλέτο [Βίντεο]


Το θέμα διερεύνησε πριν λίγο καιρό και το κανάλι ABC στο ρεπορτάζ που ακολουθεί με αντίστοιχα συμπεράσματα.

Χιόνισε για πρώτη φορά ύστερα από 100 χρόνια στο Κάιρο (φωτογραφίες)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν φωτογραφίες από το Κάιρο αφού στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου όχι μόνο χιόνισε για πρώτη φορά ύστερα από 100 χρόνια αλλά το έστρωσε μάλιστα!

Ποιες πόλεις θα βρεθούν κάτω από το νερό


Η ανθρωπότητα μπορεί να πει αντίο στις Μαλδίβες, το Χονγκ Κονγκ, τη Βενετία και την Αγία Πετρούπολη. Οι πόλεις αυτές θα βρεθούν κάτω από το νερό, εάν δεν σταματήσει η αύξηση της στάθμης των ωκεανών την οποία προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ο μυστικός πόλεμος για την μεγαλύτερη πηγή φυσικών πόρων του πλανήτη

Καθώς τα περιφερειακά επιφανειακά στρώματα πάγου γύρω από τον Βόρειο Πόλο υποχωρούν (κοινώς «λιώνουν»), ένας μυστικός, αθόρυβος πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε πολλές χώρες με διακύβευμα την εξόρυξη των τεράστιων αποθεμάτων φυσικών πόρων που κρύβονται κάτω