Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ 6,2 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Κρήτη.

 

ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ 6,2 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Κρήτη

 

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16.11 το απόγευμα στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο χαρακτηρίζει τη δόνηση «σφοδρή»
6,2 Ρίχτερ «ταρακούνησαν» την Κρήτη
Το επίκεντρο του σεισμού προσδιορίζεται 39 χιλιόμετρα νότια και νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων ή 274 χιλιόμετρα νοτίως της Αθήνας....

Κλιματική αλλαγή: οι μεγαλουπόλεις που θα εκκενωθούν σε 45 χρόνια 

 

Μεγαλουπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θα είναι μη κατοικήσιμες σε διάστημα έως 45 ετών εξαιτίας των μη αναστρέψιμων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, η οποία προκαλείται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες.
Αυτό προκύπτει από έρευνα του Πανεπιστημίου της Χαβάης που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature αυτή την εβδομάδα.
Σύμφωνα με τη μελέτη η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει ...

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από φυσικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί στον κόσμο

Δείτε παρακάτω εντυπωσιακές φωτογραφίες από φυσικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί σε ολόκληρο τον κόσμο.
Απολαύστε εικόνες οι οποίες ελάχιστες φορές έχει αποτυπωθεί στο φωτογραφικό φακό....

Πως προέκυψε η FAKE προσγείωση στο φεγγάρι [Εικόνες]

 


20 Ιουλίου του 1969 όλος ο κόσμος ήταν κολλημένος στην τηλεόραση για να δει τις εικόνες της πρώτης προσσελήνωσης. Τι και αν ήταν όλα ψεύτικα; Υπάρχουν πολλές αποδείξεις για να τεκμηριώσουν τη θεωρία της συνωμοσίας.
Οι άνθρωποι που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία έχουν αυξηθεί και πιστεύουν ...ότι όλα ήταν μια επινόηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποδείξουν την υπεροχή τους έναντι της Σοβιετικής Ένωσης.
Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 20% των Αμερικανών πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσγειώθηκαν ...

Στην 1η θέση η ο Νομός Κοζάνης - Νομοί της Ελλάδας με τους περισσότερους αριστούχους

 

Στην 1η θέση η ο Νομός Κοζάνης - Νομοί της Ελλάδας με τους περισσότερους αριστούχους

Συνολικά 141.090 μαθητές αρίστευσαν σε γυμνάσια και λύκεια

Στους 141.090 ανέρχονται οι άριστοι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της χώρας. Το πιο πάνω προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι....

Η Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα - Το Μυστικό του Αιώνα!

 

>
Αμυγδαλέλαιο λαμβάνεται από τους καρπούς του αμύγδαλου. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6, Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 δεν είναι βιταμίνη. Είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης.
Η αμυγδαλίνη είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων και μια πιθανή τοξίνη αφού μπορεί να απελευθερώσει κυανίδη στον οργανισμό. Η αμυγδαλίνη θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.
Έχει υποστηριχθεί, ότι ....

Έρευνα: Η μουσική ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς

 

Oι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η μουσική κάνει την καρδιά πιο δυνατή, μειώνει τον χρόνο της ανάρρωσης και γενικότερα βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.
Η μουσική δεν φτιάχνει μόνο τη διάθεση, αλλά ενισχύει και τη λειτουργία της καρδιάς. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Νις στη Σερβία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή αναρρώνουν ταχύτερα όταν ακούν την αγαπημένη τους μουσική!
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι .....

New York Times: Θα είχε αποτραπεί η ύφεση αν υπήρχε δραχμή

 

Εάν η υποτίμηση του ελληνικού χρέους είχε γίνει σε δραχμές, θα είχε αποτραπεί η ύφεση, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, στο οποίο γίνεται αναφορά στα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» που κατέχουν οι ΗΠΑ από πλευράς δανειοληψίας, σε σχέση με άλλες χώρες που δανείζονται σε ξένο νόμισμα.
Όπως τονίζεται, οι ΗΠΑ μπορούν ....

Mύθος τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα

 

Η συχνή συμβουλή που μας προτρέπει να καταναλώνουμε 8 ποτήρια νερό την ημέρα δεν ευσταθεί, δηλώνουν ειδικοί διατροφής και νεφρολόγοι, που επιθυμούν να καταρρίψουν το μύθο.
«Τι μας οδηγεί στο να πίνουμε 2 λίτρα νερό την ημέρα;» αναρωτιέται ο συγγραφέας άρθρου στο περιοδικό Journal of Public Health της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.
Η σύσταση σχετικά με την ...

Ανακαλύφθηκαν τα απομεινάρια ενός υδάτινου κόσμου γύρω από ένα άστρο

 

Είναι η πρώτη φορά που ανιχνεύονται τα χημικά «αποτυπώματα» του νερού σε βραχώδεις κόσμους πέρα από το ηλιακό μας σύστημα.
Βρετανοί αστρονόμοι εντόπισαν ένα «μουσκεμένο αστρικό νεκροταφείο», συγκεκριμένα τα απομεινάρια ενός πλούσιου σε νερό αστεροειδούς ή ενός νάνου πλανήτη, που περιφέρονται γύρω από ένα άστρο «λευκό νάνο» σε απόσταση 150 ετών φωτός από τη Γη.
Είναι η πρώτη φορά που ...

Ανακαλύφθηκε προϊστορικό πτηνό με δυο ουρές

 

Τα δεδομένα στην ιστορία της εξέλιξης των πτηνών αλλάζει νέα έρευνα της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στο Πεκίνο, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PNAS.
Η έρευνα βασίζεται σε απολιθώματα του προϊστορικού πτηνού Jeholornis που έζησε μαζί άλλους με φτερωτούς δεινοσαύρους πριν 120 εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα η Κίνα....

Φθινοπωρινός «μίνι καύσωνας» το Σαββατοκύριακο


Ο καιρός προβλέπεται ιδανικός για παιχνίδια στη παραλία 
Φθινοπωρινός «μίνι καύσωνας» το Σαββατοκύριακο
Εναν μίνι φθινοπωρινό καύσωνα μας επιφυλάσσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ο καιρός, ιδιαίτερα το Σάββατο, θα είναι καλός και ιδιαίτερα ζεστός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με παροδικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες...