Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Τώρα τελευταία ξεχνάω. Μήπως έχω άνοια ή αλτσχάιμερ;



O όρος Άνοια αναφέρεται γενικότερα στις διάφορες μορφές εκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου που προκαλούν σταδιακή έκπτωση στις διάφορες νοητικές λειτουργίες και δεξιότητες του ατόμου που πάσχει.

Ο μυστηριώδης θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση [23 Ιανουαρίου 1973]


Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.

Έχω γαστρεντερίτιδα. Τι πρέπει να κάνω;



 Τι είναι η ιογενής γαστρεντερίτιδα;Τι την προκαλεί, τι πρέπει να κάνουμε; Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.
Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι μια εντερική λοίμωξη που οφείλεται σε διάφορους ιούς. Οι συχνότεροι από αυτούς είναι οι νορο-ιοί, οι ροτα-ιοί και οι αδενο-ιοί.

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν νερό στον πλανήτη - αστεροειδή «Δήμητρα»


Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν ίχνη νερού στη «Δήμητρα», που μπορεί να θεωρηθεί νάνος πλανήτης ή ο μεγαλύτερος και πιο σφαιρικός αστεροειδής του ηλιακού μας συστήματος (ανάλογα με τον ορισμό στα αντίστοιχα ουράνια σώματα).

Καθημερινά λάθη που κοστίζουν ακριβά στην καρδιά μας



Ανάβουμε το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Οι υποχρεώσεις «τρώνε» όλο το 24ωρο με αποτέλεσμα ακόμη και η ιδέα της εγγραφής στο γυμναστήριο να φαντάζει ακατόρθωτη. Η κατσαρόλα μπαίνει σπάνια στη φωτιά, αφού δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα, ενώ το στρες κάνει την καρδιά να χτυπά δυνατά και μας οδηγεί αυτόματα στο ψυγείο.

Ανεβασμένοι καρκινικοί δείκτες. 'Εχω καρκίνο;



Οι καρκινικοί δείκτες είναι χημικές ουσίες που παράγονται από τους όγκους και κυκλοφορούν στο αίμα, όπου μπορούν να ανιχνευθούν.   Ωστόσο,  καρκινικοί δείκτες παράγονται επίσης από πολλά φυσιολογικά κύτταρα και οι τιμές τους στο αίμα μπορεί να είναι αυξημένες σε μη νεοπλασματικές παθήσεις.

Το 2020 πλήρες το κινεζικό GPS με 30 δορυφόρους


Το Κινεζικό διαστημικό πρακτορείο ανέφερε στις αρχές Ιανουαρίου ότι μέχρι το 2020 θα έχει αναπτύξει εξ’ ολοκλήρου το δικό του διαστημικό πρόγραμμα ναυτιλίας - κατεύθυνσης,  ισότιμο με το GPS και μάλιστα με την τοποθέτηση 30 τελευταίας τεχνολογίας δορυφόρων σε τροχιά στο διάστημα.

Σακχαρώδης Διαβήτης και υπογλυκαιμία

Πώς να εφαρμόσετε τον «κανόνα» του 15

Υπογλυκαιμία είναι η κατάσταση κατά την οποία το σάκχαρο του αίματος πέφτει κάτω από 70ml/dl και μια σειρά από συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους: ζάλη, πείνα, εφίδρωση, πονοκέφαλος, θολή όραση, ναυτία, ταχυκαρδία, υπνηλία, νευρικότητα, έλλειψη συγκέντρωσης, συμπεριφορά

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Υπάρχει και ελληνικό "Τρίγωνο των Βερμούδων"!!!

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Υπάρχει και ελληνικό
Η υποθαλάσσια άβυσσος, όπου βρίσκεται το βαθύτερο σημείο της Μεσογείου, λόγω των πολλών ναυαγίων που έχουν σημειωθεί μπορεί να χαρακτηριστεί ως Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων

Ελλάς αρχή και τέλος των πάντων: Ένας τόπος ιερός ένας λαός ξεχωριστός μια ιστορία μοναδική που θαυμάζει ολόκληρη η οικουμένη [Βίντεο]


Μια σειρά από συγκλονιστικά βίντεο (6 μέρη) με μερικά από τα πιο διάσημα αποφθέγματα και ρητά που έχουν ειπωθεί ποτέ από επιφανή ιστορικά πρόσωπα, για την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, που απεικονίζουν τον τεράστιο ρόλο τους στη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού, το θάρρος τους, την ανδρεία τους και τις αρετές τους καθολικά.

Αυτοί είναι οι πιο περίεργοι ήχοι που έχουν καταγραφεί ποτέ! (VIDEO)

Αυτοί είναι οι πιο περίεργοι ήχοι που έχουν καταγραφεί ποτέ! (VIDEO)

Οι πιο μυστηριώδεις ήχοι που έχουν καταγραφεί στη γη...Ποιοι είναι,γιατί έχουν καταγραφεί και σε ποιον ανήκουν;

Πρόγνωση Τηλεκίνηση Αιώρηση


Οι άγνωστες δυνάμεις του ανθρώπου ασκούσαν πάντοτε μια ακαταμάχητη γοητεία πάνω του. Εκτός από τους απλούς ανθρώπους, επιστήμονες και πειραματικές εργασίες έχουν επίσης ασχοληθεί με αυτές. Προφητεία, τηλεπάθεια, τηλεκίνηση, αιώρηση. Υπάρχουν; Είναι δυνατό να συμβούν;

Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι σε... μεταφυσικά μονοπάτια


Το ανήσυχο και διψασμένο για γνώση ανθρώπινο πνεύμα δεν αρκείται στην έρευνα και ανακάλυψη των νόμων που είναι βασικοί για την εξέλιξη και την εκτέλεση του προορισμού του πάνω στη Γη. Με αγωνία ενδιαφέρεται να μάθει τι πρόκειται να συμβεί μετά θάνατον, τι θα γίνει η ψυχή του, θα επιζήσει

Πάνω (πολύ πάνω κατά το παρελθόν) από 50 πόλεις στις ΗΠΑ με Ελληνικά ονόματα! Τυχαίο;

Πάνω (πολύ πάνω κατά το παρελθόν) από 50 πόλεις στις ΗΠΑ με Ελληνικά ονόματα! Τυχαίο;
Από την Πέλλα της Άιοβα, στην Κόρινθο του Κεντάκι και στην Σπάρτη της Τζόρτζια, συνολικά πάνω από 50 αμερικανικές πόλεις φέρουν ελληνικά τοπωνύμια και ονόματα εμπνευσμένα από την ελληνική ιστορία και μυθολογία.

Ένα φεγγάρι Γιν και Γιανγκ στο σύστημα του Κρόνου

Είναι μια περίπτωση κοσμικού ταοϊσμού: η αποστολή Cassini της NASA απαθανάτισε τις δραματικές αντιθέσεις στο πρόσωπο του Ιαπετού, ενός δορυφόρου του Κρόνου του οποίου η επιφάνεια μοιάζει με το σύμβολο του Γινγκ και Γιανγκ στην κινεζική φιλοσοφία.

Το νέφος «ταξιδεύει» από την Κίνα προς τις ΗΠΑ

Στο Λος Άντζελες παρατηρείται μία επιπλέον ημέρα νέφους τον χρόνο από το μονοξείδιο του άνθρακα και τα οξείδια του αζώτου που προέρχονται από τα κινεζικά εργοστάσια. Από την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, η ατμοσφαιρική ρύπανση διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό με κατεύθυνση τις ΗΠΑ.

Συγκλονιστικό βίντεο από συντριβή Canadair - Η τραγωδία μέσα από πέντε κάμερες [Βίντεο]


Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το συγκλονιστικό βίντεο που έρχεται από τις ΗΠΑ όπου συνετρίβη Canandair CL-600, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο πιλότος και να τραυματιστούν δύο επιβάτες.

Η ιστορία του Αθάνατου νερού της Στύγας στην Αρχαιότητα

Το νερό, πηγή και σύµβολο ζωής, έγινε από τα πανάρχαια χρόνια αντικείµενο λατρείας όλων των πρωτόγονων λαών.
Όποιες και αν είναι οι πολιτισµικές τους δοµές, το νερό αποτελεί αστείρευτη πηγή δύναµης και ζωής:

Τα πιο φωτογραφημένα μέρη της Γης μέσω Googlemaps

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια μέρη παγκοσμίως έχουν τραβήξει τα φλας της δημοσιότητας; Την απάντηση δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον project που δημιούργησε η Google και φέρει την ονομασία Sightsmap.

To ρωσικό πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό που δεν σταματά πουθενά [Βίντεο]

Η Ρωσία κατασκεύασε πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό νέας γενιάς που είναι κυριολεκτικά ασταμάτητο.
«Σπάει» τα παγωμένα νερά και ανοίγει το θαλάσσιο δρόμο στα υπόλοιπα πλοία για να έχουν ασφαλή πλεύση ανάμεσα στους πάγους.

Τέταρτο θερμότερο έτος της ιστορίας το 2013

Το τέταρτο θερμότερο έτος στην ιστορία ήταν το 2013 σύμφωνα την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.
Σημειώνεται ότι η παγκόσμια μετεωρολογική ιστορία έχει ως εναρκτήριο έτος το 1880, οπότε και ξεκίνησαν να τηρούνται αρχεία θερμοκρασίας.

Αφήνει το διάστημα και πιάνει τη Γη η Nasa - Ξεκινά αποστολές που θα φωτίσουν τις συνθήκες στον πλανήτη μας


Μπορεί η Nasa να έχει μακροπρόθεσμα σχέδια για να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη, αλλά φέτος η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ στρέφει τα μάτια της αποκλειστικά στη Γη με πέντε προγραμματισμένες αποστολές που θα φωτίσουν τις συνθήκες στον πλανήτη μας.