Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Αυτές είναι οι σουπερ τροφές για τα οστά...

Τα οστά μας μένουν ισχυρά και υγιή όσο είμαστε νέοι, αλλά από τα 30 και μετά αρχίζουν σταδιακά να αποδυναμώνονται, ειδικά στις γυναίκες...

Ανακαλύφθηκε ο αρχαιότερος πτερόσαυρος

Το απολίθωμα του αρχαιότερου πτερόσαυρου που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα ανακάλυψε μια διεθνής ομάδα παλαιοντολόγων στην έρημο Γκόμπι της βορειοδυτικής Κίνας.

Πέντε συνηθισμένα «λάθη» που κάνει καθημερινά ο εγκέφαλός μας

Εγκέφαλος, το τελειότερο και πιο πολύπλοκο όργανο του ανθρώπινου σώματος, ο εντολέας και, γενικά, ο απόλυτος κυρίαρχος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και αλάνθαστος.

Έκλειψη Ηλίου την Τρίτη 29 Απριλίου


Την Τρίτη στις 29 Απριλίου κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης ο ήλιος θα μοιάζει με «δαχτυλίδι φωτιάς».

Ζωοδόχος Πηγή

Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής
Με το όνομα Ζωοδόχος Πηγή του Μπαλουκλί ή Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα φέρεται ιερό χριστιανικό αγίασμα που βρίσκεται στη Κωνσταντινούπολη έξω από τη δυτική πύλη της Σηλυβρίας, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα "παλάτια των πηγών" στα οποία οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες παραθέριζαν την Άνοιξη. Πήρε την ονομασία του από το τουρκικό όνομα Balık (= ψάρι) και περιλαμβάνει το μοναστήρι, την εκκλησία και το αγίασμα.

Οι ευεργετικές δράσεις του μαύρου πιπεριού

ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
Ποια είναι τα οφέλη του για τον οργανισμό μας
Το μαύρο πιπέρι αποτελεί για πολλούς ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πιάτου τους. Ωστόσο, πέρα από το ότι δίνει μια πιο πικάντικη νότα στη διατροφή μας, φαίνεται ότι τα οφέλη της χρήσης του για τον οργανισμό μας είναι πολλά και ποικίλα.

Κάντε δουλειές του σπιτιού για να μην παχύνετε

ΟΙΚΙΑΚΑ 

Τι δείχνουν έρευνες σε γυναίκες που δεν ασχολούνταν με τα οικιακά

Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, με τίτλο «Τάσεις, σε βάθος 45ετίας, ως προς τη χρήση του χρόνου των γυναικών και την ενέργεια που δαπανούν στη διαχείριση του νοικοκυριού», διαπίστωσε σημαντική μείωση του χρόνου που δαπανούν οι γυναίκες σε οικιακές εργασίες, κατά τα τελευταία 50 χρόνια.

Δήμος Βοϊου: ένας μαγευτικός άγνωστος τόπος

 

Δήμος Βοΐου: καλώς ήρθατε.
Στα θεμέλια της Πίνδου, ανάμεσα στους γίγαντες του Γράμμου, του Σμόλικα και της Βασιλίτσας βρίσκεται το Βόϊο. Από εδώ ξεκινούν οι ψηλές οροσειρές, τα περήφανα πέτρινα χωριά και ο μεγαλύτερος ποταμός της Ελλάδας, ο Αλιάκμονας.

Ο Άγιος Μάρκος ο Απόστολος και Ευαγγελιστής

Ο Άγιος Μάρκος ο Απόστολος και Ευαγγελιστής εορτάζει στις 25 Απριλίου


Ο Άγιος Μάρκος ο Απόστολος και Ευαγγελιστής εορτάζει στις 25 Απριλίου

Ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Μάρκος, ο οποίος ονομαζόταν και Ιωάννης, ήταν Ιουδαίος Ελληνιστής και η μητέρα του ονομαζόταν Μαρία. Καταγόταν από εύπορη οικογένεια και κατά την συνήθεια της εποχής να παίρνουν οι Ιουδαίοι και ένα δεύτερο όνομα ελληνικό η ρωμαϊκό, ονομάσθηκε και Μάρκος.