Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Τα καρύδια στη διατροφή μας

Οι ξηροί καρποί, ανάμεσά τους και τα καρύδια, υπήρξαν για πολλά χρόνια μια παρεξηγημένη κατηγορία τροφίμων λόγω του θερμιδικού τους φορτίου (μια χούφτα καρύδια, περίπου 30 γρ., δίνει 196 θερμίδες).

Γιατί μουδιάζουν τα χέρια και τα πόδια

Μήπως μουδιάζουν τα πόδια και τα χέρια σας συχνά; Το συγκεκριμένο φαινόμενο μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες.
Δείτε αναλυτικά ποιες είναι οι κυριότερες από αυτές και τι πρέπει να κάνετε κατά περίπτωση.

Τι συμβαίνει με τους φόβους μας και πως μπορούμε να τους ξεπεράσουμε;

Σκέψου την τελευταία φορά που πραγματικά ήθελες να κάνεις κάτι, αλλά δεν το έκανες.
Τι σε σταμάτησε από το να το κάνεις; Μήπως κάτι σου άλλαξε το μυαλό; Υπήρχε μια φωνή μέσα στο κεφάλι σου; Όποιος και αν ήταν ο λόγος, ας πάρουμε λίγο χρόνο και ας αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβαίνει με τους φόβους μας και πως μπορούμε να τους ξεπεράσουμε έτσι ώστε να ξεκινήσουμε να επιδιώξουμε πράγματα που πάντα θέλαμε.

«Stairway to Heaven», ένα από τα πλέον διάσημα αξιοθέατα ανά τον κόσμο.

 
Οι «Haiku Stairs» επίσης γνωστές και ως «Stairway to Heaven» (σκαλοπάτια για τον παράδεισο) είναι ένα απότομο μονοπάτι στο νησί Oahu της Χαβάης, αλλά και ένα από τα πλέον διάσημα αξιοθέατα ανά τον κόσμο.



Τα ξύλινα (αρχικά) σκαλοπάτια κατασκευάστηκαν στη νότια πλευρά της κοιλάδας Haiku το 1942 για να γίνεται πιο εύκολη η μεταφορά καλωδίων και κεραιών από τη μία πλευρά του βουνού στην άλλη.

Ρώσοι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει νέο αστεροειδή

Ρώσοι αστρονόμοι έχουν ανακαλύψει ένα νέο αστεροειδή, ανάμεσα στον Άρη και τον Δία.
Κατάφεραν να κάνουν αυτή την ανακάλυψη με τη βοήθεια του αυτοματοποιημένου τηλεσκοπίου Master Tunka-Baikal, το οποίο είναι τοποθετημένο στο αστροφυσικό χώρο του Πανεπιστημίου της πόλης Ιρκούτσκ.

Συμφωνία με στόχο την ανάσχεση της συρρίκνωσης της Νεκράς Θάλασσας

Ισραήλ, Ιορδανία και Παλαιστινιακή Αρχή υπέγραψαν , μέσω ενός αγωγού που θα μεταφέρει άλμη από εργοστάσιο αφαλάτωσης στον Κόλπο της Άκαμπα, ανοιχτά της Ερυθράς Θάλασσας, παρέχοντας παράλληλα πόσιμο νερό στην περιοχή.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος προτιμά τη γαλήνη της εξοχής παρά τη σύγχυση της πόλης

Εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης μέσα σε ένα φυσικό και όχι αστικό περιβάλλον φαίνεται πως έχουν «καλωδιώσει» έτσι τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ώστε ενστικτωδώς, ακόμα και σήμερα, να προτιμά τη γαλήνη της εξοχής παρά τη σύγχυση των πόλεων, ακόμα και αν έχει γεννηθεί σε αυτές, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Βρετανών ψυχολόγων.

Ύπαρξη νερού στο έδαφος του Άρη


Νέες εικόνες από την επιφάνεια του Άρη υποδεικνύουν την ύπαρξη νερού και μάλιστα σε υγρή μορφή εκεί, όχι στο μακρινό παρελθόν αλλά ακόμη και σήμερα! Δορυφορικές εικόνες δείχνουν κάποια σημεία στον ισημερινό του Κόκκινου Πλανήτη όπου το έδαφος μοιάζει να έχει...υγρασία.