Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Κεράσι: ένα από τα πιο ισχυρά, φυσικά αντιφλεγμονώδη

κερασια
Αυτό το δροσερό και νόστιμο ανοιξιάτικο φρούτο, προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, καθώς διαθέτει ποικιλία θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων που συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και στην πρόληψη και θεραπεία πολλών νοσημάτων.

Τα μυστικά ομορφιάς και υγείας της μπύρας

μπυρα 

Και να την πιείτε και να λουστείτε!
Η διάσημη ηθοποιός Κάθριν Ζέτα Τζόουνς «ορκίζεται» στη μπύρα για την υγεία των μαλλιών της. Η ίδια έχει παραδεχτεί ότι ακολουθεί το μικρό μυστικό του λουσίματος με μπύρα εδώ και αρκετά χρόνια.

Αποχαιρετίστε την κυτταρίτιδα… φυσικά

κυταρίτιδα 

Σύμμαχός σας το γκρέιπφρουτ και το θυμάρι
Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα από διάφορες περίπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα.

Μυστικά για άψογα πόδια

πονεμενα ποδια 

Για να τραβάτε όλα τα βλέμματα πάνω σας

Τα πόδια ως στοιχείο θηλυκότητας πρέπει να είναι πάντα άψογα. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που απαιτεί συχνή φροντίδα των ποδιών, η οποία όμως δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο σε ένα καλό μανικιούρ, αλλά και στην καλή τους υγεία.

Μαύρη τρύπα κατάπιε ολόκληρο γαλαξία: Σοκαρισμένοι οι ερευνητές

Ένας γαλαξίας - τέρας που χρονολογείται στα πρώτα 2.000.000.000 χρόνια του σύμπαντος έρχεται να συμπληρώσει ένα άγνωστο κεφάλαιο στην ιστορία της γαλαξιακής εξέλιξης. Στο κέντρο του βρίσκεται μία γιγάντια μαύρη τρύπα, η οποία κυριολεκτικά «ρουφάει» τον γαλαξία από μέσα.

Στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης συμβάλλει το πράσινο τσάι

πράσινο τσάι 

Αυξάνει την απόδοση του εγκεφάλου
Το πράσινο τσάι έχει απασχολήσει αρκετά τους ερευνητές τα τελευταία χρόνια, καθώς φαίνεται να έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων αυτών κατά του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη τύπου 2.

Τα 10 πιο εντυπωσιακά ενυδρεία στον κόσμο!

perierga.gr - Τα 10 top ενυδρεία στον κόσμο!
Τα θαλάσσια είδη, τα υποβρύχια φυτά αλλά και οι βραχώδεις σχηματισμοί δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Κάπως έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκαν και τα ενυδρεία στον κόσμο για να μπορέσει οκαθένας να απολαύσει μετον έναν ή τον άλλον τρόπο αυτό το μοναδικό μεγαλείο και το μαγευτικό θαλάσσιο τοπίο.

Το μικρότερο πουλί στον κόσμο έχει μέγεθος… μέλισσας!


perierga.gr - Το μικρότερο πουλί στον κόσμο σε μέγεθος... μέλισσας!
Το μέγεθός του συγκρίνεται με αυτό των αγριομελισσών, ενώ είναι ελαφρύτερο από ένα κέρμα! Το Bee Hummingbird είναι το μικρότερο πτηνό στον κόσμο, και μάλιστα με διαφορά!

Ο πρόγονος όλων των σπονδυλωτών

Μια καταπληκτική ανακάλυψη έκαναν παλαιοντολόγοι στην στον Καναδά.
Ανακάλυψαν δεκάδες απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα είδους ψαριού που ζούσε πριν από περίπου 500 εκ. έτη.

Άουσβιτς: Το στρατόπεδο που απέδειξε ότι ο άνθρωπος είναι το πιο άγριο ζώο


Το πιο άγριο ζώο είναι ο άνθρωπος...Βλέποντας τις εικόνες από το Άουσβιτς δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις.

Γιατί ιδρώνουμε περισσότερο το καλοκαίρι

ΜΑΣΧΑΛΕΣ ΙΔΡΩΤΑΣ 

Αντιμετωπίστε την κακοσμία του ιδρώτα

Ο ιδρώτας είναι μια απόλυτα φυσιολογική και υγιής αντίδραση του οργανισμού. Παράγεται σταθερά στον άνθρωπο –κατά μέσο όρο 12 γραμμ./ώρα– και εμφανίζεται άλλοτε με τη μορφή της άδηλης αναπνοής και άλλοτε με τη μορφή της εφίδρωσης.

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από το μελάνωμα

Η πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου του δέρματος είναι το μελάνωμα. Η έγκαιρη διάγνωση του συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του, αλλά αν ο καρκίνος εξαπλωθεί στους λεμφαδένες και άλλα ζωτικά όργανα, οι πιθανότητες επιβίωσης για την επόμενη πενταετία πέφτουν κάτω από το 20%.

Απίστευτη ιστορία επιβίωσης: Σκύλος ναυαγός επέζησε για μέρες επιπλέοντας πάνω σε σανίδα

Μία απίστευτη ιστορία επιβίωσης, ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας με τη διάσωση ενός σκύλου ο οποίος επέζησε για μέρες πάνω σε ένα κομμάτι ξύλο που επέπλεε στη θάλασσα.
Ο τετράποδος ναυαγός ήταν αρκετά τυχερός ώστε να εντοπιστεί από τον Φιλιπ Λατού, κομάντο των ειδικών δυνάμεων Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος περιπολούσε στον κόλπο του Σμοουκχαουζ, κοντά στο νησί Great Barrier.

H Μήλος ανακηρύσσεται Ιερό Νησί


Η Μήλος ανακηρύσσεται ιερό νησί, λόγω της ύπαρξης του μοναδικού πρωτοχριστιανικού μνημείου των Κατακομβών, το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιουνίου, με σειρά εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολης της Σύρου και ο Δήμος Μήλου, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Έρημος Ατακάμα στη Χιλή: Το πιο ξηρό μέρος στη Γη


Στην έρημο Ατακάμα της βόρειας Χιλής, φαίνεται ότι τίποτα δεν θα μπορούσε ποτέ να επιβιώσει. Είναι ένα από τα πιο ξηρά μέρη του κόσμου, και ορισμένα σημεία της δεν έχουν νιώσει σταγόνα βροχής τα τελευταία 50 χρόνια.

Νέα επαναστατική μέθοδος καταπολέμησης της ελονοσίας

Βρετανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μια πρωτότυπη και πολλά υποσχόμενη μέθοδο καταπολέμησης της ελονοσίας, τροποποιώντας γενετικά τα κουνούπια-φορείς, έτσι ώστε αυτά να γεννούν μόνο αρσενικούς απογόνους, με αποτέλεσμα να «φρενάρεται» δραστικά ο πολλαπλασιασμός τους. Για «κβαντικό άλμα» στην αντιμετώπιση της ευρέως διαδεδομένης νόσου έκαναν οι επιστήμονες.

Μπορεί να πάθω έμφραγμα από ένα ισχυρό σοκ;

Αμερικανοί επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν για ποιον λόγο μπορεί να οδηγήσει στο έμφραγμα το αιφνίδιο συναισθηματικό σοκ, το απότομο ακραίο στρες αλλά και ο άκρατος φόβος. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν στο εργαστήριο ανακάλυψαν ότι στη διάρκεια αυτών των επεισοδίων εκκρίνονται ορμόνες, οι οποίες «διαλύουν» τόσο τις αποικίες βακτηρίων όσο και τις αθηρωματικές πλάκες που υπάρχουν στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών και τους προκαλούν στένωση.

Το μυστικό της ημέρας: Ο καφές καθαρίζει τα δόντια από τα μικρόβια!

Ο καφές «φρενάρει» τη δημιουργία μικροβιακής πλάκας στα δόντια, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να χρειαστεί κάποιος σφραγίσματα. 
Σε αυτό το συμπέρασμα -ενθαρρυντικό για τους φανατικούς φίλους του καφέ- κατέληξε μια νέα βραζιλιάνικη επιστημονική έρευνα. 

Τα δαμάσκηνα βοηθούν στην απώλεια βάρους

ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ 

 Συμβάλλουν στον έλεγχο της όρεξης
Τα δαμάσκηνα αποτελούν μια πολύ υγιεινή αλλά και πρακτική επιλογή, ιδίως τα αποξηραμένα, για όσους προσέχουν το σωματικό τους βάρος.

Βρώμη: Το μυστικό… προϊόν ομορφιάς

Η πιο ευεργετική τροφή για τον οργανισμό κάνει θαύματα και στην επιδερμίδα… Ήξερες ότι η βρώμη μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου για τέλειο δέρμα;