Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Φρίντριχ Νίτσε

Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε - Friedrich Wilhelm Nietzsche
Στον Γερμανό στοχαστή και φιλόσοφο Φρειδερίκο Βίλχελμ Νίτσε αφιερώνει σήμερα η Google, το Dooodle  με αφορμή τα 169 χρόνια από τη γέννησή του.
O Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε γεννήθηκε σαν σήμερα 15 Οκτωβρίου, το 1844 και η ημερομηνία γέννησής του συνέπεσε χρονικά με τα 49α γενέθλια του βασιλιά της Πρωσίας, Φρειδερίκου Βίλχελμ Δ', προς τιμήν του οποίου έλαβε και το όνομά του.

Το Ελ Νίνιο θα ενταθεί από την κλιματική αλλαγή

Το Ελ Νίνιο, το περιοδικό φαινόμενο που συνδέεται με ακραία καιρικά φαινόμενα και επηρεάζει το κλίμα σε μεγάλο μέρος του πλανήτη, «πονοκεφαλιάζει» εδώ και δεκαετίες τους κλιματολόγους με πολλούς τρόπους. Κατ’ αρχάς ως τώρα δεν έχουν μπορέσει να εντοπίσουν ξεκάθαρα τα αίτιά του ούτε να προβλέψουν με ακρίβεια την εμφάνισή του.

Φιλιππίνες: Φονικός σεισμός 7,2 Ρίχτερ

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις νότιες και κεντρικές Φιλιππίνες, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό.
Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον δύο χαμηλά κτήρια κατέρρευσαν, ενώ φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκτεταμένες ζημιές σε παλιά και

Η μεσογειακή διατροφή "ασπίδα" στη διατήρηση της μνήμης

Δεν υπάρχει πια καμία αμφιβολία πως η μεσογειακή διατροφή συμβάλει στην αύξηση της ποιότητας της υγείας μιας και έχει την ιδιότητα να προλαμβάνει βασικές παθήσεις της καρδιάς. Πέρα απ'αυτό όμως...
Μια διατροφή βασισμένη στη μεσογειακή και πλούσια σε παρθένο ελαιόλαδο, μπορεί να διατηρήσει το μυαλό και τη μνήμη μας σε καλή κατάσταση καθώς μεγαλώνουμε, σε σχέση με μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά.

Η Γη ήταν κάποτε σαν την Ιώ

«Τρανταζόταν» από ηφαιστειακές εκρήξεις που προκαλούνταν από μια μόνο λιθοσφαιρική πλάκα, όπως ο δορυφόρος του Δία
Σήμερα ο πλανήτης μας είναι γαλήνιος και γαλάζιος, στα νιάτα της όμως η Γη ήταν πολύ πιο άγρια και... εκρηκτική - ήταν καλυμμένη από λάβα και, σύμφωνα με μια νέα θεωρία, θα πρέπει να έμοιαζε πολύ με την Ιώ, τον κλυδωνιζόμενο από ηφαίστεια δορυφόρο του Δία.
Η Ιώ είναι το πιο ηφαιστειακά ενεργό αντικείμενο στο ηλιακό μας σύστημα: τα περισσότερα από 400 ενεργά ηφαίστειά της εκρήγνυνται συνεχώς με αποτέλεσμα ολόκληρη η επιφάνειά της να είναι καλυμμένη από ένα στρώμα λάβας πάχους τουλάχιστον ενός εκατοστού.

Η «περαστική» Ήρα μας έστειλε μια φωτογραφία της Γης





Η αποστολή Juno (Hρα) της NASA πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα μια κίνηση γύρω από τη Γη προκειμένου να επιταχύνει το ταξίδι της προς τον Δία.
Αν και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο τέθηκε σε «κατάσταση αναμονής» την πιο κρίσιμη ώρα του εγχειρήματος, πρόλαβε να απαθανατίσει τον πλανήτη μας, καθώς περνούσε πάνω από τη Νότιο Αμερική.

Οι πιο εντυπωσιακοί κρατήρες της Γης!

Ο πλανήτης μας καλύπτεται από κρατήρες με τόσο μεγάλο βάθος σε ορισμένες περιπτώσεις που είναι ορατοί ακόμα και από το διάστημα.
Κάποιοι από αυτούς προκλήθηκαν από πτώσεις αστεροειδών, αλλά οι περισσότεροι είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης επέμβασης για διάφορους λόγους. Τα «σημάδια» της γης εκπλήσσουν και εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους!

''Κόκκινος'' συναγερμός για τους σεισμούς στην Ελλάδα!

ΔΗΛΩΣΗ ΑΚΗ ΤΣΕΛΕΝΤΗ - Αυτό που λέγεται ότι πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί το πρώτο 48ωρο ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ-ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ!