Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

38 μέρη στον κόσμο που γίνονται πιο όμορφα τον χειμώνα

dinfo.gr - 38 μέρη στον κόσμο που γίνονται πιο όμορφα τον χειμώνα 

Χειμώνας! Μια εποχή που αν θεωρείται δύσκολη λόγω καιρικών συνθηκών, πάντα έχει κάτι όμορφο να μας προσφέρει! Από τα Χριστούγεννα, την πιο όμορφη δηλαδή γιορτή του χρόνου μέχρι το χιόνι και τα εντυπωσιακά κατάλευκα τοπία που δημιουργεί όταν αυτό σκεπάζει τα πάντα. Τοπία που κυριολεκτικά μεταμορφώνει, τα κάνει πολύ πιο όμορφα, μαγικά, παραμυθένια! Τοπία που θα σας παρουσιάσουμε στην συνέχεια!

Τα οφέλη της ανάγνωσης στην παιδική ηλικία

Τα οφέλη της ανάγνωσης στην παιδική ηλικία


Σημαντικά πλεονεκτήματα σε κοινωνικές κι εκαπαιδευτικέες δεξιότητες έχουν όσα παιδιά εκτίθενται συστηματικά στη γλώσσα έναντι των συνομιλήκων τους, σύμφωνα με ερευνητές. Και ποιος είναι ο καλύτερο τρόπος εξοικείωσης με την γλώσσα αν όχι η ανάγνωση;

Τα βιβλία αλλάζουν το μυαλό

Τα βιβλία αλλάζουν το μυαλό

Λέμε συχνά ότι ένα καλό βιβλίο ανοίγει το μυαλό. Τώρα οι επιστήμονες διαπιστώνουν ότι μπορεί και να το αλλάξει. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Εμορι ανακάλυψαν ότι η ανάγνωση ενός μυθιστορήματος προκαλεί βιολογικές μεταβολές στον εγκέφαλο, οι οποίες μάλιστα παραμένουν για διάστημα μερικών ημερών.

Πλάτων - Κριτίας και η Προϊστορία της πόλης των Αθηνών

Ο Κριτίας είναι φιλοσοφικός διάλογος του Πλάτωνα και γράφτηκε ανάμεσα στο 360 π.κ.χ. - 353 π.κ.χ.
Στην αρχή της αφήγησής του ο Κριτίας εκθέτει τα σχετικά με την αρχαία πόλη των Αθηνών, εννέα χιλιάδες χρόνια πριν από τον διαδραματιζόμενο διάλογο, απώτερη πηγή των οποίων είναι οι πληροφορίες που έδωσαν στον Σόλωνα οι ιερείς της Αιγύπτου.

10 μέρη στον κόσμο που θυμίζουν παραμύθι

Είναι όνειρο ή υπάρχει πραγματικά; Αυτά τα 10 μέρη στον κόσμο θα σας αναγκάσουν να αναρωτηθείτε αν πετάτε σε έναν όμορφο ονειρικό κόσμο ή είστε ξυπνητός και πατάτε στο έδαφος. Φύση απόκοσμη, εξωπραγματικά τοπία και παραμυθένια αρχιτεκτονική.. αυτό το άρθρο θα σας μεταφέρει μακριά από την πληκτική πραγματικότητα..

Ο γιγάντιος παγετώνας Pine Island Glacier βρίσκεται σε μη αναστρέψιμη διαδικασία τήξης


Κακά μαντάτα για τον γιγάντιο παγετώνα Pine Island Glacier της Δυτικής Ανταρκτικής αλλά και κατ’ επέκταση για τον πλανήτη.
Νέα μελέτη αναφέρει πως ο παγετώνας βρίσκεται σε μια διαδικασία τήξης η οποία δεν μπορεί να σταματήσει. Με απλά λόγια ο παγετώνας θα λιώνει συνεχώς τα επόμενα χρόνια μέχρι να εξαφανισθεί.

Οι επιθανάτιες εμπειρίες είναι ηλεκτρικές εγκεφαλικές εξάρσεις


Πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν αναφέρει ¨επιθανάτιες εμπειρίες¨ - ιδιαίτερα μετά από μια καρδιακή προσβολή. Αλλά τι είναι αυτό που προκαλεί τα οράματα και την αντίληψη ότι οι επιζώντες βρέθηκαν κοντά στο θάνατο; Επιστήμονες από το University of Michigan πιστεύουν ότι έχουν βρει την απάντηση.

Η Γλαύκα της Θεάς Αθηνάς και ο συμβολισμός της


Η κουκουβάγια  το ιερό πουλί της Θεάς Αθηνάς, αποτελεί σύμβολο σοφίας,  σύνεσης, αλλά και της πόλης των Αθηνών.
Ως ιερό πουλί της Αθηνάς ονομάζεται «Γλαύκα», καθώς ένα από τα προσωνύμια της Θεάς  της Σοφίας ήταν «γλαυκώπις», λόγω των σπιθιροβόλων γαλάζιων ματιών της.

Τα πιο περίεργα κτίρια στον κόσμο


Λένε ότι η αρχιτεκτονική είναι σαν μουσική που πάγωσε στον χρόνο. 

Αν βέβαια δει κανείς μερικά από τα παρακάτω κτίρια που θεωρούνται από τα πιο περίεργα στον πλανήτη, αναρωτιέται κανείς τι είδος μελωδίας είναι αυτή που εκπροσωπεί.

Πόσο ωφελεί την υγεία μας το ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί;

Πόσο ωφελεί την υγεία μας το ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί;


Η υγεία στηρίζεται στο καθημερινό πρόγραμμα του μεταβολισμού και του οργανισμού μας. Για να χτίσουμε την άμυνά του, πρέπει να στειάσουμε στο ξεκίνημα της μέρας και να την αντιμετωπίσουμε σαν τελετουργικό.

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την Ιπποκράτειο Διατροφή


Τον 4ο π.Χ. αιώνα ο Ιπποκράτης δίδασκε μέσα από τον πασίγνωστο αφορισμό του ότι: «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακό σας».
Μετά από χίλια επτακόσια περίπου χρόνια σιγής αρκετοί σύγχρονοι επιστημονικοί φορείς του πλανήτη μας, ύστερα από σχετικές μελέτες και πειραματισμούς αναγνώρισαν πρόσφατα, ότι ο Κώος ιατροφιλόσοφος είχε δίκιο.

Η χαμένη πόλη της Αιγύπτου [Ντοκιμαντέρ]

Αποκαλύπτεται η χαμένη πόλη Τελ ελ Αμάρνα, γνωστή για τις αινιγματικές αναπαραστάσεις ενός άγνωστου βασιλικού ζεύγους, όπως και η μυστηριώδης σχέση του με τον πιο διάσημο Φαραώ, τον θρυλικό Τουταγχαμών.

Πώς γεννιούνται τα μεγαλύτερα κύματα στον πλανήτη


 Είναι αδύνατο να τα δει κανείς με τα μάτια ή με δορυφόρους, αφού δεν φτάνουν ποτέ μέχρι την επιφάνεια. Τα μεγαλύτερα κύματα του κόσμου, με ύψος μέχρι 500 μέτρα, κινούνται υποβρυχίως και βοηθούν στην ανάμειξη του νερού των ωκεανών.

10 διάσημα κτίρια που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε

dinfo.gr - 10 διάσημα κτίρια που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε 
Υπάρχουν μέρη στον κόσμο που είναι γνωστά για την ομορφιά τους, όπως για παράδειγμα το φαράγγι της Αντιλόπης ή η Βενετία. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα που έγιναν διάσημα λόγω ενός και μόνο κτιρίου. Είναι το Κολοσσαίο για την Ρώμη αλλά και το Μπουρτζ Χαλίφα για το Ντουμπάι. Κτίρια που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική, την ιστορία, την μεγαλοπρέπεια και τον σχεδιασμό τους. Ελάτε να τα ανακαλύψουμε..

30 μέρη στο κόσμο που δεν θα πιστεύετε ότι υπάρχουν!


vaikali

Ο κόσμος μας είναι γεμάτος από όμορφα μέρη, κάποιες φορές τόσο όμορφα που είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι υπάρχουν στα αλήθεια: ροζ λίμνες, εντυπωσιακές πεδιάδες με λεβάντες ή με τουλίπες, φαράγγια και βουνά που κόβουν την ανάσα. Κάποια από αυτά είναι γνωστά και πολυφωτογραφημένα.

Η ενδομήτρια ζωή καθορίζει την μελλοντική μας υγεία

Η ενδομήτρια ζωή καθορίζει την μελλοντική μας υγεία


Περιβαλλοντικοί παράγοντες στους οποίους εκτίθενται οι έγκυοι αλλά και τα βρέφη, κατά την διάρκεια του πρώτου χρόνου της ζωής τους, έχουν μεγάλη επίδραση στον προγραμματισμό των ενδοκυττάριων μηχανισμών, της επικοινωνίας μεταξύ των κυττάρων και της ρύθμισης μεταβολικών λειτουργιών.

Έξι άγνωστες πληροφορίες για τα αμύγδαλα

Έξι άγνωστες πληροφορίες για τα αμύγδαλα


Γνωστά για την ενίσχυση της υγείας της καρδιάς αλλά και με πολλά άλλα οφέλη, τα αμύγδαλα έχουν κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες για να "υπερηφανεύονται".

Απίστευτο! Δείτε τι έκρυβε η Λίμνη Καστοριάς για 7.254 χρόνια




Απίστευτο! Δείτε τι έκρυβε η Λίμνη Καστοριάς για 7.254 χρόνια
Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς, συγκεκριμένα το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια! Είναι μια...

Τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο

Τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο


721C518AB7B47E94E4D6569717D8C
Ποιος πίνακας ζωγραφικής θα μπορούσε να θεωρηθεί ο ωραιότερος του κόσμου; Ποια παραλία, ποιο άγαλμα; Βρεθήκαμε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση: Να περιορίσουμε τα αμέτρητα πράγματα που έχουμε δει στα ταξίδια μας στα 30 πιο ωραία.

Η Ελλάδα «στις 20 καλύτερες χώρες του κόσμου για να τρώει κανείς»


Η Ελλάδα ανήκει στις 20 καλύτερες χώρες του κόσμου όταν το θέμα είναι η διατροφή, σύμφωνα με μία νέα έκθεση - την πρώτη του είδους που βαθμολογεί κάθε χώρα ξεχωριστά...

Έντεκα τροφές που καταστρέφουν το δέρμα

Έντεκα τροφές που καταστρέφουν το δέρμα


Η γυμναστική και ο ύπνος βοηθούν επίσης, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η διατροφή. Πέρα από τα τρόφιμα που βοηθούν στην προσπάθεια αυτή υπάρχουν και κάποια άλλα που την σαμποτάρουν και για το λόγο αυτό πρέπει να αφαιρεθούν από τη διατροφή μας.

Το πράσινο τσάι αλληλεπιδρά με φάρμακα για την πίεση













Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τη δραστικότητα ορισμένων αντιυπερτασικών και αντιαλλεργικών φαρμάκων, προειδοποιούν επιστήμονες από την Ιαπωνία.