Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τα λαχανικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα





Μπρόκολο, σκόρδο, κρεμμύδι, ντομάτες, παντζάρια και πολλά ακόμη λαχανικά, αποτελούν τους καλύτερους «πολεμιστές» κατά των ασθενειών και βοηθούν τη συνολική υγεία μας

Ανοιξε η Γη κάτω από τα πόδια τους -Απίστευτη οφθαλμαπάτη σε πλατεία στη Στοκχόλμη - Bίντεο φωτογραφίες



 Ηταν Ιούνιος του 2011 όταν ένας καλλιτέχνης δημιούργησε μία τρισδιάστατη απεικόνιση στο δάπεδο της πλατείας Sergels torg της Στοκχόλμης

Μωβ ντομάτες κατά του καρκίνου

μωβ ντοματες

 Στη δημιουργία γενετικά τροποποιημένης ντομάτας προχώρησαν οι επιστήμονες

 Ερευνητές από το Κέντρο «John Innes» εμπλούτισαν ντομάτες με τη χρωστική ουσία ανθοκυανίνη, η

Όταν τρώμε γρήγορα παχαίνουμε πιο εύκολα

φαγητο

 Το «μήνυμα» του κορεσμού χρειάζεται 15-17 λεπτά για να φτάσει στον εγκέφαλο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν τρώνε κατεβάζουν το φαγητό τους σχεδόν αμάσητο. Ο μικρός χρόνος κατανάλωσης του φαγητού όμως, πέρα από το γεγονός ότι δεν βοηθάει την καλή πέψη του, σχετίζεται και με αύξηση του σωματικού βάρους.

Στη δίνη της υπερθέρμανσης ή μιας μίνι εποχής παγετώνων ο πλανήτης;

Ζούμε στην εποχή της υπερθέρμανσης του πλανήτη ή βρισκόμαστε προ των πυλών μιας μίνι εποχής παγετώνων, που θα προκαλέσει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στη γη;

Οι καταστροφικοί σεισμοί του 1953 στα νησιά του Ιονίου και της Κεφαλλονιάς


Ο εγκέλαδος χτύπησε το μεσημέρι της Κυριακής την Κεφαλονιά προκαλώντας ζημιές σε κτίρια και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο. Η εμπειρία των κατοίκων του Ιονίου στις σεισμικές δονήσεις δεν είναι ωστόσο, σημερινή.

Economist: «Έρχεται ραγδαία υποτίμηση πολλών νομισμάτων»

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Economist δεν είναι μόνο η Αργεντινή η οποία υποφέρει από την υποτίμηση του εθνικού της νομίσματος αλλά πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες οι οικονομίες των οποίων πρόκειται να πληγούν επίσης.

Η Αίτνα, το διάσημο ενεργό ηφαίστειο της Ιταλίας και το ψηλότερο στην Ευρώπη φαίνεται να ξύπνησε πάλι



Ενεργοποιήθηκε πάλι από την Κυριακή το ηφαίστειο της Αίτνας, στην Ιταλία.  Μόνο το 2013 το

Παράξενος λευκός ιστός καλύπτει λουλούδια και φυτά σε βόρειο τμήμα της Αγγλίας


Ένας άγνωστος ερασιτέχνης κινηματογραφιστής σκόνταψε επάνω σε αυτό που μοιάζει με σκηνή από μια τρομακτική ταινία.
"Υπάρχει μια τεράστια συσσώρευση ιστού πάνω από τα φυτά"

Η απίστευτη χειρονομία χιμπατζή στη γυναίκα που τον έσωσε


Η Wounda, ο θηλυκός χιμπατζής, έγινε το 15ο του είδους του που επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον, στο νησί Tchindzoulou.
Η Wounda παραλίγο να χάσει τη ζωή της όταν αρρώστησε.

Η πολική δίνη οι παγκόσμιες θερμοκρασίες και τα “παιχνίδια” της μνήμης

Στις αρχές Ιανουαρίου η πολική δίνη που έπληξε τις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε πολλούς να αναρωτηθούν πώς είναι δυνατόν να υπερθερμαίνεται ο πλανήτης όταν συμβαίνουν τέτοια φαινόμενα.

Το Γκραν Κάνιον είναι… νεότερο από ότι νομίζαμε

Το Γκραν Κάνιον που διασχίζει σαν φίδι την πολιτεία της Αριζόνα στις ΗΠΑ, πήρε σχετικά πρόσφατα την τελική του μορφή, σύμφωνα με νέα έρευνα που υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο μέρος του θαυμαστού φαραγγιού ολοκληρώθηκε πριν από μόνο πέντε με έξι εκατομμύρια χρόνια.

Έξι «αβύθιστα» πλοία παλεύουν με τα κύματα


Παρακολουθήστε το εντυπωσιακό βίντεο με έξι πλοία που βρέθηκαν, κυριολεκτικά, μέσα σε πολύ ισχυρές καταιγίδες στη μέση του ωκεανού να παλεύουν με κύματα-θηρία, ύψους πολλών μέτρων.

Η πανάρχαια Ελληνική επιστήμη της Γεωμετρίας

Η Γεωμετρία δεν είναι βέβαια το μόνο από τα αγαθά τού πολιτισμού, πού κατέλιπεν η Ελληνική αρχαιότης, είναι όμως ασφαλώς τό διαχρονικώτερο.

Το δημητριακό Ζεια και οι αναφορές του σε αρχαία και σύγχρονα κείμενα

Η ζεια ή ζειά ή ζέα είναι δημητριακό που αναφέρεται κυρίως σε αρχαία κείμενα, και καλλιεργήθηκε στην αρχαία Ελλάδα. Ήδη από το 2ο αιώνα μ.Χ., παρατηρείται σύγχυση για την ταυτότητά της.
Η ζεια είναι λέξη αρχαιότατη. Στα περισσότερα από τα αρχαία ελληνικά κείμενα αναφέρεται στον πληθυντικό αριθμό, «ζειαί».

Κατάρριψη ελικοπτέρου από ρουκέτα τρομοκρατών στην Αίγυπτο

Την ευθύνη για την συντριβή του ελικοπτέρου στην Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο ανέλαβε η εξτρεμιστική οργάνωση Ansar Beit al-Maqdis.

Ο χάρτης της Κεφαλονιάς γέμισε με κόκκινες κουκκίδες - Οι καταγραφές των σεισμών έκρυψαν το νησί


Στο χορό των Ρίχτερ συνεχίζει να βρίσκεται η Κεφαλονιά, καθώς μετά τον ισχυρό σεισμό που αναστάτωσε το νησί την Κυριακή και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλά σπίτια, στο Ληξούρι και το Αργοστόλι, το νησί συνεχίζει να «ταρακουνιέται» από μετασεισμούς.

Επιστήμονες προειδοποιούν για επιστροφή της θανατηφόρας πανούκλας


Σύμφωνα με την Daily Mail
Δύο τρομερά θανατηφόρες πανδημίες πανούκλας στην Ευρώπη, του Ιουστινιανού στην Ανατολική Ευρώπη (Βυζάντιο) και του «Μαύρου Θανάτου» στη μεσαιωνική Δυτική Ευρώπη

H τραγωδία του Challenger [28 Ιανουαρίου 1986]

Το Διαστημικό Λεωφορείο Τσάλλεντζερ ξεφεύγει εκτός πορείας 73 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του, όταν σημειώνεται αποκόλληση σε δακτύλιο σφραγίσματος στους αγωγούς στερεών καυσίμων, η οποία προκάλεσε ρήγμα στον δεξιό πύραυλο καυσίμων, επιτρέποντας θερμό αέριο υπό πίεση από το εσωτερικό του κινητήρα του πυραύλου να διαρρεύσει έξω.

Μεγάλη απάτη με επικίνδυνες αναπάντητες κλήσεις στα κινητά

Ένα νέο κόλπο για να κερδίζουν χρήματα, φουσκώνοντας τους λογαριασμούς των χρηστών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο έχουν εφεύρει οι επιτήδειοι.

Κίνδυνος κατάρρευσης του μαγνητικού πεδίου της Γης

Η μαγνητόσφαιρα… αδυνάτισε

Αν συνεχιστεί το φαινόμενο ενδέχεται να υπάρξουν πολλές επιπτώσεις