Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Bullying: Πώς θα αντιμετωπίσει το παιδί σου τη βία στο σχολείο;





Τα περισσότερα παιδιά υφίστανται κακομεταχείριση στη σχολική τους ζωή με τη μια ή την άλλη μορφή, όπως το ότι τους κολλάνε παρατσούκλια, τα πειράζουν, τα βγάζουν εκτός κοινωνικού περίγυρου ή τους επιτίθενται. Επίσης, πολλά παιδιά δεν ξέρουν πώς να προσεγγίσουν τους

Σκέψεις που θα σας βοηθήσουν να έχετε καλή διάθεση όλο το 2014!





Νέα χρονιά, η εποχή που σηματοδοτεί κάτι καινούργιο, μάθηση, γνώση, προσωπικό «κέρδος», βελτίωση, προετοιμασία για την επόμενη χρονιά... Εν μέσω κρίσης και δυσκολιών, καθένας ζει τη ζωή του, οφείλει να ζει τη ζωή του και να μην πνιγεί στη γκρίνια, τις στεναχώριες, τη μιζέρια.

Έρχεται νέο κύμα γρίπης. Μάθετε πώς να προφυλαχτείτε



Προ των πυλών βρίσκεται η εποχική γρίπη. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς αναμένεται το (σύνηθες) επιδημικό κύμα της εποχικής γρίπης από τον Ιανουάριο.

Η σπάνια χλωρίδα και πανίδα του δέλτα του Δούναβη












Το δέλτα του Δούναβη στη Ρουμανία είναι ένα πολύτιμο καταφύγιο για πολλά από τα προς εξαφάνιση είδη, αφού αποτελεί το σπίτι για περισσότερα από 330 είδη πουλιών, ενώ εδώ κατοικεί το 60% του συνολικού αριθμού πυγμαίων κορμοράνων του πλανήτη.

Φωτιά από νερό;













Η εκπομπή Futuris και το euronews επισκέφθηκαν μία ερευνητική ομάδα στη Βρετανία, η οποία έχει καταφέρει να δημιουργήσει φωτιά χρησιμοποιώντας μόνο νερό. Πρόκειται για σύστημα ηλεκτρόλυσης μέσω του οποίου το νερό διαχωρίζεται σε υδρογόνο και οξυγόνο.

7 Βότανα, θαυματουργά για την υγεία σας



Φυσικά, μιλάμε για τα θαυματουργά μπαχαρικά, που η φύση μας χαρίζει απλόχερα. Σίγουρα δε μπορούν να θεραπεύσουν όλες τις ασθένειες αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις το γαρύφαλλο, η κανέλα, ο δυόσμος και τέσσερα ακόμα «δώρα» της φύσης μπορούν κάλλιστα να μας απαλύνουν από τους πόνους μέχρι να πούμε…κύμινο.

Καρχαρίες στην Αυστραλία στέλνουν μηνύματα στο Twitter!



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σύνδεση με το Twitter έχουν αποκτήσει 320 καρχαρίες στη δυτική Αυστραλία και στέλνουν tweets για να προειδοποιήσουν λουόμενους και σέρφερ όταν πλησιάζουν πολύ κοντά στις ακτές.

Apple εναντίον NSA













Δημοσίευμα της γερμανικής Der Spiegel απεκάλυψε ένα ειδικό τμήμα μέσα στην NSA, το οποίο έχει δημιουργηθεί με σκοπό την απόκτηση πρόσβασης και την ανάκτηση δεδομένων σε συστήματα πληροφορικής στο εξωτερικό στο όνομα, φυσικά, της εθνικής ασφάλειας.

Tρισδιάστατα γυαλιά για τον καθένα













Η δημιουργία εικονικής πραγματικότητας είναι μία πολύπλοκη και πολυδάπανη διαδικασία. Ένας επιστήμονας από τη Βόννη δημιούργησε εύκολα και οικονομικά 3D γυαλιά μέσω ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Συσκευές υπό εξαφάνιση το 2014













 Η «κόκκινη λίστα» των συσκευών υπό εξαφάνιση για το 2014 συντάχθηκε όχι φυσικά από βιολόγους που ασχολούνται με τη διατήρηση της φύσης αλλά από τους «γκουρού» της τεχνολογίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους τα έξυπνα κινητά και οι ταμπλέτες θα οδηγήσουν σύντομα στην απόσυρση τα ξυπνητήρια, τους πλοηγούς, τις βιντεοκάμερες, τις μικρές τηλεοράσεις αλλά και τα τηλέφωνα Blackberry.

Οι ξηροί καρποί μπορεί να είναι ελιξίριο της μακροζωίας



Μία χούφτα ξηροί καρποί την ημέρα μπορεί να είναι ελιξίριο της μακροζωίας, σύμφωνα με την μεγαλύτερη μελέτη γι’ αυτά, η οποία δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα στο πιο έγκυρο ιατρικό περιοδικό στον κόσμο - την «Ιατρική Επιθεώρηση της Νέας Αγγλίας» (NEJM).

Πως να χάσετε τα κιλά των εορτών












Με υγιή τρόπο, χωρίς ακραίες δίαιτες και χωρίς να... πετάξετε τα φαγητά που έχουν περισσέψει μπορείτε να χάσετε τα κιλά των εορτών.

Γερά παιδιά ακόμη και χωρίς κρέας













 Είναι γεγονός ότι τα φυτικά προϊόντα προσφέρουν ωφέλιμες ουσίες όπως βιταμίνες, μέταλλα και άπεπτες φυτικές ίνες. Αναμφισβήτητο είναι επίσης ότι τα κορεσμένα λίπη και η χοληστερόλη, αιτίες πολλών παθήσεων όπως η παχυσαρκία και η υψηλή αρτηριακή πίεση, σχεδόν δεν υπάρχουν στη διατροφή των χορτοφάγων.

Μήπως δεν τρώτε ντομάτα; 7 λόγοι υγείας για να αναθεωρήσεις



Η ντομάτα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά καθώς σπάνια λείπει από το τραπέζι η αγαπημένη μας χωριάτικη σαλάτα.

Καρότα για το κοινό κρυολόγημα και το αναπνευστικό: Δείτε τα οφέλη του στην υγεία σας



Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη C και φυλλικό οξύ, ένα συνδυασμό που τα καθιστά ισχυρή διατροφική ασπίδα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού, από το κοινό κρυολόγημα έως το άσθμα.

Θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!



perierga.gr - Τα θαλασσοπούλια σε απίθανες καταδύσεις!
Πέφτουν στο νερό σαν φτερωτές τορπίλες και καταδύονται μέχρι 8 μέτρα σε βάθος προκειμένου να συλλάβουν τη λεία τους. Τα θαλασσοπούλια Cape Gannet δεν αστειεύονται καθόλου και παράπλευρα αποτελούν τη χαρά του φωτογράφου! 

Κοράλλια, τα κοσμήματα του βυθού












Στο θαυμαστό κόσμο της θάλασσας είναι ίσως το πιο όμορφο κομμάτι. Τα χρώματά τους είναι εκπληκτικά και οι σχηματισμοί τους ακόμη πιο εντυπωσιακοί. Είναι από τους πιο παλιούς οργανισμούς του πλανήτη και σχηματίζουν ολόκληρες αποικίες.

Το πρώτο HD βίντεο της Γης από το Διάστημα













 Μια νέα εταιρεία που ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο θέλει να φέρει επανάσταση στον τομέα των οπτικοακουστικών μέσων. Ως πρώτο δείγμα του τι φιλοδοξεί να κάνει η εταιρεία Skybox Imaging δημιούργησε το πρώτο βίντεο της Γης σε υψηλή ευκρίνεια (HD) με εικόνες που έχουν ληφθεί από το Διάστημα.

Η Λετονία είναι πλέον και επίσημα το 18ο μέλος της ευρωζώνης

Στο χείλος της χρεοκοπίας το 2008, η Λετονία κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση μέσω αυστηρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων για να γίνει η δεύτερη χώρα της Βαλτικής που υιοθέτησε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα

Χρόνος; Ποιός απ όλους;


Χρόνος Κβαντικός, Γραμμικός, Φρακταλικός, Άπειρος, Στατικός. Χρόνος δημιουργικός, χρόνος για χάσιμο, για πέταμα, χρόνος υπαρκτός ή ανύπαρκτος. Τι είναι τελικά ο χρόνος;
"Ο Χρόνος υπάρχει πάντα όπου υπάρχει η λέξη «υπάρχει» και «πάντα». Χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχει πάντα."

Μια κοσμική… τηγανίτα

 











Μια ακόμη εντυπωσιακή εικόνα από το Σύμπαν προσέθεσε στον μακρύ του κατάλογο το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble. Το τηλεσκόπιο φωτογράφισε τον γαλαξία ESO 373-8 που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 εκατομμυρίων ετών φωτός από εμάς.

Ερευνητές χαρτογραφούν το «θερμόμετρο των συναισθημάτων» στο ανθρώπινο σώμα

Θυμός, φόβος, αηδία, ευτυχία, θλίψη, έκπληξη, ουδέτερη κατάσταση, άγχος, αγάπη, κατάθλιψη, περιφρόνηση, υπερηφάνεια, ντροπή, φθόνος: με κίτρινο απεικονίζονται τα σημεία με την περισσότερο αυξημένη δραστηριότητα και με μπλε εκείνα με την περισσότερο μειωμένη.

Μας παρακολουθούν μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια

Από τα online παιχνίδια και τις νέες κονσόλες, οι οποίες είναι μόνιμα συνδεδεμένες στο Internet και διαθέτουν κάμερες, μικρόφωνα και αισθητήρες, είναι εύκολο να εισβάλουν στην ιδιωτική μας ζωή.