Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Λίπος στο συκώτι: Πώς θα καταλάβετε ότι κινδυνεύετε

Η συσσώρευση λίπους στο συκώτι είναι ως ένα βαθμό φυσιολογική. Αν όμως η ποσότητα του λίπους αναλογεί σε περισσότερο από το 5-10% του συνολικού βάρους του ήπατος, τότε μιλάμε πλέον για λιπώδη νόσο του ήπατος.

Οι έρευνες μίλησαν: Αυτό είναι το δείπνο που αδυνατίζει


Οι έρευνες μίλησαν: Αυτό είναι το δείπνο που αδυνατίζει

Το καλοκαίρι είναι λογικό, λόγω κυρίως υψηλής θερμοκρασίας, αλλά και φυσικά λόγω μαγιό και παραλίας, τα γεύματά μας να είναι πιο ελαφριά προκειμένου να μεταβολίζονται ευκολότερα, ώστε να αποφεύγουμε το ενοχλητικό φούσκωμα που είναι ικανό να μας χαλάσει μία ολόκληρη μέρα.

Δοκιμάστε να πιείτε χυμό από αγγούρι και δε θα χάσετε...

Το αγγούρι είναι ένα φανταστικό λαχανικό, ειδικά το καλοκαίρι, καθώς έχει μηδαμινές θερμίδες, είναι γεμάτο νερό και προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό μας. Και, φυσικά, μας ξεδιψά με τον πιο νόστιμο τρόπο...

Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα σε κάθε ηλικία

  Πώς να αποφύγετε το έμφραγμα σε κάθε ηλικία
Φαίνεται πως η καρδιά μας «συγχωρεί» τα λάθη του παρελθόντος...
Ερευνητές από το αμερικανικό Northwestern University διαπίστωσαν ότι μπορούμε να μειώσουμε δραματικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κάνοντας μερικές αλλαγές στις συνήθειές μας ακόμη και μετά τα 30 ή τα 40.

Δείτε ποιο είναι το πιο επικίνδυνο ψάρι στον κόσμο!

  Δείτε ποιο είναι το πιο επικίνδυνο ψάρι στον κόσμο!
Ανήκει στην οικογένεια των Synanceiidae και «συχνάζει» στον Ειρηνικό και τον Ινδικό ωκεανό. Είναι δηλητηριώδες και εξαιρετικά επικίνδυνο, καθώς το δηλητήριό του μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο.

Αν νιώσετε αυτούς τους πόνους πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο

  Αν νιώσετε αυτούς τους πόνους πηγαίνετε αμέσως στο νοσοκομείο
Ο πόνος είναι ο Νο1 λόγος για τον οποίο επισκεπτόμαστε τον γιατρό.
Μάλιστα, πάνω από το 50% των διακομιδών στα νοσοκομεία και το 30% των επισκέψεων σε ιατρεία αφορούν πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος.

Τι προκαλεί το μελάνωμα; Όλες οι απαντήσεις για να προφυλαχθείτε εσείς και τα παιδιά σας

Melanoma
Tο μελάνωμα είναι ένας ύπουλος εχθρός που μπορούμε όμως εύκολα να αποφύγουμε ή να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε.
Αν και οι αυξητικές του τάσεις εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής ανησυχούν την ιατρική κοινότητα, την ίδια ώρα οι γιατροί έχουν καταφέρει όταν το διαγιγνώσκουν έγκαιρα να το αντιμετωπίζουν 100%.

Βάλτε τη μαγιονέζα στα μαλλιά σας!

Χρησιμοποιήστε την σαν μαλακτικό Μια εναλλακτική λύση για την ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής είναι η μαγιονέζα. Χρησιμοποιήστε την σαν μαλακτικό για τα...

5 συμβουλές για να μην τσούζουν τα μάτια σας στον υπολογιστή!

Έχοντας κολλημένο το βλέμμα σας στην οθόνη του υπολογιστή, για οκτώ ώρες κάθε μέρα, καταπονείτε τους μυς των ματιών σας οδηγώντας τα σε πόνους, θολούρες, δυσκολία εστίασης κι...
ευαισθησία στο φως.Εκτός των άλλων, μπορεί να μειώσουν και την αποδοτικότητά σας.

Τεράστιος μετεωρίτης φώτισε τον ουρανό και καταγράφηκε από τις κάμερες!

Ένας τεράστιος μετεωρίτης πέρασε τα ξημερώματα της Τρίτης πάνω από τη Βρετανία και  καταγράφηκε από τις κάμερες του αστεροσκοπείου Norman Lockyer στο ...
Σίντμαουθ του Ντέβον, λίγο μετά τις 3 το πρωί, τοπική ώρα.

Πόσο συχνά πρέπει ένα παιδί να τρώει κόκκινο κρέας;

Έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι το κόκκινο κρέας είναι το πιο θρεπτικό τρόφιμο για ένα παιδί. Επίσης αποτελεί την βασική λύση για την αποφυγή της αναιμίας και γενικότερα την...
αντιμετώπιση των χαμηλών επιπέδων σιδήρου στο αίμα του παιδιού.

Γιατί μουδιάζουν τα χέρια και τα πόδια σου;

Κάθεσαι στο γραφείο στη δουλειά σου και ξαφνικά εκατομμύρια μικροσκοπικές καρφίτσες επιτίθενται στο πόδι σου...
Δεν μπορείς να κουνηθείς γιατί οι επίμονες καρφίτσες σε τρυπάνε ακόμα περισσότερο αλλά ούτε να μείνεις ακίνητη γίνεται.

Τι σου συμβαίνει;

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος δρόμος του κόσμου!


Αν είστε οπαδός του ανοικτού δρόμου, αυτό το ταξίδι με αυτοκίνητο σίγουρα δεν έχει… τελειωμό.
Και μιλάμε για μια μοναδική εμπειρία οδήγησης στον μεγαλύτερο δρόμο του κόσμου, μήκους 47.958 χιλιομέτρων, μέσω 18 χωρών – από την παγωμένη Αλάσκα του Βορρά μέχρι το νοτιότερο σημείο της Αργεντινής, αν έχετε το κουράγιο, βέβαια!

Ο αυτοκράτορας κινδυνεύει - Οι κλιματικές αλλαγές θα εξοντώσουν τους μεγάλους πιγκουίνους

Οι κλιματικές αλλαγές θα εξοντώσουν τους μεγάλους πιγκουίνους
Είναι από τα πιο συμπαθητικά και δημοφιλή ζώα της Γης. Ο αυτοκρατορικός πιγκουίνος είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος είδος πιγκουίνων και ζει στην Ανταρκτική.

Διαβάστε για τα αίτια και την θεραπεία της κατάθλιψης

Ο όρος κατάθλιψη αναφέρεται συχνά στην καθημερινή μας ζωή για να περιγράψει μία κατάσταση «στενοχώριας» ή «απογοήτευσης». Η κλινική όμως διάγνωση της κατάθλιψης...

Τι σταμάτησε το Σύμπαν από τη Μεγάλη Σύνθλιψη;

Μία ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου King's College του Λονδίνου, συνδύασε τα αποτελέσματα από το πρόσφατο πείραμα BICEP2 με τις ιδιότητες του σωματιδίου Χιγκς.
Σύμφωνα με την έρευνά τους υπάρχει ένα... μικρό πρόβλημα στη θεωρία, καθώς ο παραπάνω συνδυασμός οδηγεί σε ένα Σύμπαν που κατέρρευσε αμέσως μετά τη δημιουργία του.

Ξέρατε ότι το μήλο είναι το καλύτερο «αντίδοτο» για τη μυρωδιά του σκόρδου; Δοκιμάστε το!

Ξέρατε ότι το μήλο είναι το καλύτερο «αντίδοτο» για τη μυρωδιά του σκόρδου; Δοκιμάστε το!

Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι ανακάλυψαν τα τρόφιμα που καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά απ’ όλα την αντιαισθητική μυρωδιά του σκόρδου, αλλά και γιατί δεν μπορούμε να την απομακρύνουμε εύκολα από το σώμα μας.

Η δύναμη της επιβράβευσης στη συμπεριφορά και την εκπαίδευση των παιδιών

Ένα σημαντικό λάθος που γίνεται συχνά από γονείς και εκπαιδευτικούς είναι ότι δίνουν περισσότερη σημασία στην άσχημη συμπεριφορά ενός παιδιού και λιγότερο στην...
θετική.

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος σχεδιάζει η ΔΕΗ για να μην καταρρεύσει το σύστημα από τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ



Προγράμματα κυλιόμενων διακοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή καταρτίζουν η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ που θα ξεκινήσουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του βορρά να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.

Από που πήρε το όνομά του ο Λευκός Πύργος

Ο Λευκός Πύργος χτίστηκε πιθανόν μεταξύ 1450 και 1470 και σήμερα θεωρείται το πιο χαρακτηριστικό μνημείο της Θεσσαλονίκης – κι ό,τι έχει σωθεί από την κατεδαφισμένη οθωμανική οχύρωση της πόλης!

Ανακάλυψαν μικροτεχνολογία στη Μινωϊκη Κρήτη

Την ανάπτυξη της μικροτεχνολογίας κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτυπώνονται σύμβολα σε επιφάνειες μεγέθους φακής, κατέδειξε η μελέτη ενός μικρού ειδωλίου, του μοναδικού που έχει βρεθεί....έως σήμερα με χαραγμένα πάνω του σύμβολα της Γραμμικής Β’.

5 λόγοι για τους οποίους νιώθεις συνεχώς κουρασμένη!

κουραση 
Νιώθεις συνεχώς κουρασμένη; Δεν είσαι η μόνη. Ένα ποσοστό 51% των ανθρώπων έχει μονίμωε αυτό το συναίσθημα. Δες που μπορεί να οφείλεται..