Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Η άλλη όψη των μανιταριών


Η άλλη όψη των μανιταριών (εικόνες)

Τα μανιτάρια, εδώδιμα, δηλητηριώδη, φαρμακευτικά, με πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς. Προκάλεσαν και προκαλούν το φόβο αλλά και το δέος στους ανθρώπους, επειδή πολλά είδη είναι δηλητηριώδη. Ιστορικά, είχαν μακρόχρονη ιατρική χρήση, ιδίως στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και φαρμακευτική πρακτική, αλλά και στην αρωματοποιία.

Οι γιατροί προειδοποιούν για τη νόσο που «τρώει» το συκώτι

Οι γιατροί προειδοποιούν για τη νόσο που «τρώει» το συκώτι
Οι ειδικοί της υγείας προειδοποιούν για την επιδημία μίας ασθένειας του ήπατος, με πολλά μάλιστα κρούσματα τα τελευταία χρόνια, τα οποία βαίνουν σύμφωνα με τα στατιστικά συνεχώς αυξανόμενα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD) που προσβάλλει ένα στα δέκα παιδιά και εφήβους και τουλάχιστον το 20% των ενηλίκων.

Οι δίαιτες «αδυνατίζουν» και τη μνήμη

δίαιτα
Ερευνητές καταθέτουν νέες ενδείξεις ότι η γρήγορη απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα άνοιας.

Η έλλειψη ύπνου γερνά πιο γρήγορα τον εγκέφαλο

ύπνος !!! 

Απαραίτητες οι επτά ώρες ύπνου για τους ενήλικες

Όσο λιγότερες ώρες κοιμάται ένας ενήλικας, τόσο πιο γρήγορα γερνά και συρρικνώνεται ο εγκέφαλός τους.

Τι κρύβεται κάτω από τη Γη : Απίστευτες φωτογραφίες μέσα σε σπηλιά λάβας εκατοντάδες μέτρα υπόγεια

Με διατάσεις πάνω από δύο μίλια και εκατοντάδες πόδια υπόγεια, βρίσκονται αυτά τα εντυπωσιακά δίκτυα σπηλαίων που έχουν θαφτεί κάτω από την Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.
Οι θεαματικές σωλήνες εμφανίζουν ένα καλειδοσκόπιο χρωμάτων - που σχηματίζεται πάνω από 8.000 χρόνια πριν από τη λάβα που ρέει στα στοίβαγμα μέσα στο βαθύ φαράγγι.

Εκπληκτικό time-lapse από τον Ελληνικό νυχτερινό ουρανό


Αυτό το εκπληκτικό time-lapse δημιουργήθηκε με εικόνες από τον νυκτερινό ουρανό της Ελλάδας
Ο δημιουργός του Κωνσταντίνος μας περιγράφει:

Απίστευτες σκηνές από χιλιάδες πουλιά gannets σε αναζήτηση τροφής

Αυτά τα εντυπωσιακά πλάνα δείχνουν την απίστευτη ευελιξία από τα πουλιά gannets - τόσο στον αέρα όσο και υποβρύχια - όπως βρίσκονται σε αναζήτηση ενός γεύματος στα ανοικτά της νήσου Shetland του Αστ.

Τα πολλά φρούτα βελτιώνουν και την ψυχική υγεία

ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ 

«Φάρμακο» και για την κατάθλιψη

Η συχνή κατανάλωση φρούτων δεν κάνει καλό μόνο στη σωματική, αλλά και στην ψυχική υγεία, όπως δείχνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία όσα περισσότερα φρούτα τρώει κανείς μέσα στη μέρα, τόσο πιο καλά νιώθει ψυχολογικά και νοητικά.

Μύθοι και αλήθειες για την κυτταρίτιδα

κυταρίτιδα
Για να την αποκτήσει κάποιος, δεν χρειάζεται να είναι υπέρβαρος. Ακόμα και οι αδύνατοι μπορεί να έχουν κυτταρίτιδα – την κατάσταση που κάνει το δέρμα να μοιάζει σαν τον φλοιό του πορτοκαλιού επειδή το λίπος που την προκαλεί πιέζεται στον συνδετικό ιστό, δημιουργώντας τις χαρακτηριστικές «σακούλες» της.