Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Νέα μελέτη τονίζει τη σημασία της υγιεινής διατροφής στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

Η βελτίωση της ποιότητας της διατροφής σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη, ανεξάρτητα από άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής, σύμφωνα με νέα μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές στη σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Συμβουλές διατροφής για άτομα με υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος

Το ουρικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται από τον οργανισμό και αποβάλλεται μέσω των ούρων.
Αποτελεί το βασικό προϊόν αποικοδόμησης των πουρινών, που είναι συστατικά του DNA του οργανισμού, αλλά περιέχονται και σε πολλά τρόφιμα.

Προσθέστε ένα συν στη διατροφή σας επιλέγοντας δαμάσκηνα

ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ 

Γνωστά και για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C
Τα δαμάσκηνα ή αλλιώς Prunus domestica, ευδοκιμούν από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, με τις ποικιλίες της Ιαπωνίας να προηγούνται και να ακολουθούν οι ευρωπαϊκές. Τα δαμάσκηνα ανήκουν στο ευρύτερο γένος Prunus και είναι συγγενές είδος των αχλαδιών και των νεκταρινιών.

Ακτινοχειρουργική: Η θεραπεία - εξπρές για τον καρκίνο

Το Ίδρυμα Σαμπαλιμό στη Λισσαβόνα είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με την έρευνα και τη θεραπεία του καρκίνου.

Ερχονται οι «έξυπνες στάσεις» λεωφορείων και τρόλεϊ

Αρχίζει η εγκατάσταση εξοπλισμού σε 1750 λεωφορεία και 250 τρόλεϊ για την παρακολούθηση του... συγκοινωνιακού έργου σε πραγματικό χρόνο και την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για την εκτέλεση των δρομολογίων μέσω 1000 «έξυπνων» στάσεων.

Λάδι αβοκάντο: Η τέλεια τροφή θρέψης για την επιδερμίδα και τα μαλλιά!

Ο φυσικός σύμμαχος μας για σούπερ ενυδάτωση!
Υποφέρεις από ξηροδερμία και τα μαλλιά σου είναι άτονα; Τότε σίγουρα το καλοκαίρι, ο ήλιος, το θαλασσινό νερό δεν βοηθούν στο να κάνεις την επιδερμίδα σου να δείχνει πιο λεία και τα μαλλιά σου πιο λαμπερά…

Οι περίεργες Ιπποτικές βραχογραφίες της Ρόδου

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέρνουμε στο φως τις σπάνιες Ιπποτικές βραχογραφίες της Ρόδου.
Για λόγους προστασίας αυτών δεν αναφέρουμε το μέρος άλλα έχοντας αυτές τις τέσσερις φωτογραφίες αναδεικνύομαι το θέαμα όπως κάνει πάντα η ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ. Παρακαλούμε θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες να τα προστατεύσουν και να τα αναδείξουν

Twister Aerobatics: η πρώτη ομάδα στον κόσμο που παρουσιάζει σόου με πυροτεχνήματα στον αέρα

Φωτάκια LED, πυροτεχνήματα και ακροβατικές φιγούρες είναι κάποια από τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν το υπέροχο σόου που δίνουν οι τρεις πιλότοι της ομάδας Twister Aerobatics.
Οι τρεις ακροβάτες-πιλότοι ένωσαν τις ικανότητες τους για να σχηματίσουν την πρώτη στον κόσμο ομάδα που παρουσιάζει σόου με πυροτεχνήματα στον αέρα.

Οι σχολές που ξεκλειδώνουν το επαγγελματικό μέλλον

Γνωρίζετε ότι αν αποφοιτήσετε από πανεπιστημιακή σχολή Φιλολογίας, εκτός από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μπορείτε να αναζητήσετε εργασία και ως διορθωτής κειμένων σε εφημερίδες ή περιοδικά αλλά και να εργαστείτε σε πινακοθήκες ή μουσεία;

Aσφαλιστικό -Τρία ταμεία για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

Την έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών αναμένει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προκειμένου να ξεκινήσει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σήμερα οι βαθμοί των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων - Διαθέσιμοι και μέσω διαδικτύου


Αγωνία τέλος για τους περίπου 100 χιλιάδες υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων. Οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν αύριο, Τετάρτη στις 13:00 μ.μ.

Το φουντούκι και τα μυστικά του

φουντουκια 

Ένας καρπός με πολύ μεγάλη θρεπτική αξία

Σε όλα τα κινούμενα σχέδια που παρακολουθούσαμε μικροί θυμόμαστε πολλές φορές μικρά σκιουράκια να ψάχνουν απελπισμένα για να βρουν λίγα φουντούκια τα οποία κατανάλωναν με πάθος. Μήπως, τελικά, γνωρίζουν κάτι που εμείς τυγχάνει να αγνοούμε; Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από παλιά τα φουντούκια θεωρούνταν υπερδύναμη και τρόφιμα με «μυστικές» δυνάμεις. Γι’ αυτό χρησιμοποιούνταν σε ράβδους ανίχνευσης για τον εντοπισμό νερού και μεταλλευμάτων, καθώς και σε θεραπείες για διάφορα είδη ασθενειών.

Σάλος με κρυφό ψυχολογικό πείραμα στο Facebook

To Facebook κατηγορείται ότι μελέτησε ψυχολογικά εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του εν αγνοία τους
Η διεξαγωγή ενός επιστημονικού πειράματος στο Facebook χωρίς την συναίνεση των μελών του έχει προκαλέσει διαδικτυακή κατακραυγή, καθώς οι δυνητικά υποκείμενοι δεν είδαν με καλό μάτι την δοκιμή δημιουργίας συναισθημάτων online και της μεταφοράς τους στον πραγματικό κόσμο.

Οι 25 εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο!

Πρόκειται για πολύ απλές εφευρέσεις,οι οποίες ανακαλύφθηκαν τυχαία και δεν γνωρίζουμε τι θα χρησιμοποιούσαμε σήμερα,αν δεν τις είχαμε στην διάθεσή μας...

Το κολοκύθι και η σημαντική διατροφική του αξία

Η υψηλή περιεκτικότητα αυτού του μικρού λαχανικού σε φυτικές ίνες, νερό, βιταμίνη Α και C, κάλιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία των ματιών, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, στην ενδυνάμωση της καρδιάς και των πνευμόνων και στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Η βιταμίνη Α, εκτός των άλλων, φροντίζει για σωστή όραση, υγιές δέρμα και καλή λειτουργία των πνευμόνων, ενώ η βιταμίνη C στηρίζει το ανοσοποιητικό και αναπνευστικό σύστημα.

Οι θετικές ιδιότητες των ηλιόσπορων



Οι ηλιόσποροι αποτελούν ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορεί εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή με διάφορους τρόπους.

Έτσι μπορούμε να τους προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στα φαγητά μας αλλά και να φτιάξουμε διάφορα βουτήματα και ψωμί με ηλιόσπορο.

Ο κόσμος το 2025 σύμφωνα με τις προβλέψεις της Thοmson Reuters

Η επιστημονική βιβλιογραφία και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας δίνουν μια εικόνα για τον κόσμο το 2025
Αναλύοντας ωκεανούς δεδομένων που αφορούν την επιστημονική βιβλιογραφία και τις αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η εταιρεία ερευνών Thomson Reuters, μητρική του πρακτορείου Reuters, κατέληξε σε μια λίστα δέκα καινοτομιών που υπόσχονται να έχουν μεταμορφώσει τον πλανήτη μέχρι το 2025.

Από σήμερα 1/7 σε ισχύ ο νέος νόμος για την ασφάλιση των αυτοκινήτων – Δείτε τι περιλαμβάνει

Από αύριο 1/7 σε ισχύ ο νέος νόμος για την ασφάλιση των αυτοκινήτων – Δείτε τι περιλαμβάνει

Νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά την ασφάλιση αυτοκινήτου τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και οι κάτοχοι οχημάτων πρέπει να έχουν φροντίσει έγκυρα και πριν λήξει το συμβόλαιο τους να το ανανεώσουν και να έχουν προκαταβάλει το ασφάλιστρο .

ΙΟΥΛΙΟΣ: Καλό μήνα!

summer



             Ο έβδομος μήνας του χρόνου. Έχει 31 ημέρες. Την ονομασία του την καθιέρωσε ο Μάρκος Αντώνιος (το 44 π.Χ.), για να τιμήσει το φίλο του και μεγάλο στρατηγό των Ρωμαίων, Ιούλιο Καίσαρα, που γεννήθηκε αυτόν το μήνα και που, όπως είναι γνωστό δημιούργησε το «Ιουλιανό ημερολόγιο». Αντικατέστησε τον πέμπτο μήνα, τον Κυρινάλη.