Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ανακαλύπτοντας την ηλικία των πάντων

Ο χρόνος μπορεί να είναι μυστηριώδης, αλλά ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με σιγουριά γι’ αυτόν: υπάρχει εδώ και πάρα πολύ... χρόνο.
Η σύγχρονη κοσμολογία χρονολογεί την αρχή του Σύμπαντος πριν από περίπου 13,75 δισ. χρόνια – μιλάμε, δηλαδή, για διάρκεια ύπαρξης της τάξεως των 4,3 Χ 1017 δευτερολέπτων, με απόκλιση λίγων εκατομμυρίων δισεκατομμυρίων.

Ο Ήλιος... αναποδογύρισε!


 
Η NASA ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αντιστροφής των πόλων του
To πανίσχυρο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου αλλάζει πολικότητα κάθε 11 χρόνια. Η NASA ανακοίνωσε ότι μετά από διεργασίες λίγων μηνών το φαινόμενο ολοκληρώθηκε στο μητρικό μας άστρο.

Nasa: Οι πιο όμορφες φωτογραφίες της γης από το διάστημα


Ηφαιστειακές εκρήξεις, τυφώνες και πολλά ακόμα εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα καταγράφονται σε καθημερινή βάση από τους δορυφόρους που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του... κακού

Καλό ή κακό που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ;
Η τεχνολογία δεν είναι καλή ή κακή από μόνη της, αλλά αυτό εξαρτάται από το πώς τη χρησιμοποιεί ο άνθρωπος.

Εξερράγη το ηφαίστειο Τσαπαράστικ

Εξερράγη την Κυριακή το ηφαίστειο Τσαπαράστικ στο Σαν Μιγκέλ, ανατολικά του Ελ Σαλβαδόρ, προκαλώντας τον τρόμο στους κατοίκους και αναγκάζοντας τις αρχές να διατάξουν την εκκένωση των γύρω περιοχών. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής αναφορές για τραυματισμούς.

Όταν η Μεσόγειος ήταν νεκρή!

Πριν από έξι εκατομμύρια χρόνια, κατά τη Μειόκαινο Εποχή, η Μεσόγειος ήταν… νεκρά θάλασσα, καθώς μια σειρά από γεωλογικά γεγονότα, που διήρκεσε 600.000 χρόνια, έκλεισε το Στενό του Γιβραλτάρ και γέμισε τη λεκάνη της με αλάτι, που έφθανε το ενάμισι χιλιόμετρο σε ύψος. Κάθε ίχνος ζωής εξαφανίστηκε.

Ένα μήνυμα σε μπουκάλι του 1959 - προάγγελος της κλιματικής αλλαγής

Ο Γουόκερ πέθανε λίγο μετά την συγγραφή του μηνύματος. Αρρώστησε βαριά στην αποστολή και έφυγε σε ηλικία μόλις 27 ετών. Ποιο το προφητικό του μήνυμα
Συνήθως τα μηνύματα σε μπουκάλια αναφέρονται σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Ποιος ήταν μορφωμένος άνθρωπος για τον Σωκράτη;

Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων. «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς... Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

Η δολοφονική μηχανή … που λέγεται «Σύγχρονη Ιατρική»

Ο David Icke, με αφορμή την περιπέτεια υγείας του φίλου και γνωστού του Brian Haw, ξεσπαθώνει εναντίον του ιατρικού κατεστημένου και των φαρμακοβιομηχανιών βγάζοντας τα άπλυτα τους στη φόρα.