Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Καππαδοκία: Η τέχνη της φύσης 

 

Καππαδοκία: Η τέχνη της φύσης
Ο δημιουργός έχει πλάσει όλη τη περιοχή με στερεοποιημένη ηφαιστειογενή στάχτη, την έχει στολίσει με γιγάντιους βράχους που μοιάζουν με μανιτάρια και την έχει προικίσει με εύφορες εκτάσεις από αμπελώνες και οπωροφόρα, βερίκοκα, ρεβίθια και ζαχαρότευτλα. Αυτό είναι το δικό μας, εναλλακτικό ταξίδι για το 2013. ...

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των μούρων

 

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των μούρων
Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι καταναλώνουν άφθονα φρούτα και λαχανικά έχουν μειωμένες πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο. Νεώτερες μελέτες αποδεικνύουν πως οι ζουμεροί καρποί όπως τα σμέουρα, τα βατόμουρακαι τα μούρα συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον ισχυρών αντικαρκινικών εκπροσώπων του φυτικού βασιλείου, σύμφωνα με την εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Σε πολυάριθμα πειράματα στο εργαστήριο, επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο ...

7 πόνοι που δεν πρέπει να αγνοείτε

Ο πόνος είναι η κυριότερη αιτία για την οποία πηγαίνουμε στον γιατρό, με το 30% των επισκέψεων σε ιατρεία και πάνω από το 50% των διακομιδών στα νοσοκομεία να αφορούν πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος.
Επειδή είναι τόσο συχνός, οι περισσότεροι είμαστε αρκετά συγχρονισμένοι με το σώμα μας, ώστε να ξέρουμε πότε συνιστά απλή ενόχληση. Τα δύσκολα αρχίζουν όταν παρουσιάζεται ένας ασυνήθιστος πόνος, ο οποίος ναι μεν μας ανησυχεί αλλά δεν είμαστε κιόλας σίγουροι για το αν σηματοδοτεί κάτι σοβαρό ή όχι.
Αμερικανοί ειδικοί ...

Είναι γρίπη ή κρυολόγημα; Μάθε να τα ξεχωρίζεις

Όταν ξυπνάτε και  έχετε φτέρνισμα , βήχα, άλγη , πυρετό, δεν μπορείτε να κινηθείτε,πόνοι  στους μύες, πώς ξέρετε αν έχετε συμπτώματα κρυολογήματος ή γρίπης ; Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τη διαφορά μεταξύ της γρίπης και τα συμπτώματα του κρυολογήματος . Ένα κρυολόγημα είναι μια πιο ήπια ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος από τη γρίπη. Ενώ τα συμπτώματα του κρυολογήματος μπορεί να σας κάνουν να αισθανθείτε άσχημα για λίγες ημέρες , τα συμπτώματα της γρίπ...

Το βότανο της μνήμης!

Χρησιμοποιείται στην Κινεζική Ιατρική εδώ και 5000 χρόνια για την υγεία του εγκεφάλου και της αναπνευστικής οδού.
Οι δραστικές ουσίες των φύλλων του είναι αποτελεσματικές στα προβλήματα συγκέντρωσης και μειωμένης μνήμης. Ο λόγος για το Ginkgo Biloba - Τζίνκο Μπιλόμπα.
Οφέλη:  ....

Ο φωτογράφος που κατάφερε να "πιάσει" το πέρασμα του χρόνου

Με το φωτογραφικό του project "Ο χρόνος είναι μια διάσταση" (Time is a Dimension), ο Fong Qi Wei κατάφερε να φωτογραφήσει το ίδιο το πέρασμα του χρόνου.
Όλες οι συνηθισμένες φωτογραφίες αποσκοπούν στο να καταφέρουν να αποτυπώσουν όσο καλύτερα γίνεται μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο εν λόγω φωτογράφος όμως από τη Σιγκαπούρη θέλησε να αποτυπώσει τον ίδιο τον χρόνο να περνά μέσα από τα καρέ του δείχνοντας την κίνηση του σαν "διάσταση".
Ο Fong Qi Wei ανέβασε στο προσωπικό του site 20 φωτογραφίες, η κάθε μια εκ των οποίων ...

Πόσο επικίνδυνο είναι το ραδόνιο για την υγεία μας; - Ποιες περοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν περισσότερο

Πόσο επικίνδυνο είναι το ραδόνιο για την υγεία μας; - Ποιες περοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν περισσότερο, ανάμεσα και ο Πεντάλοφος Βοϊου
 
 
Τι είναι το ραδόνιο;
 
Το ραδόνιο είναι ένα ραδιενεργό αέριο. Είναι άοσμο, άγευστο και άχρωμο. Είναι ένα ευγενές αέριο και βρίσκεται σε όλον τον κόσμο σε διάφορες συγκεντρώσεις.
 
Το ραδόνιο, απελευθερώνεται από την ραδιενεργό διάσπαση του ουρανίου, που βρίσκεται στα πετρώματα και στο έδαφος. Όταν απελευθερωθεί, διαφεύγει από τους πόρους και τις ρωγμές των πετρωμάτων, και εισέρχεται στην ατμόσφαιρα. Άοσμο, αθέατο και χωρίς γεύση, καθώς είναι το ραδόνιο, δεν μπορεί να ανιχνευθεί από τις ανθρώπινες αισθήσεις...