Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

"Το σύμπαν είναι 400% πιο φωτεινό από όσο νομίζαμε και δεν ξέρουμε γιατί"

Υπάρχει 400% περισσότερο φως στο διαγαλαξιακό διάστημα από όσο θα μπορούσαν να παραγάγουν οι γνωστές πηγές του, υποστηρίζει νέα μελέτη. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι η αιτία είναι μία άγνωστη μέχρι σήμερα πηγή, χωρίς να αποκλείουν τη σκοτεινή ενέργεια.

Όταν οι "μαύρες τρύπες" θα εκραγούν

Σύμφωνα με μία νέα θεωρία οι μαύρες τρύπες θα μπορούσαν να πεθάνουν από την μετατροπή τους σε μια «άσπρη τρύπα», η οποία θεωρητικά συμπεριφέρεται με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο από εκείνες.

Venus Express: «Βουτιά θανάτου» στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης


Έχοντας φθάσει στο τέλος της αποστολής της η ευρωπαϊκή διαστημική αποστολή Venus Express επιχείρησε πρόσφατα μία «βουτιά θανάτου»  στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, προσπαθώντας να συλλέξει όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύστασή της.

Μάθετε ποιο και πόσο είναι το κυρίαρχο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας (online test)


Όπως γνωρίζετε ο ανθρώπινος εγκέφαλος χωρίζεται σε δύο ημισφαίρια: το δεξί και το αριστερό. Κάθε ένα είναι "υπεύθυνο" για διαφορετικές λειτουργίες και σύμφωνα με τους ειδικούς η συμπεριφορά και οι επιλογές μας ορίζονται σε σημαντικό βαθμό από εκείνο το ημισφαίριο του εγκεφάλου μας που είναι πιο "ισχυρό".

Osanshouo: Η σαλαμάνδρα γίγαντας της Ιαπωνίας

Η σαλαμάνδρα γίγαντας, επίσης γνωστή ως Ōsanshōuo, στα Ιαπωνικά, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 5 μέτρα μήκος και να ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι ο καφές προστατεύει από το Αλτσχάιμερ

  Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι ο καφές προστατεύει από το Αλτσχάιμερ
Προστασία από το Αλτσχάιμερ φαίνεται πως παρέχει η καφεΐνη που περιέχεται σε ροφήματα όπως ο καφές, σύμφωνα με τα ευρήματα μίας νέας έρευνας που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής επιστημονικής επιθεώρησης «Neurobiology of Aging».

Οι πιο συχνές απορίες για τις βιταμίνες

Οι βιταμίνες είναι ουσίες (οργανικές ενώσεις) απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Χωρίς την παρουσία τους δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε, καθώς αποτελούν καθοριστικά συστατικά για την πραγματοποίηση των περισσοτέρων ζωτικών και μη ζωτικών διεργασιών του οργανισμού.

Η «μαύρη λίστα» των καρκινογόνων τροφών που καταναλώνουμε

καρκινος 
Ο καρκίνος έχει χαρακτηριστεί από τους επιστήμονες ως μία από τις μάστιγες του αιώνα.
Εκτός από συγκεκριμένες συνήθειες που μπορούμε να ενσωματώσουμε στην καθημερινότητά μας, η διατροφή αποτελεί ένα βασικό «εργαλείο προστασίας».

Οι καρποί της υγείας μας