Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Remipede: Η σαρανταποδαρούσα με το φονικό δηλητήριο


Στη δυτική Αυστραλία, την Καραϊβική και τα Κανάρια Νησιά εντοπίστηκε από ερευνητές το πρώτο δηλητηριώδες οστρακόδερμο, το οποίο ονομάζεται «remipede» και μοιάζει με σαρανταποδαρούσα, ενώ ζει σε υποβρύχιες σπηλιές.

Τέλη κυκλοφορίας 2014: από 4 Νοεμβρίου η καταβολή


Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 4 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2014, τα οποία πρέπει να εξοφληθούν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ θα περιλαμβάνουν και τον φόρο πολυτελείας.

Επίδομα θέρμανσης: άνοιξε η εφαρμογή – Πώς γίνεται η υποβολή αιτήσεων


Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων η εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για την περίοδο Φθινόπωρο 2013 – Χειμώνας 2014.

Επίδομα θέρμανσης: αναλυτικά η απόφαση του ΥΠΟΙΟ – Ποιοι το δικαιούνται και πόσο


Σε 170 εκατ. ευρώ θα ανέλθει το επίδομα θέρμανσης το 2013, ποσό που θα διευρυνθεί σε 190 εκατ. ευρώ το 2014, και 210 ετησίως από το 2015 και μετά, όπως προβλέπεται στην απόφαση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης έδωσε στη

Φυσικό αντιοξειδωτικό η κουρκούμη

Διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες

Η κουρκούμη είναι ένα πορτοκαλί χρώματος μπαχαρικό από την Ινδία και ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ.

Χρησιμοποιείται επί χιλιάδες χρόνια στην κουζίνα

Πέντε μύθοι για το αλκοόλ


Μάθετε τι ισχύει στην πραγματικότητα

Σε πολλές χώρες του κόσμου, η Δευτέρα είναι συνώνυμη με το hangover, τη δυσάρεστη εκείνη αίσθηση που βιώνει όποιος έχει καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ την προηγούμενη νύχτα.

Καταναλώστε σοκολάτα άφοβα


Τα πέντε οφέλη για την υγεία

Η σοκολάτα αποτελεί για όλους μια αγαπημένη λιχουδιά την οποία όμως η πλειοψηφία καταναλώνει με... ενοχές. Επιστημονικές έρευνες, όμως, έχουν αποδείξει ότι η σοκολάτα, πέρα από πολλές θερμίδες έχει και πολλά οφέλη για την υγεία, αφού συμβάλλει

Τα πολλά γλυκά επηρεάζουν αρνητικά τη μνήμη

Θυμούνται περισσότερα όσοι έχουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Η παρακάτω είδηση δε θα αρέσει στους γλυκατζήδες. Όμως από την άλλη ίσως και να μην τους επηρεάσει τόσο, αφού το πιο πιθανό είναι να την... ξεχάσουν!

Πώς επηρεάζει την υγεία μας η αλλαγή της ώρας: Οι επιστήμονες εξηγούν

 Πώς επηρεάζει την υγεία μας η αλλαγή της ώρας: Οι επιστήμονες εξηγούν
Για δεκαετίες υποστηρικτές της θερινής ώρας υποστήριζαν ότι η συγκεκριμένη πρακτική ενισχύει την υγεία ενθαρρύνοντας έναν πιο ενεργητικό τρόπο ζωής. Την αξίωση αυτή αποφάσισαν να ερευνήσουν οι επιστήμονες για να δουν κατά πόσο ισχύει.

Επτά τροφές που οι ειδικοί δεν θα έτρωγαν ποτέ!



Επιστήμονες της βιομηχανίας των τροφίμων, ρίχνουν φως σε ορισμένα κατά τ’ άλλα καθημερινά τρόφιμα υπεράνω υποψίας, τα οποία, ωστόσο, στην πραγματικότητα είναι γεμάτα τοξίνες και χημικά, παράλληλα, μας δίνουν απλές εναλλακτικές, για μια πιο υγιεινή και καθαρή διατροφή. «Καθαρή διατροφή» σημαίνει να επιλέγουμε φρούτα, λαχανικά τα οποία καλλιεργούνται, μεγαλώνουν και

Τρόποι προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων και «μπλοκάρισματος» των υποκλοπών


Καταρρέει το οικοδόμημα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων μετά την αποκάλυψη- βόμβα του Spiegel πως η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει στήσει...«αυτί» πραγματοποιώντας υποκλοπές σε ανυποψίαστους πολίτες.

Τα εντυπωσιακά και σπάνια αστρονομικά φαινόμενα της εβδομάδας


«Πολυάσχολος» θα είναι ο ουρανός αυτή την εβδομάδα, αφού προβλέπονται εντυπωσιακά και σπάνια αστρονομικά φαινόμενα.
Έτσι, εκτός από τη μερική έκλειψη Ηλίου της Κυριακής, θα δούμε αστρικές συναντήσεις, πρωινούς κομήτες αλλά και ζωδιακό φως στον ουρανό.