Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Η εντυπωσιακή λίμνη που βρίσκεται πάνω από τον ωκεανό!!!

Η εντυπωσιακή λίμνη που βρίσκεται πάνω από τον ωκεανό!!!
Η λίμνη Sorvagsvatn αποτελεί ένα από τα ωραιότερα φυσικά τοπία στον κόσμο και ένα από τα πλέον παράδοξα συνάμα. Ο λόγος; Βρίσκεται πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό και η θέση της πάνω στους βράχους την κάνουν να μοιάζει ότι αιωρείται! Πιο συγκεκριμένα η λίμνη βρίσκεται στο νησί Vagar, στις Νήσους Φερόε, και είναι γνωστή και με την ονομασία Leitisvatn. Καλύπτει μια έκταση 3,4 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι η μεγαλύτερη λίμνη των Νήσων Φερόε, μια ομάδα από 18 νησιά στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.




Μερομήνια 2013-2014

 

Μερομήνια 2013-2014

Σίγουρα αρκετός κόσμος διαβάζει και υπολογίζει τα μερομήνια καθώς για κάποιους είναι αρκετά σημαντικά, ενώ από την αντίθετη πλευρά υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν τα πιστεύει.
Η επιστήμη της μετεωρολογίας δέχεται μέχρι κάποιο σημείο την πρακτική μετεωρολογία και τα σημάδια της φύσης για κάποια κοντινή αλλαγή του καιρού αλλά οχι για ακριβή πρόγνωση .
Μεγάλος μέρος του κόσμου διαφωνεί με τις προβλέψεις που γίνονται για το χειμώνα με τα μερομήνια καθώς θεωρεί οτι δεν μπορεί να γίνει πρόγνωση για το καιρό του μέλλοντος και αυτή είναι και η πιο σωστή άποψη την οποία αποδέχεται και η επιστήμη της μετεωρολογίας.
Για να δούμε λοιπόν τι δείχνουν τα φετινά μερομήνια για το φετινό χειμώνα βάση κάποιοων παρατηρήσεων τον Αύγουστο.



Δεκέμβρης 2013: