Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Η σημασία της μάθησης για τη διατήρηση της υγείας των εγκεφαλικών νευρώνων

  Η σημασία της μάθησης για τη διατήρηση της υγείας των εγκεφαλικών νευρώνων
Άλλη μία έρευνα από το Πανεπιστήμιο Rutgers, του New Jersey των ΗΠΑ, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η μάθηση στη διάρκεια της εφηβείας, αλλά και κατά την ενήλικη ζωή, συμβάλλει στην επιβίωση των εγκεφαλικών κυττάρων, επηρεάζοντας τη μετέπειτα λειτουργία του.

Μια άγνωστη αιτία πίσω από την αϋπνία, την ταχυπαλμία και το έκζεμα…

  Μια άγνωστη αιτία πίσω από την αϋπνία, την ταχυπαλμία και το έκζεμα…
Οι γιατροί το ονομάζουν «καρδιακό σύνδρομο των διακοπών» και χιλιάδες γυναίκες πάσχουν από αυτό χωρίς να το γνωρίζουν.

Ο ξηρός καρπός που θα σας σώσει από το διαβήτη

Ο ξηρός καρπός που θα σας σώσει από το διαβήτη

Οι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς μας παρέχουν ωφέλιμα λιπαρά, βιταμίνες, πρωτεΐνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

10 εντυπωσιακά πάρκα-οάσεις πρασίνου μέσα στο κέντρο της πόλης!



Μικρές οάσεις πρασίνου στο κέντρο της πόλεις αποτελούν αστικούς παραδείσους ντόπιων και επισκεπτών που αναζητούν έναν χώρο για περίπατο, ποδηλασία, βαρκάδα ή ακόμα και για ψάρεμα! Τα πάρκα σε διάφορες πόλεις του κόσμου πρασινίζουν ανά εποχή, ανθίζουν την άνοιξη και αποτελούν σήμα-κατατεθέν κάθε τόπου.

Μεγαλώνει ο εγκέφαλος μικραίνει η μυική δύναμη

Η μείωση της μυϊκής δύναμης ήταν το τίμημα που κατέβαλαν οι άνθρωποι, για τη διόγκωση του εγκεφάλου τους και για την μεγαλύτερη εξυπνάδα τους, στην πορεία της εξέλιξης, όπως επιβεβαιώνει μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα.

Η ζωή μετά τη ζωή

Ο Raymond Moody, είναι ο άνθρωπος που πρώτος ανακάλυψε και έκανε έρευνες στον τομέα των επιθανάτιων εμπειριών.

Απίστευτο βίντεο: Αρκούδα αναρριχάται με το μωρό της στο Ζαγόρι

Η σκηνή που ακολουθεί είναι ιδιαιτέρως τρυφερή και κατεγράφη από ένα ζευγάρι Γερμανών τουριστών

Είκοσι πράγματα που δε γνωρίζατε για το θόρυβο

Η πιο γνωστή έκρηξη στο Σύμπαν ήταν παντελώς αθόρυβη, ωστόσο επιβεβαιώθηκε χάρη σε κάποια ακουστικά κύματα που «έπιασαν» δύο αστρονόμοι.

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε καφέ μετά από αλκοόλ;



Την επόμενη φορά που θα πιείτε κάτι παραπάνω, μη στραφείτε στον καφέ για να αισθανθείτε καλύτερα. Nέα μελέτη δείχνει πως ο καφές όχι μόνον δεν μας ξεμεθάει, αλλά μας εμποδίζει να συνειδητοποιήσουμε πως παραμένουμε υπό την επήρεια του αλκοόλ.

Εντυπωσιακό βίντεο: Αλάνθαστη επίθεση αετού που αρπάζει φίδι μέσα από το νερό

Σε ένα βίντεο μοναδικής ποιότητας, ο υψιπετής αετός αποδεικνύει την ανωτερότητά του αρπάζοντας θαλάσσιο φίδι, μέσα από το νερό!

Τα μεγαλύτερα λάθη στη σύγχρονη αστρονομία

Δέκα από τις πιο λανθασμένες εκτιμήσεις στην ιστορία της αστρονομίας συγκεντρώνει σε μία πρόσφατη δημοσίευσή του ο Άμπραχαμ Λεμπ, καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Σαν σήμερα Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη

Σαν σήμερα, το 1941, δύο φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος (Λάκης) Σάντας πηγαίνουν στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, βρίσκουν και μελετούν όλα τα σχεδιαγράμματα της Ακρόπολης.

Σε εξέλιξη η έκτη μαζική εξαφάνιση ειδών

Ο πλανήτης μας βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας μαζικής εξαφάνισης των ειδών του -της έκτης στα 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια της ύπαρξής του- καθώς τα ζώα και τα φυτά εξαφανίζονται με ρυθμό τουλάχιστον 1.000 φορές πιο γρήγορο σε σχέση με την φυσιολογική εξαφάνιση λόγω εξέλιξης, που συνέβαινε κατά την περίοδο προτού εμφανιστούν οι άνθρωποι στο προσκήνιο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.

Αρχαίος Ελληνικός γρίφος μας βοηθά να κατανοήσουμε τις σύγχρονες ανθρώπινες νόσους

Ακόμα και μπροστά στο θάνατο, ο Ζήνων ο Ελεάτης ήξερε πώς να εκνευρίσει τους ανθρώπους γύρω του.
Ακόμα και όταν συνελήφθη με την κατηγορία της συνωμοσίας εναντίον του τύραννου Demylus, ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος αρνήθηκε να συνεργαστεί. Η ιστορία λέει ότι, αντί να μιλήσει, δάγκωσε τη γλώσσα του και την έφτυσε μπροστά του.