Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Greek Mythos: Πήγασος: Το θρυλικό ιπτάμενο άλογο του Βελλεροφόντη και ο αστερισμός του

1
Ελάτε να γνωρίσουμε την ιστορία του Πήγασου και του Βελλερεφόντη! Θέλετε;

Μια φορά κι ένα καιρό, εκεί κοντά στις κοιλάδες του Ολύμπου-κοντά στους 12 Θεούς- ζούσε ο Πήγασος, το όμορφο φτερωτό άλογο.

6 + 1 πράγματα που δεν ξέρουμε για τις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια!

ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΑ. 3jpg
Τι είναι Ισημερία; Είναι το φαινόμενο κατά το οποίο η μέρα διαρκεί όσο και η νύχτα. Και Ηλιοστάσιο;  Πρόκειται για τη χρονική στιγμή κατά την οποία ο άξονας της Γης στρέφεται όσο περισσότερο προς ή μακριά από τον Ήλιο, κατά την ετήσια τροχιά της Γης γύρω από αυτόν. Και τι άλλο ενδιαφέρον μπορούμε να μάθουμε για αυτά; Ιδού!

8 απίστευτα μέρη στην Ευρώπη που πρέπει να πάτε


Κοσμοπολιτισμός, αξιοθέατα που κόβουν την ανάσα και μέρη που θα σας μείνουν αξέχαστα.Σας ταξιδεύουμε στις 8 πιο ονειρικές πόλεις του κόσμου. Εδώ που ο χρόνος είναι με το μέρος σας και οι ομορφιές της φύσης σας κλείνουν το μάτι.

Ανακαλύφθηκαν είδη αραχνών τα οποία μπορούν να πιάσουν και να φάνε ψάρια

Είδη αραχνών, τα οποία μπορούν να πιάσουν και να φάνε ψάρια, ανακάλυψαν σε όλο τον κόσμο Ελβετοί και Αυστραλοί επιστήμονες.

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής: Τα 7 «ένοχα» σημάδια

  Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής: Τα 7 «ένοχα» σημάδια
Ανησυχείτε ότι το παιδί σας παρουσιάζει συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, γνωστής και με τα αρχικά ΔΕΠΥ; Δείτε ποια είναι τα επτά σημάδια που πρέπει να προσέξετε, αν και τα συμπτώματα πολλές φορές διαφέρουν από παιδί σε παιδί και είναι δύσκολο να τα αναγνωρίσει κανείς.

Το κάνουμε όλοι και αυξάνει τρομακτικά τον κίνδυνο καρκίνου


Δεν είναι κάτι που τρώμε, αγγίζουμε ή αναπνέουμε, αλλά κάτι που κάνουμε καθημερινά και σε αρκετές περιπτώσεις επιβάλλεται να κάνουμε ή πληρωνόμαστε για να το κάνουμε.

7 τροφές για γερά νύχια και μαλλιά

μαλλια υγιη
Πάντα ζηλεύατε τη Ραπουνζέλ για τη κώμη της. Αν γκρινιάζετε για τα μαλλιά σας που είναι θαμπά και τα νύχια σας που σπάνε με το παραμικρό κάντε κάτι γι’ αυτό. Το clickatlife.gr σας προτείνει τις μαγικές τροφές που θα σας βοηθήσουν να λάμπετε από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Νέο μοντέλο για την έρευνα ζωής σε άλλους πλανήτες

Ερευνητές του πανεπιστημίου UCL της Αγγλίας ανέπτυξαν ένα νέο μοντέλο το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να εντοπίσουν ζωή σε πλανήτες εκτός του Ηλιακού μας Συστήματος με τη μεγαλύτερη ακρίβεια που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινοσαύρων με εντυπωσιακό κρανίο

Σε μια περιοχή των ΗΠΑ και μια του Καναδά που ανακαλύπτονται συχνά απολιθώματα δεινοσαύρων είχαν ανασυρθεί και κάποια απολιθώματα που δεν είχε επιτευχθεί η ταυτοποίηση τους.

Πώς σχηματίζεται το Βόρειο Σέλας: Η φυσική του πιο εντυπωσιακού φαινομένου στη Γη

Το Σέλας (Aurora Borealis ή Aurora Southernalis) εμφανίζεται κυρίως σε περιοχές κοντά στους πόλους του πλανήτη μας, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τη διαδικασία που κρύβεται πίσω από αυτό το θαύμα της φύσης

Οι φράουλες «ρίχνουν» την πίεση

Οι φράουλες «ρίχνουν» την πίεση

Οι φράουλες "ρίχνουν" τις τιμές της αρτηριακής πίεσης, προστατεύοντας την καρδιά από το έμφραγμα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Διώξτε την κυτταρίτιδα… τρώγοντας

κυταρίτιδα 

Ποια συστατικά πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας
Αν αναρωτιέστε τι πρέπει να τρώτε για να διώξετε την κυτταρίτιδα μια και καλή… από τη ζωή σας, δείτε παρακάτω τα θαυματουργά συστατικά που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας:

Το επίμονο στρες μπορεί να προκαλεί κενά μνήμης

στρες
Το πολύ και συνεχές στρες στο σπίτι και στη δουλειά μπορεί να βλάπτει την βραχυχρόνια μνήμη καθώς μεγαλώνουμε, προειδοποιούν αμερικανοί επιστήμονες.

Επτά μυστικά γυναικών με τέλειο και λείο δέρμα

καθαρισμός προσώπου
Υπάρχουν κάποιες γυναίκες που όταν τις κοιτάς μαγεύεσαι. Και δε μαγεύεσαι απαραίτητα από την ομορφιά τους ή το τέλειο σώμα τους, αλλά από τη λάμψη του προσώπου τους, και του δέρματός τους. Τι κάνουν λοιπόν αυτές οι γυναίκες που δεν κάνεις εσύ;