Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η συμβολή της επαρχίας Βοϊου και των γειτονικών περιοχών στο έπος του '40



Η συμβολή της επαρχίας Βοϊου και των γειτονικών περιοχών στο έπος του '40
ΤΟ Έπος του '40-41, μια από τις λαμπρότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας. ήταν, όπως όλοι οι αγώνες του Έθνους μας, αγώνας όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων: βουνίσιων και καμπίσων, στεριανών και νησιωτών, ανδρών και γυναικών. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο γιορτάζεται πανελλήνια και οι απανταχού της Γης Έλληνες δικαιούνται να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ανεπανάληπτη αυτή εποποιΐα της γενιάς του '40-41.

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 - ΤΟ ΟΧΙ TOY ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVKBsMg2SmSut2zZJ4jcMEQ0iqyhXNr7td-3vsvJTIB7YagGGZVW7fNvhXZ73IpHsKDXyr7CC67fMSC1kc4-7Qy5bjLa-sBG8q9Zvu4v9XEeiSD-R6fBoHRJfVuxiCcNc7A19rKRwZbHY/s1600/3b24d4a74e97fe9dda166fce08f239d0.jpeg
ΕΚΤΑΚΤΟ   ΠΟΛΕΜΙΚΟ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ελληνίδες, Έλληνες
Αι Ιταλικαί στρατιωτικαί δυνάμεις προσβάλουσιν από της 05:30  πρωινήν της σήμερον τα ημέτερα τμήματα προκαλύψεως της Ελληνοαλβανικής Μεθωρίου. Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους…

Σύστημα με επτά εξωπλανήτες ανακαλύφθηκε με τη συμβολή ερασιτεχνών αστρονόμων


Ένα εξωπλανητικό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας ηλιακό σύστημα εντόπισαν Βρετανοί αστρονόμοι. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ίσως πλανητικά συστήματα που έχουν εντοπιστεί ποτέ πέρα από το δικό μας, αφού διαθέτει επτά εξωπλανήτες, αριθμό ρεκόρ για τα αστρονομικά δεδομένα.

Υγεία: Τα εσπεριδοειδή μειώνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού


Μία ουσία που υπάρχει στα εσπεριδοειδή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύεται στο ιατρικό περιοδικό «Stroke»... Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αυτής της χημικής ουσίας, που βρίσκεται ιδιαίτερα στα πορτοκάλια

Ελαιόλαδο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε


Ελαιόλαδο: Διαβάστε για ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της διατροφής μας. Σκούρα ή διάφανη συσκευασία; Ελαιοτριβείο με μυλόπετρες ή μεταλλικούς κυλίνδρους; Τι ακριβώς είναι το άθερμο λάδι; Πόσο ωφέλιμο; Οξύτητα και οξείδωση είναι το ίδιο πράγμα; Ποιοι παράγουν το περισσότερο

Πώς επηρεάζει η ομάδα αίματος την υγεία μας


Είναι δυνατόν να επηρεάζει η ομάδα αίματος τον κίνδυνο που διατρέχουμε να αναπτύξουμε καρκίνο, υπογονιμότητα, πεπτικό έλκος ή και λοιμώδη νοσήματα ακόμα, όπως η ελονοσία; Ολοένα περισσότερες μελέτες υποδηλώνουν πως – στην χειρότερη περίπτωση – είναι πάρα πολύ πιθανό…

Η Θεσσαλονίκη από ψηλά σε ένα καταπληκτικό βίντεο


Δείτε την «Νύφη του Θερμαϊκού» και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας από ψηλά σε ένα καταπληκτικό βίντεο:

Δέκα μέρη πιο μυστηριώδη και από το Τρίγωνο των Βερμούδων


Ο καθένας από εμάς κάποια στιγμή στην ζωή του κάτι έχει ακούσει για το Τρίγωνο των Βερμούδων και τα μυστήρια που το περιβάλλουν. Περίεργες στρεβλώσεις του χρόνου, απαγωγές από εξωγήινους, χαμένη Ατλαντίδα και σκοτεινές συνωμοσίες είναι μόνο μερικές από τις θεωρίες που προσπαθούν να

Το πηγάδι της Κόλασης: Αστικός μύθος ή αλήθεια;

Ίσως τελικά ο φόβος να μην είναι ένα τόσο ανεπιθύμητο συναίσθημα...
Όταν μάλιστα ξέρουμε πως ο τρόμος είναι επίπλαστος, τότε μια συζήτηση περί τρομακτικών ιστοριών και η ανταλλαγή spooky αστικών θρύλων, προσφέρουν δόσεις σκοτεινής αλλά απολαυστικής διασκέδασης.

Πότε και πώς έγινε «μυστηριώδες» το Τρίγωνο των Βερμούδων - Οι γνωστότερες εξαφανίσεις


Το περίφημο τρίγωνο βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ στον Ατλαντικό, με τις κορυφές του να «πατάνε» στις Βερμούδες, το Μαϊάμι της Φλόριντα και το Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, καλύπτοντας μια θαλάσσια περιοχή 500.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Θεότρελοι τύποι στην ιστορία της ανθρωπότητας που άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο


Συνήθως όταν χαρακτηρίζουμε κάποιον τρελό, το κάνουμε τονίζοντας ένα χαρακτηριστικό του που βρίσκεται σε υπερβολή. Μπορεί να έχει εμμονή με την τάξη, την καθαριότητα, ή να έχει φτιάξει κάποιους δικούς του κανόνες τους οποίους ακολουθεί ευλαβικά.

«Ηχώ» από εκρήξεις του παρελθόντος



Αστρονόμοι με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκοπίου Chandra της NASA, μελέτησαν την περιοχή γύρω από τη γιγάντια μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας, βρίσκοντας ίχνη από τουλάχιστον δύο εκρήξεις, μέσα στους τελευταίους αιώνες.

Η ιστορία του Λευκού Πύργου


Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι ένας οχυρωματικός πύργος του 15ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια σαν κατάλυμα φρουράς Γενιτσάρων και σαν φυλακή θανατοποινιτών.
Είναι ένα από πιο γνωστά κτίσματα-σύμβολα πόλεων στην Ελλάδα.

Σύννεφα στάχτης πάνω από τη Σικελία μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας [Βίντεο]

Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης εξερράγη, προκαλώντας το κλείσιμο του γύρω εναερίου χώρου.
Παρά τη ροή της λάβας, δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται στις πλαγιές του βουνού.

Θεαματικό ξέσπασμα στον Ήλιο [Βίντεο]

Μια αψίδα φωτιάς, αρκετά μεγάλη για να δρασκελίσει την απόσταση Γης-Σελήνης, σκίζει την ατμόσφαιρα του Ήλιου και τινάζεται στο διάστημα.
Η ΝASA δημοσιοποίησε το θεαματικό βίντεο μιας έκρηξης που θα έκανε τη Γη να μοιάζει μυγάκι στον άνεμο.