Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

«Ασπίδα» κατά του καρκίνου του εντέρου οι καυτερές πιπεριές

καυτερες πιπεριες 
Μία ουσία που χαρίζει στις καυτερές πιπεριές την χαρακτηριστική γεύση τους μπορεί να μειώνει τις πιθανότητες εκδηλώσεως καρκίνου του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο ΣανΝτιέγο (UCSD) μελέτησαν τις επιδράσεις της ουσίας καψαϊκίνη στα κύτταρα που επιστρώνουν το έντερο ποντικιών και ανθρώπων.

Η πανσέληνος μέσα από τα μάτια ενός αστροναύτη


Ο Oleg Artemyev ανάρτησε στο Twitter εικόνες που καταγράφουν το ταξίδι του φεγγαριού πίσω από τη Γη.
Μια σειρά από εκπληκτικές εικόνες προσέφερε στους θαυμαστές του στο Twitter ο Ρώσος αστροναύτης Oleg Artemyev, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής ανάρτησε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από την πανσέληνο, που καταγράφουν το ταξίδι του φεγγαριού πίσω από τη Γη.

Earthlings: Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τη σχέση ανθρώπων και ζώων


Το Earthlings είναι ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την απόλυτη οικονομική εξάρτηση που έχει από τα ζώα η ανθρωπότητα. Από τα κατοικίδια, την τροφή, την διασκέδαση έως την επιστημονική έρευνα.

Βιταμίνη C, το ελιξήριο της νιότης

Παράξενη ηφαιστειακή πυραμίδα στην Αργεντινή

Κοντά στα νότια σύνορα της Salar de Arizaro, της έκτης μεγαλύτερης αλυκής στον κόσμο και της δεύτερης μεγαλύτερης στην Αργεντινή, 70 χλμ. από το χωριό Σάλτα, βρίσκεται μια παράξενη ηφαιστειακή πυραμίδα.

Ο σεισμός των 8,8 βαθμών που χτύπησε το 2010 τη Χιλή προκάλεσε ρωγμές στους πάγους της Ανταρκτικής!

Ο σεισμός των 8,8 βαθμών που χτύπησε το 2010 τη Χιλή, ο έκτος ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ, προκάλεσε ρωγμές στους πάγους της Ανταρκτικής χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

Η κατανάλωση ψαριού αυξάνει τη φαιά ουσία

ψαρια 

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ για όσους συμπεριλαμβάνουν τα ψάρια στη διατροφή τους

Οποιοδήποτε είδος ψαριού και όχι απαραίτητα λιπαρό, μαγειρεμένο με κάθε τρόπο, εκτός από τηγανητό, όταν καταναλώνεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αυξάνει τη φαιά ουσία, βρίσκει αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό για την προληπτική ιατρική.

«Αντικαρκινικό φάρμακο» η ασπιρίνη για κάποιες μορφές της νόσου

ασπιρίνη 

Οι ερευνητές ανάλυσαν στοιχεία από διάφορες μελέτες και κλινικές δοκιμές και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν πολλά οφέλη

Η καθημερινή λήψη μιας μικρής δόσης ασπιρίνης μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στομάχου, του οισοφάγου ή του παχέος εντέρου ή τον θάνατο λόγω της ασθένειας, σύμφωνα με μία εκτενή επανεξέταση παλαιότερων επιστημονικών ερευνών.

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τον Έμπολα

αιματολογικες εξετασεις
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι Έλληνες επιστήμονες για τη μετάδοση του ιού Έμπολα στη χώρα μας, μετά και τα αρνητικά αποτελέσματα από τα δύο ύποπτα κρούσματα που υπήρξαν, καθώς έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν οι δύο ασθενείς, διαπιστώθηκε ότι πάσχουν από ελονοσία.

Ένας καφές την ημέρα ενισχύει τη μνήμη

καφές 

Ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της καφεΐνης σε ένα 24ωρο

Μια κούπα καφέ μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της μνήμης, αναφέρουν οι επιστήμονες. Ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν κανείς λαμβάνει ένα χάπι καφεΐνης 200mg -ποσότητα που ισοδυναμεί με αυτή που υπάρχει σε μια κούπα καφέ- σε μικρό χρονικό διάστημα μετά από μια συνεδρία μάθησης, μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά του να θυμάται καλύτερα τις πληροφορίες που μελετούσε νωρίτερα.