Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο όταν τρώμε junk food


Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρόχειρο φαγητό είναι ανθυγιεινό, όμως δε σταματάμε να το ζητάμε.
Οι επιστήμονες λοιπόν προσπαθούν να κατανοήσουν καλύτερα τι κάνει το αυτό φαγητό τόσο εθιστικό και νόστιμο.

Η εξέλιξη δεν φτάνει ποτέ στην τελειότητα πάντα υπάρχει χώρος για μικρές βελτιώσεις


Στη ματιά της Εξέλιξης κανείς δεν είναι τέλειος
Ακόμα κι αν πρόκειται για βακτήρια που πολλαπλασιάζονται για χρόνια μέσα σε ένα δοχείο εργαστηρίου, η εξέλιξη δεν φτάνει ποτέ στην τελειότητα - πάντα υπάρχει χώρος για μικρές βελτιώσεις, επιβεβαιώνει ένα μοναδικό πείραμα που διαρκεί εδώ και τρεις δεκαετίες.

Εκπληκτικές εικόνες: Για το ον και το κτήνος που λέγεται άνθρωπος


Οι καλλιτέχνες στο πλευρό της προσπάθειας για την κοινωνική ευαισθητοποίηση στα διαφορετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ον που λέγεται άνθρωπος και συνολικότερα η πλάση ολόκληρη, από το κτήνος που επίσης λέγεται άνθρωπος.

Αυτά είναι τα συμπτώματα επικείμενου εμφράγματος


Περισσότεροι από ένας στους δύο ανθρώπους που παθαίνουν ανακοπή καρδιάς (έμφραγμα) έχουν προειδοποιητικά συμπτώματα επί ημέρες ή και εβδομάδες πριν σταματήσει η καρδιά τους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.
Τα συμπτώματα αυτά συμπεριλαμβάνουν πόνο στο στήθος, δύσπνοια και,

Αρχαίος ιός των Νεάντερταλ εντοπίζεται στο DNA


Πέρυσι οι επιστήμονες ανακάλυψαν αρχαίους ιούς ενσωματωμένους μέσα στο γονιδίωμα των Νεάντερταλ και των Ντενίσοβαν. Τώρα, ένας Έλληνας επιστήμονας της διασποράς έκανε το επόμενο βήμα και εντόπισε αυτούς τους ιούς των Νεάντερταλ να «κρύβονται» μέσα στο DNA των σύγχρονων ανθρώπων, αν

Επιστήμονες ανακάλυψαν το αρχαιότερο θαλασσινό νερό στον κόσμο


Επιστήμονες της Αμερικανικής Γεωλογικής Ερευνητικής Υπηρεσίας (USGS) ανακάλυψαν στον Κόλπο Τσέσαπικ θαλασσινό νερό, ηλικίας 150 εκατομμυρίων ετών.
Πριν 35 εκατομμύρια χρόνια ένας αστεροειδής προσέκρουσε στο Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό,

Ξανά το φάσμα της χρεοκοπίας πλανάτε πάνω από την Ελλάδα


Εκτός ορίων βγαίνει η τεχνητή κόντρα που εσκεμμένα προκαλεί η Τρόικα με την ελληνική κυβέρνηση, δημιουργώντας για ακόμα μία φορά κλίμα ανασφάλειας και αστάθειας για την οικονομία της χώρας

Γαλακτοκομική βιομηχανία πιέζει να κρύψει την καρκινογόνο ασπαρτάμη αλλάζοντας τον ορισμό του «γάλακτος»

«Σε μια προσπάθεια να βάλουν περισσότερα παιδιά να πίνουν επεξεργασμένο γάλα, η συμβατική βιομηχανία γαλακτοκομικών πιέζει την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) να αλλάξει τον ίδιο τον ορισμό του γάλακτος και να επιτραπεί η διακριτική προσθήκη τοξικών τεχνητών γλυκαντικών ουσιών όπως η ασπαρτάμη.

Στην Κίνα ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής


Tianhe-2: Ο υπερυπολογιστής που ανακηρύχθηκε πρωταθλητής στην άτυπη μάχη των ισχυρότερων υπερυπολογιστών στον κόσμο
Ο υπερυπολογιστής Tianhe-2 του κινεζικού Εθνικού Πανεπιστημίου Αμυντικής Τεχνολογίας ανακηρύχθηκε πρωταθλητής με σταθερή ταχύτητα 33,86 petaflop/s, ή 33,86 τετράκις εκατομμύρια πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο!

Ημέρα του παιδιού


Η Google τιμά σήμερα την Ημέρα του παιδιού
Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989.

Η «Κλεοπάτρα» έφτασε στην Ελλάδα ευτυχώς εξασθενημένη...


Με βροχές και καταιγίδες «ξύπνησε» σήμερα η Ελλάδα καθώς ο κυκλώνας «Κλεοπάτρα», που άφησε πίσω του 18 νεκρούς στη Σαρδηνία, έφτασε και στη χώρα μας, ευτυχώς αρκετά εξασθενημένος.

Παρακολούθηση της Γης από το Διάστημα σε Live Streaming

Παρακολούθηση της Γης από το Διάστημα με δύο κάμερες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό υπόσχεται η καναδική UrtheCast
Η καναδική UrtheCast παρέχει νέες δυνατότητες παρακολούθησης της Γης από το διάστημα, για όσους δεν αρκούνται σε υπηρεσίες όπως το Google Earth. Οι περισσότεροι δορυφόροι