Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Σφοδρές καταιγίδες στο… Διάστημα

 


Από την άνοιξη του 2014 η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας επεκτείνει τις προβλέψεις της... στον καιρό του Διαστήματος. Σε συνεργασία με την κυβέρνηση, ένα νέο κέντρο θα προειδοποιεί για ηλιακές υπερ-καταιγίδες, οι οποίες μπορούν να βυθίσουν στο σκοτάδι ολόκληρες πόλεις ή να θέσουν εκτός λειτουργίας δορυφόρους GPS.

Creepware: Το επικίνδυνο λογισμικό παρακολούθησης

Μπορεί πολλοί να έχουν θορυβηθεί το τελευταίο διάστημα με τη παρακολούθηση μέσω της κάμερας του κινητού ή του υπολογιστή, ωστόσο πολλοί εδώ και χρόνια συνηθίζουν να κρατούν το κινητό μέσα στην τσέπη ή την τσάντα όταν βγαίνουν, καθώς και να κολλούν ένα χαρτάκι στην κάμερα του υπολογιστή όταν γράφουν.

Λύσεις SOS για το κρύο

ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΚΡΥΟ
Η ξηρότητα είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα για όλους τους τύπους δέρματος τώρα το χειμώνα. Για να πάψει να σας ταλαιπωρεί, χρειάζεται κατάλληλη φροντίδα. Ποια είναι αυτή;

Οι 10 top αντικαρκινικές τροφές

λαδι
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στην προστασία από τον καρκίνο. Μια διατροφή, όμως, πλούσια σε τροφές με αντικαρκινική δράση θα μπορούσε ίσως να θωρακίσει τον οργανισμό απέναντι στις διάφορες μορφές της ασθένειας.

Nasa: νέες εικόνες από τον Κρόνο και τα φεγγάρια του


Η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ Nasa αποκάλυψε εικόνες από τον Κρόνο και τα φεγγάρια του, που συλλαμβάνονται από το διαστημικό σκάφος Cassini
Ανάμεσα στις εικόνες μπορείτε να δείτε τα δύο φεγγάρια του Εγκέλαδο και Τιτάνα, καθώς και θεαματικές εικόνες του εξαγώνου που εμφανίζεται στο βόρειο πόλο του αέριου πλανήτη.

Στην... κατάψυξη ο Καναδάς! Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Εκατοντάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και οι γιορτές βρίσκουν τους κατοίκους να ζουν μέσα στο κρύο
Τα δόντια της για τα καλά έχει δείξει η κακοκαιρία που σαρώνει τον Καναδά με αποτέλεσμα δέκα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Ιπτάμενος Δράκος ανακαλύφτηκε στην Ινδονησία.

Ιπτάμενος Δράκος ανακαλύφτηκε στην Ινδονησία. Η λέξη Agni (στα Σανσκριτικά σημαίνει «φωτιά») είναι ο νεώτερος νεοσσός ενός πρόσφατα ανακαλυφθέντος είδους στην Ινδονησία. Το όνομα του δόθηκε από μέλη της αρχικής ομάδος έρευνας λόγω του κόκκινου χρώματος του.

Πρόσωπο στο έδαφος που φαίνεται από το διάστημα


Μια απίστευτα μεγάλη, σχεδόν έντεκα στρέμματα, εγκατάσταση τέχνης παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Μπέλφαστ, της Βόρειας Ιρλανδίας.
Πρόκειται για το πρόσωπο ενός μικρού κοριτσιού που γίνεται αντιληπτό μόνο από ψηλά και μοιάζει σαν να χαμογελάει αινιγματικά.

Το πλήρωμα του ISS θα γιορτάσει 15 φορές την Πρωτοχρονιά

Για το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού το νέο έτος θα έρθει 15 φορές.
Ακριβώς τόσες φορές ο ΔΔΣ θα μεταβεί από την 31η Δεκεμβρίου 2013 στην 1η Ιανουαρίου 2014.

Ρωσία: Πανόραμα της Καμτσάτκα 3D

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος AirPano, αναρτήθηκε μία εικονική περιήγηση, που βιντεοσκοπήθηκε πάνω από την καλντέρα του Ουζόν στο καταφύγιο Κρόνοτσκ στην Καμτσάτκα. Η περιήγηση έχει δημιουργηθεί με την οικονομική υποστήριξη της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

Τεράστια θανατηφόρα μέδουσα εμφανίστηκε 100 χρόνια μετά

Μια τεράστια ροζ μέδουσα έκανε πρόσφατα την εμφάνισή της στις ακτές της Αυστραλίας, που οι ειδικοί επιστήμονες είχαν να την δουν από το 1910.
Η Crambione Cookii όπως ονομάζεται είναι ένα θανατηφόρο θαλάσσιο πλάσμα το οποίο έχειένα έντονα τοξικό τσίμπημα που μπορεί να επιφέρει ακόμα και το θάνατο.

Δείτε που μας ωφελεί το σφίξιμο της παλάμης!

Το σφίξιμο της δεξιάς παλάμης για 90 δευτερόλεπτα βοηθά στη δημιουργία μνήμης, ενώ η ίδια κίνηση στο αριστερό βελτιώνει την ανάκληση, δηλώνουν Αμερικανοί ψυχολόγοι.
Σε πείραμα, 50 ενήλικες είχαν καλύτερη επίδοση στην ανάκληση λέξεων από μεγάλο κατάλογο όταν έκαναν αυτές τις κινήσεις.

Απογείωση «θρίλερ» στη Σκωτία!

Μια πραγματική απογείωση που κόβει την ανάσα κατέγραψε κάμερα στη Σκωτία.
Εκεί λόγω των θυελλωδών ανέμων που άγγιζαν τα 80 μίλια την ώρα το αεροπλάνο πραγματικά ήταν στο έλεος του ανέμου.

Τοξικό και καρκινογόνο το νέφος της αιθαλομίχλης

Τις επιπτώσεις της αιθαλομίχλης στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία επισημαίνουν οι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Ιωάννης Παντής και Αλέξης Μπένος, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Η εξέλιξη του Σύμπαντος στο μακρινό μέλλον [Βίντεο]


Έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα συμβεί σε μερικά εκατομμύρια χρόνια από τώρα στη Γη αλλά και σε ολόκληρο το Σύμπαν;

Ο πιο διάσημος χριστουγεννιάτικος πίνακας


Ανήκει στον Michelangelo. Ο πίνακας με την ονομασία «Doni Tondo» είναι μακράν ο πιο αντιπροσωπευτικός και διάσημος πίνακας των Χριστουγέννων και όχι άδικα.
Φιλοτεχνήθηκε περίπου το 1507 και ο αποτελεί τον μοναδικό ολοκληρωμένο πίνακα ζωγραφικής από την ώριμη περίοδο του Michelangelo, που έχει διασωθεί.

Σπάνια αστρονομικά φαινόμενα του 2014

Οι κάτοικοι της Γης θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν καλύτερα τον Άρη, αλλά και τους μακρινούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες αστρονόμων όλου του κόσμου, μέσα στο 2014 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε δύο σεληνιακές και δύο ηλιακές εκλείψεις.