Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πάνω από αλπικά τοπία, λίμνες, ποτάμια και δάση, αυτά τα 11 τελεφερίκ με εκπληκτική θέα θα σας κόψουν την ανάσα!

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν τα τελεφερίκ με αλπικά τοπία, αυτό το μοναδικό μέσο μεταφοράς μπορεί επίσης να προσφέρει μια εναέρια βόλτα με… αξιώσεις σε πεδιάδες ακόμα και σε αστικά περιβάλλοντα.

Το πιο θανατηφόρο πλάσμα του πλανήτη!

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα στη γη; Ο καρχαρίας; Τα φίδια; Οι άνθρωποι;
Φυσικά η απάντηση εξαρτάται από το πως ορίζουμε τον όρο επικίνδυνος.
Ο Bill Gates δημοσίευσε τον κατάλογο με τα πλάσματα που ευθύνονται για τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας του ανθρώπινου είδους.

Υποχωρεί η Γη! Πρωτεύουσες βυθίζονται λόγω εξάντλησης του υδροφόρου ορίζοντα

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για την απειλή που αντιμετωπίζουν πολλές παράκτιες πόλεις από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.
Στην πραγματικότητα όμως η υποχώρηση του εδάφους λόγω κατάχρησης των υπόγειων υδάτων είναι μεγαλύτερο πρόβλημα, προειδοποιούν ευρωπαίοι ερευνητές.

Πώς να ελέγξετε αν σας έχουν υποκλέψει κωδικούς και δεδομένα

To Ηeartbleed είναι ένα κενό ασφαλείας στο Διαδίκτυο που εντοπίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες και προκάλεσε πανικό, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό, εξαιτίας του εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών, από τραπεζικούς μέχρι mail, να ήταν εκτεθειμένοι στις... κακές διαθέσεις των χάκερς, επί τουλάχιστον δύο χρόνια.

Το σπάνιο φαινόμενο των ανάποδων κεραυνών

Πριν από λίγα χρόνια εντοπίστηκε ένα άγνωστο μέχρι τότε φαινόμενο να λαμβάνει χώρα στη γήινη ατμόσφαιρα σε ύψος περίπου 80 χιλιομέτρων. Δημιουργούνται κεραυνοί με φορά από κάτω προς τα πάνω, φαινόμενο που είναι εξαιρετικά σπάνιο και πολύ δύσκολα ανιχνεύσιμο.

Φονικοί αστεροειδείς και κομήτες κατά της Γης


Η μυστηριώδης σκοτεινή ύλη που κατακλύζει το σύμπαν, μπορεί να στείλει καταστροφικούς αστεροειδείς και κομήτες να πέσουν πάνω στη Γη, προκαλώντας μαζικές εξαφανίσεις ειδών, μεταξύ των οποίων και της ίδιας της ανθρωπότητας.