Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Μήπως το παιδί σας έχει συνεχώς δέκατα; Δες τι μπορεί να φταίει




Το θερμόμετρο που επιμένει να δείχνει πάνω από 37, μπορεί εύκολα να πανικοβάλει τη νέα μητέρα. Ειδικά αν δεν συμπίπτουν άλλα εμφανή συμπτώματα και το αίτιο της αυξημένης θερμοκρασίας παραμένει άγνωστό, η αγωνία της μπορεί να χτυπήσει κόκκινο. 

Αστρονόμοι εξηγούν το σχηματισμό των αστρικών συστημάτων


Μία αναβαθμισμένη ομάδα τηλεσκοπίων στις ΗΠΑ επέτρεψε στους αστρονόμους να παρατηρήσουν τη γέννηση νέων δυαδικών αστρικών συστημάτων, λύνοντας έτσι ένα μυστήριο γύρω από το σχηματισμό τους.

Αστεροειδής πέντε μέτρων έπεσε στη Γη

Ο πέντε μέτρων αστεροειδής 2014 ΑΑ εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τον Ατλαντικό το πρωί της Πέμπτης, μία μέρα μετά την ανακάλυψή του. Το πιθανότερο είναι ότι το ουράνιο σώμα διαλύθηκε πλήρως και δεν έφτασε μέχρι τη Γη.

Απίθανα «λουλούδια» πάγου













Τον χειμώνα συμβαίνουν παράξενα πράγματα στη φύση που έχουν να κάνουν με τον πάγο και τον παγετό. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και τα παράδοξα παγωμένα λουλούδια που σχηματίζονται πάνω  σε γυάλινες επιφάνειες όταν το κρύο είναι τσουχτερό.

Άγνωστο κεφάλι βασιλικού αγάλματος βρέθηκε στη Κοιλάδα των Βασιλέων στην Αίγυπτο


Μία αιγυπτιακο-ισπανική αρχαιολογική αποστολή έφερε στο φως την Πέμπτη ένα μεγάλο κεφάλι βασιλικού αγάλματος από γρανίτη που χρονολογείται από την εποχή του Νέου Βασιλείου κατά τη διάρκεια ανασκαφής σε ταφικό ναό του βασιλιά Θουτμός ΙΙΙ στη δυτική όχθη του Λούξορ.

Φωτιά καίει πάνω από 4.000 χρόνια!

Το Βaba Gurgur («Ο Πατέρας της Φωτιάς») είναι μια περιοχή κοντά στην πόλη Κιρκούκ, στο Βόρειο Ιράκ, γνωστή για την αιώνια φωτιά που καίει εκεί αδιάλειπτα και εκτιμάται ότι αυτό συμβαίνει για πάνω από 4000 χρόνια.

Πρέπει να δίνουμε στο παιδί μας συμπληρώματα διατροφής;



Τα διάφορα σκευάσματα που υπόσχονται να τονώσουν τον οργανισμό και να μας χαρίσουν έξτρα απαραίτητα συστατικά έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους τις τελευταίες δεκαετίες, έχοντας χωρίσει το κοινό σε πιστούς φίλους, διστακτικούς καταναλωτές και ορκισμένους εχθρούς.

Συνδέεται η καρδιακή ανεπάρκεια με τον καρκίνο;



Υπάρχει το ενδεχόμενο να συνδέεται η καρδιακή ανεπάρκεια με τον καρκίνο; Ναί, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American College of Cardiology.

Ο πληθυσμός της Γης έφτασε τα 7,2 δισεκατομμύρια άτομα

Την 1η Ιανουαρίου του 2014 ο πληθυσμός της Γης έφτασε τα 7,2 δισεκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με έκθεση του Γερμανικού Ιδρύματος για τον πληθυσμό της Γης.

Έρευνα: Τα πρώτα σημάδια του Αλτσχάιμερ



Η Νόσος Αλτσχάιμερ δεν είναι πλέον... άγνωστη. Αντιθέτως, ολοένα και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων (μεγάλων σε ηλικία) που πλήττεται από αυτή τη νευροεκφυλιστική νόσο. Μια πολύ πρόσφατη ανακάλυψη ερευνητών στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενδέχεται να αποτελέσει την αρχή του τέλους της.

Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια: Ποια είναι τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται;



Χριστουγεννιάτικο δώρο ζωής έλαβε ένας 53χρονος, που έπασχε από υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.
Ο άνδρας δέχθηκε μόσχευμα καρδιάς λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα από δότη που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. 

Η «γόνδολα» του Διαστήματος












Η αμερικανική εταιρεία World View Experience ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει σε δύο χρόνια από σήμερα αυτό ακριβώς που λέει το όνομα της. Θα δίνει δηλαδή την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί να έχει μια ανεπανάληπτη εμπειρία θέασης του πλανήτη. Η εταιρεία κατασκευάζει ένα νέο μέσο

Ο πιο μικρός και φορητός εκτυπωτής φωτογραφιών












Έναν εξαιρετικά μικρό εκτυπωτή φωτογραφιών σχεδίασε η LG για να μπορούν οι χρήστες να τυπώνουν φωτογραφίες όπου κι αν βρίσκονται.

Χίλιοι επίδοξοι «άποικοι» για τον Άρη












 Περισσότεροι από 1.000 υποψήφιοι έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στην ομάδα των πιθανών πρώτων αποίκων του πλανήτη Άρη το 2025, όπως έγινε γνωστό χθες από την εταιρεία Mars One, που προωθεί το σχέδιο αυτό.

Οι χειριστές αεροσκαφών και το μετατραυματικό στρες

Οι χειριστές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών εμφανίζουν προβλήματα όπως κατάθλιψη, άγχος και μετατραυματικό στρες με την ίδια συχνότητα όπως και οι πιλότοι των πολεμικών αεροσκαφών που λαμβάνουν μέρος σε μάχες.

Το Hubble ανακάλυψε ατμόσφαιρα σε πλανήτη εκτός Ηλιακού Συστήματος

Μία ομάδα αστρονόμων του κέντρου Αστρονομίας και Αστροφυσικής του πανεπιστημίου του Σικάγο έστρεψε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble προς την κατεύθυνση ενός σχετικά κοντινού εξωπλανήτη, προχωρώντας στον πλήρη χαρακτηρισμό μιας ατμόσφαιρας ενός πλανήτη εκτός Ηλιακού Συστήματος για πρώτη φορά μέχρι σήμερα.

Αρχαία επιγραφή με άγνωστες εικόνες βρέθηκε στην Αίγυπτο

Πεπλατυσμένος λίθος με ασυνήθιστα χαραγμένα σχήματα ανακαλύφθηκε κοντά σε αιγυπτιακή όαση. Η επιγραφή που φέρεται ως συνομήλικη με τις πυραμίδες, παρουσιάζει νέα ερωτήματα σχετικά με το παρελθόν, ενός από τους παλαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο.