Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Καφές, ντεκαφεϊνέ και υποκατάστατα, Τι είναι καλύτερο για την υγεία;

καφές
Επειδή πάντα το πολύ βλάπτει, σας παρουσιάζουμε σήμερα ορισμένες από τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχουν ακόμα και οι καθημερινές μικρο-απολαύσεις όταν το παρακάνουμε. Φαίνεται πως κάτι ήξεραν οι πρόγονοι μας όταν έλεγαν «Παν μέτρον άριστον».

Μην θυμώνετε: Δείτε ποιες ασθένειες προκαλούν τα νεύρα


θυμος
Ο θυμός είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που μπορεί να αποδειχτεί και βοηθητικό, κυρίως επειδή μας κινητοποιεί όταν αδικούμαστε ή κινδυνεύουμε. Μία «ποσότητα» θυμού, δηλαδή, είναι χρήσιμη για την επιβίωσή μας. Κάτι που θα πρέπει, ωστόσο, να προσέξουμε είναι ότι ο θυμός ξεκινά από τον

Ison: «Τραυματισμένος» αλλά «ζωντανός»


Έκπληκτοι δηλώνουν οι επιστήμονες - Κάνουν λόγο για μια λάμψη που αποτελεί ένα μικρό τμήμα του κομήτη - Ο «κομήτης του αιώνα», όμως, φαίνεται να οδεύει προς την αποσύνθεσή του
«Τραυματισμένος» αλλά «ζωντανός» φαίνεται ότι είναι ο αποκαλούμενος και «κομήτης του αιώνα» από τον θερμό εναγκαλισμό του με το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος.

Οι «αόρατοι» δολοφόνοι των θαλασσών

Οι ιππόκαμποι είναι αναμφισβήτητα από τα πιο όμορφα πλάσματα του θαλάσσιου κόσμου. Κινούνται όμως με πολύ αργό ρυθμό και γενικότερα θεωρούνται πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων.

Ο θεός Ύπνος στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία

Ο Θάνατος και ο Ύπνος μεταφέρουν το νεκρό κορμί του Σαρπηδόνα. Παράσταση από ερυθρόμοφρο κύλικα των αρχών του 5ου αι. π.Χ., Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Ο έξτρα ύπνος «δεν αναπληρώνει όλες τις απώλειες της εβδομάδας»

υπνος
Ο έξτρα ύπνος το Σαββατοκύριακο μπορεί να μας ξεκουράζει, αλλά δεν αναπληρώνει όλες τις βλάβες που έχουν προκληθεί στον οργανισμό από τον λιγοστό ύπνο μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Ένα ποτηράκι κρασί κάνει καλό στη μνήμη – αλλά όχι σε όλους…

κρασι

Ένα ποτηράκι κρασί τηνημέρα μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη και τις ικανότητες μαθήσεως μετά την μέση ηλικία, αλλά όχι σε όλους, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Το κλειδί είναι αν κάποιος φέρει ή όχι μία συγκεκριμένη γονιδιακή μεταλλαγή, η οποία σε

Η αρπαγή της Ευρώπης


Η αρπαγή της Ευρώπης, πίνακας του Τιτσιάνο
Στην Ελληνική μυθολογία με το όνομα Ευρώπη είναι γνωστή κυρίως η κόρη του Φοίνικα και της Τηλέφασσας. Από μερικούς θεωρείται κόρη του Αγήνορα (ο Φοίνιξ ήταν γιος του Αγήνορα). Ο Δίας απήγαγε την Ευρώπη και μαζί απέκτησαν τρία τουλάχιστον παιδιά: τον βασιλιά Μίνωα, τον

Πέντε υπερτροφές που θα έπρεπε ήδη να τρώτε

Πολλές είναι οι υγιεινές τροφές που προστατεύουν τον οργανισμό από παθήσεις και του χαρίζουν ευεξία και ενέργεια. Ωστόσο, τις πέντε τροφές που ακολουθούν θα έπρεπε να τις τρώγατε ήδη.

Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Για νέα επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι του Σαββάτου προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με έκτακτο δελτίο.
Ειδικότερα, το Σάββατο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στο Ιόνιο τις απογευματινές ώρες.

Τι μας προσφέρει διατροφικά το κάστανο

Τι μας προσφέρει διατροφικά το κάστανο

Το κάστανο είναι ένας καρπός ταυτισμένος με το χειμώνα. 

Η φουφού του καστανά άλλωστε αποτελεί μια γνώριμη χειμωνιάτικη εικόνα. 

Πέρα όμως από το λαογραφικό κομμάτι, το κάστανο αποτελεί έναν καρπό με ιδιαίτερα σημαντική και υψηλή θρεπτική αξία.