Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

100 εκατομμύρια κόσμοι στο Γαλαξία υποψήφιοι να φιλοξενούν ζωή

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μιας διεθνούς ομάδας αστρονόμων, ο Γαλαξίας μας μπορεί να φιλοξενεί 100 εκατομμύρια πλανήτες  που έχουν τη δυνατότητα συντήρησης σύνθετων μορφών ζωής.

Τελικά ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Δείτε γιατί

Ο Παράδεισος επί της Γης πραγματικά υπάρχει και βρίσκεται φυσικά στην Ελλάδα.
Όλα τα είδη φύσης, βουνά, δάση, ποτάμια, νησιά, παραλίες, πέτρες, ηφαίστεια, θάλασσες! Όλα διαφορετικά, όλα υπέροχα!

Βρέθηκε το βαθύτερο σπήλαιο της Μακεδονίας στο Βέρμιο (;)

Η Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης ΠΡΩΤΕΑΣ το 3ήμερο του Αγ.Πνεύματος (7-9 Ιουνίου 2014) θα βρίσκεται στο Κάτω Βέρμιο (περιοχή Σελίου) Ν. Ημαθίας για να εξερευνήσει το πιθανό βαθύτερο σπήλαιο της Μακεδονίας.

Βρήκαν άστρο που μοιάζει με το μάτι του Κακού στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Το άστρο του… Σάουρον
Ονομάζεται HR 4769A και βρίσκεται σε απόσταση 237 ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό του Κενταύρου.

Θα ψάξουν για δεύτερο μηχανισμό Αντικυθήρων

Αμερικανοί δύτες θα εξερευνήσουν εκ νέου το διάσημο ναυάγιο για νέα ευρήματα
Το έτος 80 π.Χ ένα ρωμαϊκό καράβι βυθίζεται ανοιχτά των Αντικυθήρων. Το 1900 Σύμιοι σφουγγαράδες εντοπίζουν το ναυάγιο σε βάθος 45-60 μέτρων.

Απίστευτο: βιβλίο με ανθρώπινο δέρμα στο Χάρβαρντ!

Ένας από τους επιμελητές της βιβλιοθήκης στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι γεγονός πως ένα από τα 15.000 βιβλία που διαθέτει το φημισμένο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης έχει εξώφυλλο από ανθρώπινο δέρμα!

Περιηγηθείτε τώρα σε όλη την Ελλάδα με το Google Street View

Είναι γεγονός. Από σήμερα, το "κίτρινο ανθρωπάκι" του συστήματος επίγειας πανοραμικής απεικόνισης με φωτογραφίες των χαρτών της Google, ενεργοποιεί τις μπλε διαδρομές, σε ολόκληρη τη χώρα μας, και παρουσιάζει κάθε γωνιά της, όπως την κατέγραψε το αυτοκίνητο της Google, και η κοινότητα χρηστών.

Νέα θεωρία για την δημιουργία της Σελήνης


Η Σελήνη δημιουργήθηκε ύστερα από τεράστια σύγκρουση ενός άλλου σώματος με τη Γη
Μία νέα γεωχημική ανάλυση από γερμανούς επιστήμονες των δειγμάτων επιφανειακών σεληνιακών πετρωμάτων, που έφεραν πριν από δεκαετίες από το φεγγάρι οι αστροναύτες των διαδοχικών αποστολών «Απόλλων» της NASA (1969-1972), φαίνεται να επιβεβαιώνει τη θεωρία για τον βίαιο «τοκετό» του δορυφόρου μας, από την πρόσκρουση ενός μεγάλου ουράνιου σώματος, της λεγόμενης «Θείας», πάνω στη Γη. Όμως, δεν έχουν όλοι οι επιστήμονες πειστεί ακόμη για το πώς δημιουργήθηκε το φεγγάρι.

Γνωστά και άγνωστα φαράγγια της Ελλάδας


     Γνωστά και άγνωστα φαράγγια της Ελλάδας  (εικόνες)

Όταν η Φύση «δημιουργεί»


Το όνομα μερικών εξ’ αυτών, έχει ανά τους αιώνες σημαδέψει την ιστορία, άλλα δυσπρόσιτα ή απροσπέλαστα έχουν συνδεθεί με εξαφανίσεις ακόμα και θανάτους επισκεπτών τους, ενώ η πλειονότητα τους μέχρι και σήμερα αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης για τους λάτρεις του εναλλακτικού από κάθε γωνιά της γης. Ο λόγος για τα φαράγγια της Ελλάδας που από την μυθολογία μέχρι και σήμερα αποτυπώνουν τον καλλιτεχνικό οίστρο της φύσης…

"Πρόσεχε τι εύχεσαι" - Ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ βίντεο που πρέπει να δείτε!

"Πρόσεχε τι εύχεσαι" - Ένα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ βίντεο που πρέπει να δείτε!


Ένα μοναδικό βίντεο από την Media Arts Production της Αυστραλίας δημιουργήθηκε για να θυμίσει ένα μεγάλο ηθικό δίδαγμα. Ο τρόπος μπορεί να σοκάρει αλλά μας κάνει να σκεφτούμε κάποια πράγματα πολύ καλύτερα...

Ένα "Κτήνος" θα περάσει δίπλα από τη Γη τη Κυριακή το πρωί

Ένας τεράστιος αστεροειδής που έχει το εύγλωττο παρατσούκλι «Κτήνος», θα περάσει αρκετά κοντά από τη Γη το πρωί της Κυριακής 8 Ιουνίου.