Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Μεγάλη Τετάρτη: Ο Μυστικός Δείπνος


Την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ, κατά την οποία στους Ιερούς Ναούς μας ψάλλετε ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης, η Εκκλησία μάς παρουσιάζει τον Μυστικό Δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Κύριος παρέδωσε στους Μαθητές και Αποστόλους Του το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Eλιξήρια κατευθείαν από την ελληνική γη – Πέντε «δικά μας» προϊόντα που καταπολεμούν ασθένειες

Eλιξήρια καλής υγείας κατευθείαν από την ελληνική γη – Τέσσερα τροφές που καταπο
Η ελληνική ύπαιθρος είναι από τις πλουσιότερες περιοχές της Ευρώπης και παράγει χιλιάδες διαφορετικά είδη, που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του οργανισμού. Χαρακτηριστικό, άλλωστε παράδειγμα αποτελεί το ότι ερευνητές έχουν μελετήσει την μεσογειακή διατροφή και κατ' επέκταση την ζωή σε ελληνικά νησιά, όπως στην Ικαρία, για να βρουν το ελιξήριο νεότητας.

Ανακαλύψτε διατροφικά το παστέλι

ΠΑΣΤΕΛΙ 

Περιέχει συστατικά απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού

Το παστέλι αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο, καθώς ο συνδυασμός σουσαμιού με μέλι παρέχει μια σειρά από συστατικά, απαραίτητα για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.

Ο καφές διεγείρει την αναγνώριση των θετικών λέξεων

καφές 

Τι δείχνουν νέες έρευνες των επιστημόνων

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη μετά από το πρωινό ξύπνημα εάν δεν πιουν τον καφέ τους.Η καφεΐνη, πέρα από το ότι διεγείρει τους περισσότερους λάτρεις της, φαίνεται να αυξάνει την ταχύτητα και την ακρίβεια με την οποία τα άτομα αναγνωρίζουν λέξεις με θετική χροιά.

Τα μανιτάρια ενισχύουν το αμυντικό μας σύστημα

μανιταρια 

Μάθετε για τις ευεργετικές τους ιδιότητες

Τα μανιτάρια shiitake αποτελούν εγγενές είδος της Ασίας και χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια από τις χώρες της ανατολής για θεραπευτικούς σκοπούς.

Βρέθηκαν δεκάδες έμβρυα από αγέννητο άγνωστο ζώο


Μια άκρως ενδιαφέρουσα ανακάλυψη έκαναν στην Κίνα παλαιοντολόγοι του Πανεπιστημίου του Μιζούρι.

Έξι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο – εκτός από τα γαλακτοκομικά

Έξι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο – εκτός από τα γαλακτοκομικά
Το ασβέστιο είναι το μεταλλικό στοιχείο με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα στο ανθρώπινο σώμα. Βρίσκεται σε τεράστια ποικιλία τροφών και ροφημάτων, κυρίως στα γαλακτοκομικά.

Το "μαγικό" συστατικό που έχετε στο ντουλάπι σας και κάνει θαύματα!

Το "μαγικό" συστατικό που έχετε στο ντουλάπι σας και κάνει θαύματα!
Είναι ίσως το πιο «ταπεινό» συστατικό που θα βρείτε στο ντουλάπι της κουζίνας, ωστόσο τις ιδιότητές του θα τις ζήλευαν πολλά ακριβά καλλυντικά!

Το ελληνικό ελιξήριο νεότητας που προστατεύει τις αρτηρίες

Το ελληνικό ελιξήριο νεότητας που προστατεύει τις αρτηρίες
Η αυξημένη αρτηριακή πίεση κάνει πιο «σκληρές» άρα και πιο ευάλωτες στους θρόμβους τις αρτηρίες. Ωστόσο, οι υπερτασικοί ασθενείς στην Ικαρία, το νησί με τους μακροβιότερους Έλληνες, έχουν μεγαλύτερη ελαστικότητα στις αρτηρίες τους, σύμφωνα με έρευνα της Α' Καρδιολογικής

Ξεκλειδώστε τα μυστικά για όμορφα μαλλιά, δέρμα και νύχια

Ξεκλειδώστε τα μυστικά για όμορφα μαλλιά, δέρμα και νύχια
Η ομορφιά δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε… ανέφερε πολύ σωστά η Audrey Hepburn στα κείμενά της.

Πολύ σοφό!! ΑΞΙΖΕΙ...να το διαβάσεις!

Μια πλούσια οικογένεια ζει - όπως είναι φυσικό με όλες τις ανέσεις, απολαμβάνοντας καθημερινά ό,τι επιθυμεί, μόνο που όλα τα μέλη της δείχνουν να μην εκτιμούν τον πλούτο τους.

Τραγωδία στη Ν. Κορέα: ναυάγησε πλοίο γεμάτο παιδιά, 300 αγνοούμενοι

Τραγωδία στη Ν. Κορέα:  ναυάγησε πλοίο γεμάτο παιδιά, 300 αγνοούμενοι (εικόνες και βίντεο)
Δύο νεκροί και 300 περίπου αγνοούμενοι είναι ο έως τώρα τραγικός απολογισμός από το ναυάγιο νοτιοκορεατικού επιβατικού πλοίου που μετέφερε 459 ανθρώπους, κοντά στη νότια ακτή της Νοτίου Κορέας.

DNA από... κατεψυγμένα μαμούθ στη δυτική Μακεδονία!

Αναλύσεις DNA από κατεψυγμένα μαμούθ στη Σιβηρία, μελέτες για τη χρήση των ελεφάντων από τους ανθρώπους στην αρχαιότητα, αλλά και αναπαραστάσεις της μάχης των μαμούθ για την κυριαρχία του πιο δυνατού στη φύση θα παρουσιαστούν στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για τα Μαμούθ και τους Συγγενείς τους.

Πρώτες επιτυχημένες πτήσεις για τον «Μαύρο Ιππότη - Transformer»

Τις πρώτες του δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποίησε με επιτυχία το «AT Black Knight Transformer» της Advanced Tactics, όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία.

Ηλεκτροφόρος… ύφαλος εναντίον τσουνάμι


Έναν ηλεκτροφόρο ύφαλο που θα «μαγνητίζει» το ανθρακικό ασβέστιο από το θαλασσινό νερό για τον γρήγορο σχηματισμό φυσικών υφάλων με στόχο την προστασία των ακτών από τον κίνδυνο τσουνάμι, σχεδίασε η αρχιτέκτονας Μαργκό Κρασόγιεβιτς, από τη Σερβία.