Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Οκτώ σπάνια και εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα!

Στον πλανήτη συμβαίνουν παράξενα και θαυμαστά πράγματα κάθε μέρα.
Βροχές μετεωριτών, ουράνια τόξα-φωτιά και περίεργα σύννεφα είναι μερικά μόνο από αυτά τα φοβερά και τρομερά που μπορείτε να δείτε αν είστε αρκετά τυχεροί κάποια στιγμή στη ζωή σας να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια σας.

Tα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του κόσμου που κόβουν την ανάσα!


 Το δημοφιλές ταξιδιωτικό site Trip Advisor δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες τη λίστα με τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του κόσμου, όπως τα ψήφισαν οι αναγνώστες του. Στην κορυφή φιγουράρουν τοπία και αρχιτεκτονικά αριστουργήματα που κόβουν την ανάσα, όπως το Μάτσου Πίτσου στο Περού, το Ταζ Μαχάλ της Ινδίας και το Μεγάλο Τζαμί του Σεΐχη Ζαγιέντ στο Άμπου Ντάμπι.

Ποια συνήθεια που κάνουμε στη παραλία απειλεί την υγεία μας;

Οι αυξημένες θερμοκρασίες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπως είναι φυσικό, μας ωθούν σε παραλίες και πισίνες για να δροσιστούμε...

Ωστόσο, αν δεν προσέξουμε, διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο μόλυνσης εξαιτίας μιας συνήθειας που κάνουμε όλοι και δεν το συνειδητοποιούμε.

Πέντε «αγαπημένα» σενάρια καταστροφής του κόσμου: Από τον πυρηνικό όλεθρο στο τρομακτικό άγνωστο

Είναι στη φύση του ανθρώπου να προσπαθεί να εξηγήσει τα πάντα που συμβαίνουν γύρω του, αλλά και να προσδιορίσει το πιο «καλογραμμένο» σενάριο για τη συντέλεια του κόσμου γεγονός που φέρνει τις απανταχού θεωρίες συνωμοσίας πάντα στο προσκήνιο.

Τι να κάνετε αν το παιδί σας λέει ψέμματα...

Η παιδαγωγός Hayley Goodwin συμβουλεύει τι να κάνουμε όταν αντιλαμβανόμαστε ότι το παιδί ψεύδεται...

Το πρώτο βήμα είναι η κατανόηση

Εσύ τι είσαι... αυγό, καρότο ή καφές;

Μια νέα κοπέλα επισκέφτηκε τη μητέρα της για να της πει τον πόνο της. Τίποτα στη ζωή
της δεν πήγαινε καλά. Μόλις το ένα πρόβλημα λυνόταν, ένα άλλο προέκυπτε...

Δεν ήξερε πλέον τί να κάνει για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της και ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια.

Ανακαλύψτε το πολύτιμο φυλλικό οξύ των τροφίμων

Το φυλλικό οξύ αποτελεί μια από τις βασικότερες βιταμίνες στον οργανισμό μας, καθώς η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε μακροκυτταρική αναιμία.
Ένας μέσος υγιής άνθρωπος θα πρέπει να λαμβάνει καθημερινά περίπου 400μg φυλλικού οξέος, ενώ οι ανάγκες αυτές αυξάνονται κατά την εγκυμοσύνη στα 600μg ημερησίως.

Δες τι θα κάνεις όταν σε τσιμπήσει κουνούπι

Το καλύτερο γιατροσόφι για να ανακουφιστούμε από τσίμπημα κουνουπιού ή οποιουδήποτε άλλου εντόμου είναι να κόψουμε μερικές φέτες αγγούρι και να της τοποθετήσουμε πάνω στο ερεθισμένο δέρμα...

Η σχεδόν άγνωστη μορφή Αλτσχάιμερ που δεν επηρεάζει τη μνήμη

  Η σχεδόν άγνωστη μορφή Αλτσχάιμερ που δεν επηρεάζει τη μνήμη
Περίπου ένας στους δέκα ασθενείς με Αλτσχάιμερ – κυρίως άνδρες – πάσχει από έναν τύπο της νόσου που φέρει την κωδική ονομασία HSP (hippocampal sparing Alzheimer’s). Ο όρος αυτός υποδεικνύει ότι η νόσος δεν επηρεάζει τον ιππόκαμπο του εγκεφάλου, δηλαδή το κέντρο που ελέγχει τη μνήμη μας.

Τα πιο συχνά “εγκλήματα” που κάνετε στην επιδερμίδα σας

  Τα πιο συχνά “εγκλήματα” που κάνετε στην επιδερμίδα σας
Όπως όλοι οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα, έτσι και οι δερματολόγοι πιστεύουν ακράδαντα στην λατινική παροιμία “primum non nocere”, ή αλλιώς "κατ 'αρχήν, να μην βλάπτει". Αλλά, με τα καθημερινά “εγκλήματα” που κάνουμε όλοι πολλές φορές και βλάπτουμε την επιδερμίδα μας, οι δερματολόγοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Γιατί οι άντρες πρέπει να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού

Οι πατεράδες που έχουν καλή σχέση με τα παιδιά τους και βοηθούν με τις δουλειές του σπιτιού έχουν πιο ευτυχισμένους γάμους.

Σύμφωνα με νέα έρευνα από τα πανεπιστήμια του Μιζούρι και της Γιούτα στις ΗΠΑ, όταν τα αντρόγυνα μοιράζονται τις οικιακές εργασίες είναι πιο ευτυχισμένοι.

Απολαύστε με ασφάλεια τη δροσιά του κλιματιστικού σας

Κακά τα ψέματα: η πολλή ζέστη είναι αβάσταχτη και ο πειρασμός της δροσιάς του αιρ κοντίσιον μεγάλος...

Με αυτούς τους δεκαπέντε τρόπους θα σας λυθούν τα χέρια χρησιμοποιώντας μωρομάντηλα

Όσες γυναίκες έχουν μωρό γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα μωρομάντηλα δεν χρησιμεύουν μόνο για την υγιεινή του παιδιού. Έχοντας βρεθεί μπροστά σε αρκετές δύσκολες καταστάσεις και έχοντας μαζί τους τα μαγικά αυτά μαντηλάκια έχουν ανακαλύψει και άλλες χρήσεις τους...

Τι αρρώστιες μπορεί να φέρει το καλοκαίρι;

Τι αρρώστιες μπορεί να φέρει το καλοκαίρι; Μπορεί το καλοκαίρι να είναι για μικρούς και μεγάλους η αγαπημένη εποχή αλλά κρύβει κινδύνους για την υγεία
 
Μπορεί το καλοκαίρι να είναι για μικρούς και μεγάλους η αγαπημένη εποχή αλλά κρύβει κινδύνους για την υγεία

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία είναι δυνατόν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία τα οποία αν επιμένουν χρειάζονται ιατρική αντιμετώπιση.