Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Η υψηλή χοληστερόλη συνδέεται με την υπογονιμότητα

Σύμφωνα με μία πρόσφατη δημοσίευση σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, τα άτομα που έχουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και... επιθυμούν να γίνουν γονείς ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για την επίτευξη σύλληψης.

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε, την ημέρα; Τι ανάγκες έχει ο οργανισμός μας σε υγρά; Συμπτώματα αφυδάτωσης





Το νερό στον οργανισμό μας, από την μια εμποδίζει τις απότομες μεταβολές της... θερμοκρασίας του σώματος που θα απέβαιναν καταστρεπτικές για τον οργανισμό, και από την άλλη επιτρέπει την απομάκρυνση θερμότητας με τον ιδρώτα. Παρόλο που δεν έχει θρεπτική αξία, εντούτοις παίζει σημαντικό ρόλο στη διατροφή. Επιπλέον αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ρυθμιστικούς παράγοντες του σωματικού βάρους. 

Δείτε πόσα κουτάκια αναψυκτικό αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου

  Δείτε πόσα κουτάκια αναψυκτικό αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου
Νέα έρευνα-σοκ από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ, στο Κεμπέκ του Καναδά, αποκαλύπτει ότι υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ της κατανάλωσης ανθρακούχων ροφημάτων και του καρκίνου του μαστού.

Κυτταρίτιδα: Μύθοι και αλήθειες...

Ο νούμερο ένα εφιάλτης του καλοκαιριού ,ίσως περισσότερο και από τα παραπανίσια κιλά το πρόβλημα που αποκαλούμε χαριτωμένα «φλοιό πορτοκαλιού» ταλαιπωρεί τη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών, ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματικής διάπλασης και (ναι, δυστυχώς) βάρους...


Το βότανο της μνήμης!

Χρησιμοποιείται στην Κινεζική Ιατρική εδώ και 5000 χρόνια για την υγεία του εγκεφάλου και της αναπνευστικής οδού.

Αλμυρός ο υπόγειος ωκεανός του Τιτάνα

Έχει υψηλότερη αλατότητα από εκείνη της Νεκράς Θάλασσας γεγονός που περιορίζει τις πιθανότητες ύπαρξης ζωής εκεί

Τι πρέπει να κάνετε για τα πρησμένα πόδια το καλοκαίρι


Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιθανό να παρατηρήσουν ότι τα πόδια τους πρήζονται όταν κάνει ζέστη.

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι αυξημένη, ο οργανισμός ενεργοποιεί τους θερμορρυθμιστικούς μηχανισμούς του, για να εμποδίσει την άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος και να αποβάλει την περίσσεια θερμότητας.

Τα 7 είδη χωρισμού που μπορεί να σου συμβούν

χωρισμος
Χωρισμοί υπάρχουν πολλοί: Καλοί, κακοί, φιλικοί, εχθρικοί και βάλε και βάλε. Το θέμα είναι να μην πέσεις στους πιο δύσκολους χωρισμούς. Και ιδού οι τοπ:

Τι είναι οι μαύροι κύκλοι στα μάτια

Λένε ότι οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια σχηματίζονται εξαιτίας της κόπωσης ή όταν ξενυχτάμε.

Όντως η έντονη κούραση και οι συνήθειες του ύπνου επηρεάζουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων στα μάτια, ωστόσο τον πιο σημαντικό ρόλο παίζουν τα γονίδια.

Το αντιηλιακό μας προστατεύει από τον ήλιο ή είναι επικίνδυνο;

H προστασία μας από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο με τη χρήση αντηλιακών προϊόντων είναι επιβεβλημένη την περίοδο του... καλοκαιριού που θεωρείται ως η καλύτερη εποχή του χρόνου κατά πολλούς εδώ στην Ελλάδα, μιας και έχουμε το καταλληλότερο κλίμα και μέρη (νησιά, παραθαλάσσιες τοποθεσίες) για να απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα. 

Τα δέκα προϊστορικά έντομα που δεν θα θέλατε ποτέ να συναντήσετε

Δεν υπάρχει τίποτα αρκετά όμοιο με το συναίσθημα που προκαλείται από ένα αόρατο έντομο που έρπει στο μπράτσο σας ή με μια μικρή σαρανταποδαρούσα να βγαίνει από το παπούτσι σας.
Αλλά τι θα γινόταν αν η σαρανταποδαρούσα είχε μήκος 1 μέτρο; Εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν, τέρατα, όπως αυτά ήταν παντού. Εδώ είναι μερικά από τα πιο τρομακτικά προϊστορικά έντομα που περπάτησαν ποτέ ή καλύτερα σέρνονταν στη Γη.

Προσοχή: Και η πολλή γυμναστική βλάπτει

  Προσοχή: Και η πολλή γυμναστική βλάπτει
Δύο νέες μελέτες που δημοσιεύονται στη βρετανική επιστημονική επιθεώρηση Heart παρουσιάζουν νέα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι η υπερβολική γυμναστική μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική και την υγεία.

Η έλλειψη σιδήρου και οι επιπτώσεις τoυ

 
Νιώθετε κουρασμένοι, κακοδιάθετοι ή περισσότερο αδύναμοι απ’ ότι συνήθως; Μήπως θα έπρεπε προληπτικά να εξετάσετε τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σας;
Έλλειψη σιδήρου. Πώς θα την αναγνωρίσετε;

Seahenge: Βρέθηκε το αδελφάκι του Στόουνχετζ στη θάλασσα!

Γρίφος παραμένει για τους αρχαιολόγους το Στόουνχετζ, το διάσημο μεγαλιθικό μνημείο της νεολιθικής εποχής που βρίσκεται κοντά στο Amesbury της Αγγλίας.

Στη Μεσόγειο το Cape Ray - Ξεκινά η καταστροφή των χημικών

Αναχώρησε από το ιταλικό λιμάνι του Gioia Tauro για τα διεθνή ύδατα της Μεσογείου το Cape Ray σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου! Σύμφωνα με την ανακοίνωση η διεργασία εξουδετέρωσης θα χρειαστεί αρκετές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

Αλλάξτε τις κακές συνήθειες μέχρι τα 50

Μπορούμε να αναστρέψουμε τις αρνητικές συνήθειες των καρδιαγγειακών νόσων

Νέα μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποκτώντας πιο υγιεινές συνήθειες –όπως καλή διατροφή και άσκηση- στα 30 και στα 40 μας μπορούμε να ελέγξουμε και πιθανότατα ακόμα και να αναστρέψουμε τη φυσική εξέλιξη της στεφανιαίας νόσου.