Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Σε ποια χώρα θα έπρεπε να ζεις; Κάνε το τεστ

Μπορεί τα προβλήματα και η οικονομική κρίση να έχουν επισκιάσει την καθημερινότητα μας, ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο πως οι Έλληνες κατοικούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου.
Εάν δεν έμενες σε αυτή την γωνιά της γης, ποια είναι η χώρα που θα σου ταίριαζε να κατοικείς;
Κάνε το τεστ

Η μεγαλύτερη πανοραμική εικόνα του γαλαξία μας αποτελούμενη από δύο εκατομμύρια λήψεις


Εικόνα 360 μοιρών με δυνατότητα εστίασης
Μία μοναδική πανοραμική εικόνα του Milky Way, του Γαλαξία που μας φιλοξενεί παρουσίασε η NASA συνθέτοντας 2.000.000 διαφορετικές λήψεις.

Αποκαλυπτήρια δύο τεραστίων αγαλμάτων Φαραώ στην Αίγυπτο

Αποκαταστάθηκαν μετά από αιώνες έκθεσης στις δυνάμεις της φύσης και στα έργα των ανθρώπων

Μάχη με τα κύματα ανοιχτά της Μυκόνου

Αφήνοντας το λιμάνι της Μυκόνου και ενώ έπλεε για την Τήνο, το πλήρωμα του SuperFerry τέθηκε αντιμέτωπο με τη θαλασσοταραχή.

Στα έγκατα της Γης: Εξερευνώντας το εσωτερικό ηφαιστείου στην Ισλανδία


Στα έγκατα της Γης: Εξερευνώντας το εσωτερικό ηφαιστείου στην Ισλανδία (εικόνες)

Σύμφωνα με έναν αρχαίο μύθο η Ισλανδία ήταν κάποτε ένα πεδίο μάχης αθανάτων, με τους θεούς να πολεμούν σε στρώματα λάβας. Η λάβα εκπροσωπούσε ψυχές από την κόλαση, ενώ τα ηφαίστεια ήταν πύλες για τον κάτω κόσμο.

Πυγολαμπίδες… εν δράσει!

perierga.gr - Πυγολαμπίδες... εν δράσει! (βίντεο)




Ένα φανταστικό επίτευγμα φωτογραφίας και μοντάζ από τον Vincent Brady δεν μπορεί παρά να κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο καλλιτέχνης δημιούργησε ένα μοναδικό time lapse βίντεο με πρωταγωνιστές τις πυγολαμπίδες στη λίμνη Ozarks, στο Μισσούρι, γύρω από το σπίτι του.

Άγρια ζώα φωτογραφίζονται με τα μωρά τους!

perierga.gr - Άγρια ζώα φωτογραφίζονται με τα μωρά τους!




Οι γονείς γίνονται πάντα πιο τρυφεροί, γλυκαίνουν αρκετά και αλλάζουν όταν βρίσκονται με τα μωρά τους. Και αυτό μπορεί να μην εκπλήσσει σε περιπτώσεις ήμερων ζώων όμως όταν πρόκειται για είδη της άγριας ζωής υπάρχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Λιοντάρια, βίδρες, λεμούριοι, αλεπούδες και

Τα πόδια μου είναι ασήκωτα από την κούραση. Τι φταίει;



Το σύμπτωμα της κόπωσης στα κάτω άκρα είναι ένα δυσάρεστο σύμπτωμα, που οδηγεί τον πάσχοντα στον ειδικό παθολόγο. Η κόπωση αυτή μπορεί να εμφανίζεται ως μεμονωμένο σύμπτωμα ή να συνοδεύεται από γενικά ή τοπικά συμπτώματα (π.χ. πόνος, μυρμηκιάσματα, δέκατα). Ορισμένες φορές είναι τόσο έντονη που ο πάσχων αδυνατεί να σηκωθεί από το κρεβάτι και να διεκπεραιώσει καθημερινές δραστηριότητες.

Δείτε τα 10 σημάδια που μαρτυρούν πρόβλημα στα νεφρά σας...


Η νεφροπάθεια είναι ένας «σιωπηλός» κίνδυνος που πολλές φορές περνά απαρατήρητος και δυστυχώς συμπτώματα μπορεί να εκδηλωθούν όταν θα είναι πια πολύ αργά...
Τα προβλήματα στα νεφρά οφείλονται συχνά σε παράγοντες όπως η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης και η ανθυγιεινή διατροφή. 

Oι 10 τροφές - θάνατος για το στομάχι σας...

Μήπως νιώθετε συχνά ότι το στομάχι σας έχει πάρει φωτιά;
Είναι μια συνήθης αίσθηση που οφείλεται σχεδόν πάντα σε κάτι που φάγατε… 

Ο Ατλας, μύθος ή ιστορία;


Ο Άτλας καταδικασμένος να φέρει στους ώμους του τον ουράνιο θόλο.
Στην ελληνική μυθολογία και κατά τον Ησίοδο, ο Άτλας ήταν γιος του Ιαπετού και της Ωκεανίδας Κλυμένης, και αδέλφια του ήταν ο Προμηθέας, ο Επιμηθέας και ο Μενοίτιος, οι γνωστοί «Ιαπετίδες».

Είναι κληρονομική η κατάθλιψη; Όσα δεν ξέρετε για την ασθένεια



  • ΜΥΘΟΣ: Η κατάθλιψη δεν αποτελεί πραγματική ασθένεια.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η κατάθλιψη είναι πραγματική ασθένεια. Προκαλεί αλλαγές στη διάθεση, στην σκέψη, στην λειτουργικότητα και στο σώμα του ατόμου.

Υποθυρεοειδισμός: Ποια είναι τα συμπτώματα και ποιοι κινδυνεύουν;



 Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος. Βρίσκεται στο λαιμό μας ακριβώς μπροστά από τους χόνδρους του λάρυγγα και παράγει τρεις βασικές και πολύ σπουδαίες ορμόνες τη θυροξίνη (γνωστή και ως Τ4), την τριιωδοθυρονίνη (γνωστή και ως Τ3) και την καλσιτονίνη.

Ας ταξιδέψουμε με το μυαλό σε 10 μέρη με τα πιο καθαρά και κρυστάλλινα νερά στον κόσμο



Το χρώμα τους ποικίλλει από γαλάζιο και πράσινο μέχρι τιρκουάζ και βαθύ μπλε, ενώ αφορούν σε λίμνες και θάλασσες. Τα πιο καθαρά νερά στον κόσμο κοσμούν διαφημιστικές μπροσούρες και wallpapers εντυπωσιάζοντας όσους τα βλέπουν και παρακινώντας τους να τα επισκεφθούν. Τα καθαρότερα σώματα νερού στον κόσμο προσκαλούν για μια βουτιά εν όψει καλοκαιριού…

Ο πόλεμος της... ξάπλας!


Είναι οι πιο δυνατοί του σπιτιού -τουλάχιστον στη θεωρία!- και συνήθως οι αρχηγοί. Τι γίνεται όμως όταν τα σκυλιά χάνουν τα προνόμιά τους και καταπατώνται τα δικαιώματά τους από τις γάτες;


 


Ταξιδεύουμε στα ομορφότερα παραθαλάσσια χωριουδάκια της Ιταλίας




Γυρίζουμε την Ιταλία, από τη Σικελία ως το Πορτοφίνο στα βόρεια και ανακαλύπτουμε τα πιο γραφικά χωριά της δίπλα στο κύμα. Άλλα πολυφωτογραφημένα και άλλα γνωστά μόνο στους μυημένους, όλα όμως με σκηνικό βγαλμένο από καρτ-ποστάλ. Δείτε τα!

Σύρος: Η Αρχόντισσα με τους κρυμένους θησαυρούς



Νομίζετε πως τυχαία βρίσκεται η ιδιαίτερη πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη ψηλά στη λίστα των απανταχού weekenders; Η φινέτσα της θα σας κερδίσει, το ίδιο και οι κρυμμένοι θησαυροί της που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Blue Night

Ταξιδεύουμε μέσω ενός υπέροχου timelapse βίντεο στο όμορφο και μακρινό Σίδνει

 

Παιδιά και κατοικίδια: Γιατί πρέπει να συμβιώνουν



Πολλές είναι οι φορές, που μαμάδες και μπαμπάδες βρίσκονται μπροστά σε ένα δίλημμα –στην απόκτηση ή μη κατοικιδίου– και εν τέλει ένα «όχι» καταλαμβάνει το μυαλό τους, είτε επειδή σκέφτονται τη συντήρηση είτε επειδή δεν μπορούν να διαχειριστούν το κόστος , είτε επειδή

Μύθοι και αλήθειες για τη γλουτένη

Τελευταία έχει υπάρξει ένα κύμα παραφιλολογίας σχετικά με το θέμα γλουτένη, με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν την εντύπωση ότι είναι γενικά κάτι βλαβερό για την υγεία γι’ αυτό και πρέπει να την αποφεύγουν. Σε αυτή την εντύπωση συμβάλλει και η προώθηση στο εμπόριο όλο και

Πάμε να γνωρίσουμε 10 μυστικές πόλεις της Ευρώπης

  



Εκείνοι που θα τις επισκεφτούν όμως, θα χορτάσουν εικόνες χωρίς να χρειαστεί να δώσουν μάχη με τα τουριστικά γκρουπ.