Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Οι ευεργετικές ιδιότητες του "βασιλιά" του καλοκαιριού

  Οι ευεργετικές ιδιότητες του "βασιλιά" του καλοκαιριού
Αν υπήρχε ένα φρούτο που είναι "σήμα κατατεθέν" του καλοκαιριού, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα το καρπούζι. Με την γλυκύτητα και τη δροσιά του είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα για όλους τους Έλληνες.

Το λαχανικό που "σπάει τα κοντέρ" στην λίστα των υπερ-τροφών

  Το λαχανικό που "σπάει τα κοντέρ" στην λίστα των υπερ-τροφών
Είναι γνωστό ότι τα βατόμουρα, τα σμέουρα, οι ξηροί καρποί και το σπανάκι ανήκουν σε μια ξεχωριστή ομάδα τροφών που οι ειδικοί αποκαλούν υπερ-τροφές εξαιτίας των πλούσιων θρεπτικών στοιχείων, αντιοξειδωτικών και άλλων ουσιών που περιέχουν και οι οποίες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές για τον οργανισμό μας.

Οι 7 τροφές που κόβουν «μαχαίρι» την πείνα!

 Οι 7 τροφές που κόβουν «μαχαίρι» την πείνα!
Για να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά, το πρώτο και βασικότερο βήμα είναι να νικήσουμε την επίμονη πείνα και τις λιγούρες.
Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Δίνοντας στον οργανισμό μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να μη στερείται ενέργεια.

Το σύνδρομο υπερκινητικότητας συνδέεται με την έλλειψη σιδήρου

  Το σύνδρομο υπερκινητικότητας συνδέεται με την έλλειψη σιδήρου
Μια νέα τεχνική εγκεφαλικής απεικόνισης θα βοηθά τους γιατρούς να κάνουν ακριβέστερη διάγνωση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, υπολογίζοντας τα επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό.

Πέντε αλήθειες για την κυτταρίτιδα που είναι ανάγκη να ξέρετε

 Πέντε αλήθειες για την κυτταρίτιδα που είναι ανάγκη να ξέρετε
Αν υπήρχε ένας κοινός "εχθρός" για άντρες και γυναίκες, όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση, αυτός θα ήταν σίγουρα η κυτταρίτιδα. Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή της είναι να γνωρίζουμε τις αλήθειες που την διέπουν, ώστε να ξέρουμε πως να δράσουμε αναλόγως.

Το υποσυνείδητό σας μπορεί να κάνει τα πάντα: Πως να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή του

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε για το υποσυνείδητο είναι ότι πάντοτε είναι «ενεργό». Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε εγρήγορση μέρα νύχτα, ανεξαρτήτως από το τι κάνετε. Το υποσυνείδητο ελέγχει το σώμα σας. Δεν μπορείτε να ακούσετε αυτή τη σιωπηλή εσωτερική διαδικασία με συνειδητή προσπάθεια.

Πως η ολική νηστεία επαναφέρει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά τους καρκινοπαθείς

Μόλις τρεις ημέρες αυστηρής νηστείας είναι αρκετές για να αναζωογονηθεί πλήρως το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ανεξαρτήτως ηλικίας, σύμφωνα με νέα επαναστατική μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC).

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν θαλάσσιο «γίγαντα» βάρους 145 κιλών

Τον δεύτερο γουλιανό…γίγαντα ψάρεψε το πρωί της Τρίτης στη λίμνη Πολυφύτου, στην Κοζάνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων, Νίκος Κουρτίδης.

Δέκα αξιοθέατα της Βραζιλίας που αξίζει να δείτε!

Δέκα αξιοθέατα της Βραζιλίας που αξίζει να δείτε! (φωτο)

Έχετε προγραμματίσει ένα αξέχαστο ταξίδι στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014! Η εμπειρία θα είναι μοναδική και σίγουρα θα βρείτε χρόνο να δείτε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της χώρας, αφού η Βραζιλία δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο!

Το μυστικό της ημέρας: Ο καφές καθαρίζει τα δόντια από τα μικρόβια!

Ο καφές «φρενάρει» τη δημιουργία μικροβιακής πλάκας στα δόντια, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να χρειαστεί κάποιος σφραγίσματα. 
Σε αυτό το συμπέρασμα -ενθαρρυντικό για τους φανατικούς φίλους του καφέ- κατέληξε μια νέα βραζιλιάνικη επιστημονική έρευνα. 

Και τι δεν κάνει το ελαιόλαδο

λαδι
Το ελαιόλαδο είναι πηγή ζωής και υγείας, αποτελεί το βασικότερο στοιχείο της μεσογειακής διατροφής. Όμως τις άλλες χρήσεις του τις γνωρίζουμε;

Η θρεπτική αξία των δημητριακών

δημητριακα 

Οι ουσίες που έχει το κάθε είδος σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα
Αποτελεί καθημερινή συνήθεια, στους περισσότερους λαούς παγκοσμίως, η κατανάλωση δημητριακών είτε ως βασικό συστατικό των ενδιάμεσων είτε των κυρίων γευμάτων. Διεθνείς διατροφικές συστάσεις τονίζουν με οποιοδήποτε τρόπο την τεράστια διατροφική τους αξία και ευεργετική τους δράση στον ανθρώπινο οργανισμό.

10 πτηνά με αστεία εμφάνιση!

perierga.gr - 10 πτηνά με αστεία εμφάνιση!
Πτηνά σε ολόκληρο τον κόσμο εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους, τα χρώματα αλλά και τα χαρακτηριστικά τους είτε αυτά αφορούν στο ράμφος και το φτέρωμα είτε στα πόδια και στο κεφάλι. Με ιδιαίτερα φτερά, παράδοξα λοφια, περίεργα μουστάκια αλλά και πόδια που προκαλούν γέλιο, τα 10 πτηνά που θα δείτε στη συνέχεια ξεχωρίζουν άμα τη εμφανίσει τους και σίγουρα θα σας κάνουν να γελάσετε πολύ!

10 πανέμορφα αλλά θανατηφόρα ανθοφόρα φυτά!

 perierga.gr - 10 πανέμορφα αλλά θανατηφόρα ανθοφόρα φυτά!
Πολλά ανθοφόρα φυτά είναι τόσο όμορφα για να είναι θανατηφόρα, αλλά πίσω από τη γοητεία τους κρύβεται ένας εν ψυχρώ δολοφόνος. Οι δηλητηριώδεις ουσίες που περιέχονται σε αυτά μπορούν να επιφέρουν το θάνατο, σε μερικές περιπτώσεις και ακαριαία. Όλα τα λουλούδια σε αυτό τον κατάλογο είναι επικίνδυνα και καλό θα ήταν να δούμε ποια είναι…

Διπλός ανεμοστρόβιλος έχει προκαλέσει την καταστροφή στη Νεμπράσκα - Ένα άτομο νεκρό και 16 σοβαρά τραυματίες

Τον όλεθρο και την καταστροφή έφεραν ανεμοστρόβιλοι που εκδηλώθηκαν στην πολιτεία της Νεμπράσκα των ΗΠΑ.
Στο νοσοκομείο του Νόρφολκ νοσηλεύονται 16 άτομα σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ένα άτομο σκοτώθηκε όταν οι ισχυροί άνεμοι σήκωσαν κυριολεκτικά στον αέρα το αυτοκίνητό του.