Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τα έντεκα ακραία καιρικά ρεκόρ που έχουν σημειωθεί ποτέ στη Γη

Οτιδήποτε ακραίο και υπερβολικό, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να το μάθουμε.
Ακολουθούν τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν σημειωθεί στον πλανήτη…
Η χαμηλότερη θερμοκρασία

Νορβηγία: σπάνιο φυσικό φαινόμενο παρατηρείται στη λίμνη Suoliyarvi

Στις 8 Ιανουαρίου του 2014, οι κάτοικοι που ζουν κοντά στη λίμνη Suoliyarvi, είδαν και ανέφεραν ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο.
Ξαφνικά τα νερά της λίμνης έχουν δημιουργήσει παράξενα νήματα, που έμοιαζαν σαν ζυμαρικά ή σαν ίνες από βαμβάκι, αλλά όταν αναλύθηκαν βρέθηκαν να είναι νήματα από πάγο νερού.

Εκπληκτικές φωτογραφίες απο το ναυάγιο του SS Thistlegorm!

Ένα κομμάτι της ιστορίας που έχει παγώσει στον χρόνο βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας και έχει τεκμηριωθεί σε εκπληκτικές φωτογραφίες.
Το ναυάγιο του Βρετανικού μεταφορικού πλοίου SS Thistlegorm,βυθίστηκε από γερμανικό βομβαρδιστικό το 1941 στα ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου, και εκεί παραμένει ανενόχλητο.

Σκηνές που θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας από συγκλονιστική έκρηξη ηφαιστείου στη Χιλή!

Ο Χιλιανός φωτογράφος Francisco Negroni απαθανάτισε την έκρηξη του ηφαιστείου Cordón Caulle στη Χιλή, εντυπωσιάζοντας τους θεατές με τις εκπληκτικής ομορφιάς εικόνες του.
Το ηφαίστειο εξερράγη ένα κρύο βράδυ του χειμώνα και οι σκηνές που ακολούθησαν θύμισαν χωρίς δυσκολία ταινία επιστημονικής φαντασίας και πανάκριβα ειδικά εφέ!

Άρθρο - φωτιά: «Οι μέρες της τρόικας είναι μετρημένες» γράφει η "Sueddeutsche Zeitung"

«Οι μέρες της τρόικας είναι μετρημένες», γράφει η "Sueddeutsche Zeitung", αναφερόμενη στο μήνυμα που εκτιμά ότι φθάνει στον ευρωπαϊκό Νότο από τους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι χάκερ απειλούν πλέον οποιαδήποτε συσκευή έχει online διασύνδεση


Οι χάκερ απειλούν από online ψυγεία έως «έξυπνες» οδοντόβουρτσες!
Οποιαδήποτε συσκευή, τώρα ή στο μέλλον, έχει online διασύνδεση (πέρα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταμπλέτες ή «έξυπνα» κινητά), αποτελεί μέρος του συνεχώς διευρυνόμενου «διαδικτύου των πραγμάτων»

Οι 14 ομορφότερες λίμνες στον κόσμο - Ανάμεσα τους και μια ελληνική!



Τα νερά τους μαζί με όσα υπάρχουν τριγύρω τους, όπως τα ψηλά βουνά και τα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια ή ακόμη και οι κοσμοπολίτικες πόλεις, όπως στην περίπτωση της ιταλικής λίμνης Κόμο, οι φυσικοί καταρράκτες που δημιουργούνται σε ορισμένες από αυτές ή τα σπήλαια, συνθέτουν μοναδικά σκηνικά, παραμυθένια, ειδυλλιακά αλλά και άγρια -κατά περίπτωση- συνιστώντας τους έτσι αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς.

Τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς για τα μάτια λίγων! Bίντεο φωτογραφίες



Φωτογραφίες και βίντεο από το υποθαλάσσιο σπήλαιο Dan

Ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς επιφυλάσσει το σπήλαιο Dan για όσους τολμήσουν να το επισκεφτούν. Το ταξίδι τους δεν είναι εύκολο, μιας και πρόκειται για μια υποθαλάσσια σπηλιά που βρίσκεται στα…νησιά Abaco, στις Μπαχάμες.

Δέκα οφέλη του διαβάσματος

Γιατί πρέπει να διαβάζουμε κάθε μέρα;

Αν είστε ένας από τους αμέτρητους ανθρώπους που δεν έχουν τη συνήθεια να διαβάζουν τακτικά, ξανασκεφτείτε το, γιατί μάλλον

Η Microsoft «τελειώνει» τα Windows XP

Στις 8 Απριλίου παύει η υποστήριξη του λειτουργικού και του Security Essentials

«Τίτλους τέλους» ρίχνει η Microsoft στα Windows XP, καθώς από τις 8 Απριλίου παύει η υποστήριξη της εταιρείας προς το λειτουργικό σύστημα που έχει συμπληρώσει πάνω από μια δεκαετία ζωής.

Από δηλητηριώδες κρασί πέθανε ο Μέγας Αλέξανδρος;


 
 
 
 
  Ο Μέγας Αλέξανδρος έχτισε τη θρυλική του αυτοκρατορία πριν από τον πρόωρο και μυστηριώδη θάνατό του, σε ηλικία μόλις 33 ετών. Ένας θάνατος που παραμένει άλυτο μυστήριο και χρονολογείται το 323 π.Χ.

“Ταξίδι στην υποβρύχια Ελλάδα”

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέχρι και το τέλος Απριλίου, γίνεται χώρος φιλοξενίας μιας μοναδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ταξίδι στην υποβρύχια Ελλάδα»...

Ποιοι πρέπει να παίρνουν αντιπηκτική αγωγή; Ποια είναι τα αντιπηκτικά φάρμακα και τι πρέπει να προσέχουμε;


της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγος, medlabnews.gr
Η χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής είναι ο βασικός τρόπος αντιμετώπισης θρομβωτικών επεισοδίων για να μην επεκταθεί ο ήδη σχηματισμένος θρόμβος και να μην σχηματιστεί νέος θρόμβος ή για να προλάβουμε την πνευμονική εμβολή.

Ήρωας της ζωής... 680 γραμμαρίων! Βίντεο που όλοι πρέπει να δούμε !!!



 Ο φωτογράφος και σκηνοθέτης Ben Miles προκάλεσε πρόσφατα παγκόσμια συγκίνηση με το βίντεο του γιου του, στο οποίο δίνει την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής του!..  Ο μικρός Ward όταν γεννήθηκε ζύγιζε μόλις 680 γραμμάρια.

Όλες οι γλώσσες της Ευρώπης έχουν άμεση σχέση με τα Ελληνικά


Αυτό το διάγραμμα δείχνει την λεξικογραφική απόσταση – δηλαδή , ο βαθμός συνολικής απόκλισης στο λεξιλόγιο – μεταξύ των μεγάλων γλωσσών της Ευρώπης.

Το θαυματουργό λάδι Argan.

Ο Υγρός χρυσός το δένδρο του Argan είναι αυτοφυές και συναντάται στις δυτικές επαρχίες του Μαρόκου.
Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο μέχρι πρόσφατα ήταν ελάχιστα γνωστό στην Ευρώπη.

Τέσσερις τροφές που μπορούν να καταναλωθούν και μετά την ημερομηνία λήξης

Η κατανάλωση των τροφίμων ύστερα από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης απαγορεύεται.
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει Βρετανίδα σύμβουλος προστασίας φυσικών πόρων κάποια προϊόντα μπορούν να καταναλωθούν και μετά τη λήξη τους καθώς η ημερομηνία προτεινόμενης κατανάλωσης δεν αφορά για όλα τα τρόφιμα την ασφάλεια αλλά τη γεύση.

Το ταξίδι της γνώσης του Θαλή του Μιλήσιου

Κάποτε ο Θαλής ο Μιλήσιος αποφάσισε να πάει ένα ταξίδι στον τότε γνωστό κόσμο, για να αποκτήσει γνώση και εμπειρία. Ο ίδιος ήταν έμπορος, έτσι θα μπορούσε αναζητώντας τη γνώση ενδεχομένως να αποκομίσει και κάποιο κέρδος.

Πώς εμφανίστηκαν τα λουλούδια στη Γη: Το άνθος Amborella λύνει το μυστήριο του Δαρβίνου

 Πώς εμφανίστηκαν τα λουλούδια στη Γη: Το άνθος Amborella λύνει το μυστήριο του Δ


Η μελέτη της αλληλουχίας του γονιδιώματος του αρχαίου φυτού Amborella δίνει λύση στο λεγόμενο «μυστήριο του Δαρβίνου», απαντώντας στο ερώτημα γιατί τα λουλούδια ξαφνικά πολλαπλασιάστηκαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Η Γη έβαλε… κιλά!

Αμερικανός επιστήμονας υποστηρίζει ότι τη Γη περιβάλλει ένας δακτύλιος σκοτεινής ύλης η παρουσία του οποίου αυξάνει το βάρος του πλανήτη μας...