Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μυρίζω, άρα θυμάμαι…

μυριζω 

Πώς οι μυρωδιές «ξυπνούν» αναμνήσεις

Η μυρωδιά της βροχής, του βρεγμένου χώματος και του φρεσκοκομμένου γρασιδιού φέρνουν πολλές αναμνήσεις στους περισσότερους. Ορισμένες μυρωδιές έχουν μεγαλύτερη «δύναμη» από οποιαδήποτε άλλη αίσθηση στο να βοηθούν τους ανθρώπους να ανακαλούν στη μνήμη τους μακρινές αναμνήσεις.

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν το μεταβολισμό σας

ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ποιοι είναι οι παράγοντες που τον επηρεάζουν

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός (BMR) είναι η ελάχιστη ενέργεια που απαιτείται για τη διατήρηση των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού μας σε κατάσταση ηρεμίας.

Αρκούδα… Σπάιντερμαν

Σκαρφαλώνει με άνεση παρά τα 200 κιλά της.
Χωρίς σκοινιά, χωρίς προετοιμασία, με μοναδικό στόχο να φτάσει στο πλούσιο λιβάδι που βρίσκεται ψηλά.

«Ακιδωτός τροχός» Η καταπληκτική φωτογραφία του γαλαξία Μ101 με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά


Το διαστημικό τηλεσκόπιο Chandra φωτογράφισε τον εντυπωσιακό γαλαξία Μ101 που λόγω της μορφολογίας του οι επιστήμονες τον έχουν ονομάσει «Ακιδωτό τροχό».
Πρόκειται για ένα ραβδωτό σπειροειδή γαλαξία που είναι 70 φορές μεγαλύτερος από τον δικό μας γαλαξία.

Αντιμετωπίστε διατροφικά τα πρηξίματα και τις κατακρατήσεις

Πόνος στην κοιλιά 

Ποιες συμβουλές δίνουν οι ειδικοί

Ξυπνάτε το πρωί και βλέπετε τα πόδια ή και τα χέρια σας πρησμένα. Ζυγίζεστε το απόγευμα ή το βράδυ και βλέπετε το βάρος υπερβολικά αυξημένο σε σχέση με το πρωί.

Η αύξηση κατανάλωσης καφέ μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και η μείωση τον αυξάνει

 καφές
Οι άνθρωποι που αυξάνουν την κατανάλωση καφέ, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Μειώστε το λίπος στο συκώτι!





ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ 

Συμβουλές διατροφής για καλή υγεία

Η λιπώδης διήθηση ήπατος ή στεάτωση είναι η υπέρμετρη συσσώρευση λίπους υπό μορφή τριγλυκεριδίων στο κυτταρόπλασμα των ηπατοκυττάρων.

Εντυπωσιακή φωτογραφία τροπόσφαιρας και στρατόσφαιρας

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια εντυπωσιακή φωτογραφία που τράβηξαν αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο ηλικίας 5.600 ετών

Ένας τάφος και μια μούμια ηλικίας 5.600 ετών, που πιστεύεται ότι θα ρίξουν φως στην ιστορία και τα έθιμα της προδυναστικής περιόδου της Αιγύπτου, ανακαλύφθηκαν από αρχαιολόγους στην περιοχή Κομ αλ Άχμαρ, στα νότια της χώρας.

Καρδιά σε 3D εκτυπωτή έτοιμη για μεταμόσχευση

Ανθρώπινη καρδιά που δημιουργήθηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή αναμένεται να μεταμοσχευθεί εντός της επόμενης δεκαετίας σε παιδί που γεννήθηκε με τρύπα στην καρδιά.

Ο βιολογικός πόλεμος του Βυζαντίου και οι μέλισσες


ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ» ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Η λέξη ‘βόμβα’ προέρχεται από τον βόμβο των μελισσών… πιθανότατα, αυτά τα έντομα χρησίμευαν ως ζωντανές βόμβες, εξ ου και η λέξη!

Γιατί όταν παίρνουμε αντιβιοτικά πρέπει να τρώμε γιαούρτι

γιαουρτι 

Ασπίδα προστασίας για τα βακτήρια του εντέρου

Τόσο οι γιατροί όσο και οι διαιτολόγοι επισημαίνουν την ανάγκη κατανάλωσης γιαουρτιού κατά τη λήψη αντιβιοτικών σκευασμάτων.

Το σκόρδο προστατεύει από τις δηλητηριάσεις

σκορδο 

Eξασφαλίζει την ασφάλεια των γευμάτων

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον ανακάλυψαν ότι ένα από τα συστατικά του σκόρδου είναι 100 φορές πιο αποτελεσματικό, συγκρινόμενο με δύο γνωστά αντιβιοτικά σκευάσματα, στην αντιμετώπιση των βακτηρίων του γένους Campylobacter, γνωστά για τις γαστρεντερικές λοιμώξεις που μπορούν να προκαλέσουν.

Ελληνικά τα 9 από τα 15 καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών: Στην κορυφή η Ιλιάδα

Έντονο Ελληνικό και λατινικό «άρωμα» έχει, όπως ήταν αναμενόμενο, η λίστα της βρετανικής Telegraph με τα καλύτερα κλασικά βιβλία όλων των εποχών.

Κατολίσθηση προκάλεσε... κρατήρα στα Τρίκαλα

Ένα έντονο κατολισθητικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες μέρες στην περιοχή στη θέση "Σπηλιά του Μπέη", ένα από τα πιο επισκέψιμα σημεία του βουνού.