Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013


Το Google Earth τον βοήθησε να βρει την οικογενειά του μετά από 25 χρόνια

Πριν από 25χρόνια ο Saroo Brierley από την Ινδία χάθηκε από την οικογένειά του, στον σταθμό ενός τρένου.
Ο μικρούλης περιπλανήθηκε για πολλές εβδομάδες στους χαώδεις δρόμους της  Καλκούτα αλλά δίχως αποτέλεσμα. Τα ίχνη των γονιών και των αδελφών του είχαν χαθεί. Ο Saroo κατέληξε σε ένα ορφανοτροφείο από όπου υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι Αυστραλών που ήθελε και κατάφερε να του παρέχει την οικογενειακή θαλπωρή που αναζητούσε.

Δέκα συνήθειες που "θωρακίζουν" την μνήμη μας

Λίστα-ασπίδα προσφέρουν Σκωτσέζοι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ με τις δέκα καλύτερες συνήθειες που θα "θωρακίσουν" την μνήμη μας και θα μειώσουν στο μισό τις πιθανότητες εμφάνισης άνοιας.
Οι 10 συνήθειες-ασπίδα στην άνοια:

Perito Moreno: Ο εντυπωσιακός παγετώνας της Παταγωνίας

Ο παγετώνας με το όνομα Perito Moreno, είναι ένας από τους μόλις τρεις παγετώνες της Παταγωνίας που δεν έχουν υποχωρήσει εξαιτίας της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας.
Αποτελεί μέρος των μεγάλων παγετώνων της Νότιας Παταγωνίας, οι οποίοι είναι το τρίτο μεγαλύτερο απόθεμα φρέσκου νερού στον κόσμο.
Κατά τη μετακίνησή του, ο μήκους 30 χιλιομέτρων σχηματισμός πάγου πολλές φορές εισχωρεί στη μεγάλη λίμνη Lago Argentino, αποκόπτοντας τη από το ποτάμι που τη τροφοδοτεί.

Τρόποι προστασίας των προσωπικών σας δεδομένων και «μπλοκάρισματος» των υποκλοπών

Προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα από υποκλοπές και «κοριούς»

Ψευδαίσθηση θεωρείται η έννοια της προσωπικής ασφάλειας και της προστασίας των ευαίσθητων δεδομένων των πολιτών μετά και την πρόσφατη παραδοχή της NSA πως έχει υποκλέψει χιλιάδες email χρηστών του Διαδικτύου με προσωπικές τους πληροφορίες, με τις καταγγελίες να φθάνουν μέχρι και την Ελλάδα και τις εγχώριες μυστικές υπηρεσίες.

Τροφές για την υγεία της καρδιάς

Η καρδιά μας είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του σώματος μας, γι΄ αυτό οφείλουμε να την προστατεύουμε, για να την κρατήσουμε γερή.
Διαβάστε ποιες είναι οι ωφέλιμες τροφές για την καρδιά...

Πόσο αξιόπιστη και ποιοτική είναι η παρεχόμενη ιατρική πληροφορία στο διαδίκτυο; Τι πρέπει να προσέχει ο ενδιαφερόμενος χρήστης του internet;

Επιμέλεια Kλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακός βιολόγος
Το Διαδίκτυο είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό εργαλείο. Τα τελευταία χρόνια, η χρήση του διαδικτύου έχει εξαπλωθεί με ταχύτατους ρυθμούς και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινής μας ζωής.

Οι ΗΠΑ γλίτωσαν από βέβαιο θάνατο

Στο παρά ένα γλίτωσε από την καταστροφή η αμερικανική οικονομία.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί κατέληξαν σε συμφωνία λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που θα οδηγούσε ακόμη και σε διακοπή πληρωμών στο τέλος Οκτωβρίου.
Η συμφωνία προβλέπει ότι το ομοσπονδιακό όριο δανεισμού θα αυξηθεί μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Υποβρύχιες αποστολές στο ναυάγιο του Τιτανικού [Εικόνες]

Yποβρύχια αποστολή στα 12.465 πόδια κάτω από την επιφάνεια του νερού

Λάτρεις της ιστορίας ή απλά μια εμμονή με την τραγική ιστορία αγάπης του James Cameron για τον αβύθιστο Τιτανικό; Διαθέτοντας 45.000 ευρώ, μπορείτε να απολαύσετε μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία, ανακαλύπτοντας από κοντά τα ερείπια του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου.

Η εντατική χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσει βιολογικές αλλαγές στο σώμα μας

Η εντατική χρήση κινητών τηλεφώνων μπορεί να προκαλέσει βιολογικές αλλαγές στο σώμα μέσω της έκθεσης στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής Εθνικής Υγειονομικής Υπηρεσίας.
Η Υπηρεσία συνιστά τη μείωση στην έκθεση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, καθώς μετά την έλευση των 4G οι ασύρματες τεχνολογίες πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο. Μέσω των κεραιών αυξάνεται η έκθεση του γενικού πληθυσμού ενώ μέσω νέων εξοπλισμών αυξάνεται η έκθεση των χρηστών.

Που οφείλεται η μυρωδιά της ατμόσφαιρας μετά την καταιγίδα;

Η μυρωδιά της ατμόσφαιρας μετά την καταιγίδα είναι πολύ χαρακτηριστική και αναγνωρίσιμη από τον περισσότερο κόσμο, ελάχιστοι ωστόσο γνωρίζουν που ακριβώς οφείλεται.
Την απάντηση σε αυτό το Φθινοπωρινό μυστήριο έδωσαν δύο Αυστραλοί επιστήμονες.
Η Ιζαμπελ Τζόι Μπέαρ και ο Ρ. Τζ. Τόμας, ξεκίνησαν μία μελέτη το 1964 προκειμένου να ανακαλύψουν που οφείλεται το άρωμα της βροχής.