Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Βγήκε στο χιόνι το τριών μηνών πολικό αρκουδάκι

Βίντεο με το αξιολάτρευτο αρκουδάκι από το ζωολογικό κήπο του Τορόντο.
 Το πολικό αρκουδάκι που γεννήθηκε πριν από 3 μήνες στο Τορόντο βγήκε για να παίξει στο χιόνι και να αρχίσει να γνωρίζει το φυσικό του περιβάλλον. Το μικρό αρκουδάκι δεν στέκεται ακόμα σταθερά

Το σκαθάρι που "καίει" κυριολεκτικά τους εχθρούς του


Δείτε στην πιο κάτω φωτογραφία πως επιτίθεται ένα σκαθάρι όπου εκτοξεύει από την κοιλιά του ένα καυτό μείγμα από καυστικές χημικές ουσίες... φθάνοντας τους 100 ° C χωρίς μάλιστα να παθαίνει το ίδιο τίποτα.

Βουτιές στις θερμές πηγές της Ιαπωνίας

Ο πίθηκος της Ιαπωνίας αποτελεί ένα καλό παράδειγμα προσαρμοστικότητας. Για να κρατηθεί ζεστός συνηθίζει να κολυμπάει καθημερινά στις θερμές πηγές της περιοχής του.

Φωτογραφίζοντας τους σέρφερ

Φωτογραφίζοντας τους σέρφερ 


«Επικίνδυνες αποστολές» μέσα στο νερό- Δείτε τις φωτογραφίες

Μια διαφορετική πτυχή του σέρφινγκ αναδεικνύουν οι φωτογραφίες που ακολουθούν, από την Αυστραλία και την Ταϊτή.

Αποκαλύφθηκε το μυστικό των «ιπτάμενων» φιδιών

Αποκαλύφθηκε το μυστικό των «ιπτάμενων» φιδιών 



Έρευνα για τα ασυνήθιστα ερπετά που ζουν στα τροπικά δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας

Εξηγήσεις για το πώς ένα συγκεκριμένο είδος φιδιού καταφέρνει να κρατηθεί στον αέρα,

Μετέωρα: Το μυστηριώδες δημιούργημα της φύσης!


Η δημιουργία των Μετεώρων αποτελεί ένα μυστήριο λόγω της μορφολογίας του γεωλογικού αυτού φαινομένου, που αν και έχει κατά καιρούς απασχολήσει πολλούς Έλληνες και ξένους γεωλόγους, δεν έχει ακόμη…ξεκάθαρα ερμηνευθεί.

Πέντε πιο παράξενοι τρόποι με τους οποίους η ανθρωπότητα προσπαθεί να ταξιδέψει στο διάστημα


Ενδεχομένως να μην είναι γνωστό στη μεγάλη μάζα των αναγνωστών, αλλά η χρήση πυραύλων με σκοπό την πρόσβαση στο διάστημα και τη θέση επανδρωμένων και μη διαστημικών σκαφών σε τροχιά γύρω από τη γη θεωρείται και είναι ο χειρότερος και πιο κοστοβόρος τρόπος μετάβασης!

Η Σάμος μέσα από το πιλοτήριο ενός Airbus A320 [Βίντεο]


Θαυμάστε τη μαγεία της Σάμου από ψηλά
Ο δόκιμος πιλότος της Air Berlin Christoph Urach επισκέφτηκε το περασμένο καλοκαίρι τη Σάμο με Airbus A320.

Τα πολλαπλά οφέλη της γραφής

 
Γιατί είναι σημαντικό να μην παραμελούμε το γράψιμο

Θυμάστε πόσο δύσκολα ήταν τα πρώτα σας βήματα μέχρι να μάθετε να γράφετε όλα τα γράμματα της αλφαβήτου και στη συνέχεια να τα βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζοντας (ω, τι χαρά!) λέξεις;

Στην Καρχηδόνα θυσίαζαν τα παιδιά τους;

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει την επιμονή των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, σύμφωνα με την οποία οι Καρχηδόνιοι σκότωναν τα δικά τους βρέφη και τα ενταφίαζαν μαζί με θυσιασμένα ζώα και επιτύμβιες στήλες σε ειδικά νεκροταφεία προκειμένου να ευχαριστήσουν τους θεούς.

Ασθενής με ALZHEIMER: Πως θα τον φροντίσετε


Οι ανοϊκοί ασθενείς έχουν ειδικές ανάγκες επικοινωνίας, που οφείλονται στη συναισθηματική τους εξάρτηση και στις δυσκολίες προσαρμογής που αντιμετωπίζουν. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε.

12 συμβουλές-ασπίδα κατά του καρκίνου

Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως Ημέρα κατά του Καρκίνου έπειτα από πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC). Τη συγκεκριμένη ημέρα, σε πλήθος χωρών ανά τον κόσμο, λαμβάνουν χώρα εκστρατείες ενημέρωσης του πληθυσμού για τη νόσο, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης.

Βρέθηκαν τα οστά του Καρλομάγνου ακριβώς 1.200 χρόνια μετά το θάνατό του

Μετά από 26 χρόνια έρευνας και ακριβώς 1.200 χρόνια μετά το θάνατό του, οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι τα οστά που βρέθηκαν θαμμένα στον καθεδρικό ναό του Άαχεν είναι πολύ πιθανόν να ανήκουν στον Καρλομάγνο, τον πρώτο μετακλασικό αυτοκράτορα της Δύσης.

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου έχει ως θέμα «Καταρρίπτουμε τους μύθους» και επικεντρώνεται στην απομυθοποίηση των προκαταλήψεων και των παρανοήσεων που σχετίζονται με τον καρκίνο.

Σαν σήμερα: Ο μεγάλος σεισμός του 1867 που ισοπέδωσε την Κεφαλονιά

«Καταραμένος» μήνας αποδεικνύεται για το πανέμορφο νησί του Ιουνίου ο Φλεβάρης καθώς το συγκεκριμένο μήνα η Κεφαλονιά έχει ζήσει τους μεγαλύτερους σεισμούς.

Η Κεφαλονιά ανησυχεί τους σεισμολόγους

Έντονη ανησυχία προκαλεί στους επιστήμονες η εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά.
Ο χθεσινός ισχυρός σεισμός επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις περί «διεύρυνσης» της σεισμογόνου περιοχής και, πλέον, το ενδεχόμενο ενός ακόμα ισχυρότερου σεισμού σε κάποιο από τα ρήγματα της περιοχής δείχνει υπολογίσιμο.

Δέκα αρχαιολογικά μνημεία που καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου…


Ο κόσμος είναι γεμάτος με αρχαία μνημεία που χτίστηκαν για να τιμήσουν βασιλείς, θεότητες και θρησκευτικές προσωπικότητες. Για τα περισσότερα από αυτά χάρη στην σκληρή δουλειά αρχαιολόγων, ιστορικών και ερευνητών γνωρίζουμε αρκετά.

Νέα κατάσταση της ύλης ανακάλυψαν Έλληνες και σλοβένοι επιστήμονες

Μία νέα κατάσταση της ύλης ανακάλυψαν Έλληνες και σλοβένοι επιστήμονες, όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Το σπίτι... έγειρε από το σεισμό!

Το σπίτι... έγειρε από το σεισμό!

Δεν έχουν προλάβει να πάρουν ανάσα οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς που... όσο συνηθισμένοι και να είναι στα ρίχτερ, τέτοιες ζημιές, δε μπορούν να περάσουν απαρατήρητες!

Νύχτα αγωνίας στην Κεφαλλονιά

Νύχτα αγωνίας στην Κεφαλλονιά
Ακόμη μία νύχτα, οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς θα την περάσουν μακριά από τα σπίτια τους σε πλοία, σε σκηνές και στα αυτοκίνητα. Ο Εγκέλαδος δοκιμάζει και πάλι τους ανθρώπους του νησιού με νέο εξίσου δυνατό χτύπημα. Μία εβδομάδα μετά τη δόνηση των 6,1R, στην Κεφαλλονιά σημειώθηκε και

10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ!

πορτοκάλια
Η ευεργετική επίδραση των εσπεριδοειδών στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού ήταν πάντοτε γνωστή. Το πορτοκάλι θεωρείται σημαντική πηγή βιταμίνης C αφού ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού στη συγκεκριμένη βιταμίνη.

Τι προκαλεί τον πονοκέφαλo μας;

πονοκεφαλος
Όλοι έχουμε ακούσει ότι για τον πονοκέφαλό μας μπορεί να φταίει το ότι ήπιαμε λίγο παραπάνω, μείναμε νηστικοί για ώρες, δουλέψαμε όλη μέρα στον υπολογιστή, είχαμε στρες, είχε υγρασία, αλλά ότι μπορεί να φταίνε τα παυσίπονα επειδή μας πονάει το κεφάλι μας σίγουρα δεν πέρασε από το μυαλό μας.