Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Έντεκα τροφές που βλάπτουν την εγκεφαλική λειτουργία

Υπάρχουν τροφές που είναι γνωστό ότι έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Ας δούμε μερικές από αυτές… Υπάρχουν πολλά είδη τροφών: οι λεγόμενες υπερτροφές που αποτελούν τους μεγαλύτερους συμμάχους μας για την υγεία και τη σιλουέτα μας και άλλες που τονώνουν τη νοητική λειτουργία μας και βελτιώνουν τη μνήμη μας.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τροφές που είναι γνωστό ότι έχουν καταστροφικές συνέπειες για τη λειτουργία του εγκεφάλου μας και τις οποίες οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε με μέτρο, προκειμένου να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις τους.
Ας δούμε μερικές τροφές που μπορεί να βλάψουν το… μυαλό μας, αργά αλλά σταθερά:

Υπερτροφές που τρώγονται ωμές ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προστατεύουν από ασθένειες

Υπάρχουν κάποιες τροφές που οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει ΥΠΕΡ-τροφές. Οι υπερτροφές της φύσης κερδίζουν συνεχώς έδαφος και στη χώρα μας
Συγκεντρώνουν μέσα τους πολλά από τα θρεπτικά συστατικά της φύσης και σας τα προσφέρουν όλα συμπυκνωμένα, σε μια μπουκιά. Είναι τροφές που έθρεψαν τους λαούς ανά τους αιώνες, χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακα σε κάποιες περιπτώσεις λατρεύτηκαν ως ιερές.
Tα superfoods ή στα Ελληνικά υπερτροφές βελτιώνουν την υγεία μας και

Λύθηκε το μυστήριο του ηλιακού στέμματος

Το στέμμα (corona) στην Αστρονομία είναι γνωστό ως το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας του Ηλίου ή άλλων άστρων.
Το ηλιακό στέμμα είναι πολύ θερμότερο (περίπου 200 φορές) από την ορατή επιφάνεια του Ηλίου
Το λεγόμενο «Πρόβλημα Θέρμανσης Στέμματος» δηλαδή το πώς γίνεται το στέμμα του Ήλιου να είναι θερμότερο από την επιφάνεια του άστρου, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τους αστροφυσικούς από το 1939. Πρόσφατα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια έλυσαν το μυστήριο.
Η ατμόσφαιρα του Ηλίου έχει θερμοκρασία 1.000.000 βαθμούς Κελσίου, όμως

Το μυστικό που κρατάει όρθιο τον Παρθενώνα επί 2.500 χρόνια

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επί 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.
Ο ναός αυτός, σύμφωνα με

Τρεις ναοί «κρύβονται» κάτω από την Ακρόπολη

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις στην 6η Διεθνή Συνάντηση για την Αποκατάσταση των Μνημείων της Ακρόπολης τρεις είναι οι αρχαίοι ναοί προγενέστεροι του Παρθενώνα, θαμμένοι στον Ιερό βράχο ή ενσωματωμένοι στα τείχη της Ακρόπολης.
Περιέργεια και θαυμασμό προκαλεί η είδηση, ότι δίπλα, πίσω και κάτω από τον ναό του Παρθενώνα, κρύβονται πιθανώς τρεις ναοί.
Υπήρχε ένας αρχαϊκός Παρθενώνας,

Oυράνια τόξα ομίχλης - Τα Λευκά ουράνια τόξα [Εικόνες]

Το ουράνιο τόξο ομίχλης είναι ένα παρόμοιο φαινόμενο με ένα κλασικό ουράνιο τόξο, μόνο που, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, εμφανίζεται ως ένα τόξο στην ομίχλη και όχι στη βροχή.
Λόγω του πολύ μικρού μεγέθους των σταγονιδίων του νερού που προκαλούν την ομίχλη (μικρότερα από 0,05 χιλιοστά), το τόξο ομίχλης έχει ασθενή χρώματα, με ένα κόκκινο στην εξωτερική ακμή και ένα γαλαζωπό στην εσωτερική άκρη του.
Στις πολλές περιπτώσεις που

Μία ξεχωριστή σεληνιακή έκλειψη την Παρασκευή

Το βράδυ της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, όσοι κοιτάξουν προς τον ουρανό θα γίνουν μάρτυρες μιας ξεχωριστής έκλειψης, καθώς το φεγγάρι θα περάσει μέσα από το εξωτερικό άκρο της σκιάς της Γης, ένα φαινόμενο που ονομάζεται σεληνιακή έκλειψη παρασκιάς.
Όλα τα στέρεα ουράνια σώματα,

Καθηγητής σεισμολογίας κάνει έκκληση να ελεχθούν τα κτίρια για την περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού

O καθηγητής σεισμολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι, αν δεν ελεγχθούν τα κτίρια και δεν αποκατασταθούν τυχόν βλάβες, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να θρηνήσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση ενός μεγάλου σεισμού.
Ταυτόχρονα ομολογεί ότι - προφανώς λόγω

Ισχυρός σεισμός 7,1R στα νησιά Σολομώντα

Ισχυρή σεισμική δόνηση 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια των νησιών Σολομώντα στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου (USGS).
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 380 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Κοκόπο (Παπούα Νέα Γουινέα) και 641 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, Χονιάρα. Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 40 χλμ..
Δεν υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Zougla.gr

Το νερό φέρνει πόλεμο;

Το νερό από πηγή ζωής καθίσταται απειλή για την ύπαρξη ολόκληρων κρατών. Ο πληθυσμός της Γης αυξάνεται και καταναλώνει όλο και περισσότερους φυσικούς πόρους.
Το πρώτο, που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι στο αμέσως προσεχές μέλλον, είναι η παγκόσμια έλλειψη νερού. Σήμερα το πόσιμο νερό ήδη είναι ακριβότερο του πετρελαίου. Με την πάροδο του χρόνου η δίψα μπορεί να αποτελέσει αιτία για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.
Στη Γη παρατηρείται αναθέρμανση του κλίματος. Σύμφωνα με πρόβλεψη διεθνούς ομάδας

Τα Καβείρια Μυστήρια

Ίσως τα αρχαιότερα από όλα τα Μυστήρια του κόσμου να είναι τα ΚΑΒΕΙΡΙΑ.
Η Λατρεία τους παρουσιάζεται για πρώτη φορά στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Στην Λήμνο, την Σαμοθράκη, την Ίμβρο και την Θάσο, καθώς και στις απέναντι ακτές της Μακεδονίας της Θράκης και της Μικράς Ασίας.
Οι Καβειρίδες, είναι Νύμφες, αδελφές των Καβείρων, θυγατέρες του Ηφαίστου από την Καβειρώ.
Οι Κάβειροι είναι αρχαιότατες θεότητες που λατρεύονται στην Ελλάδα, από την εποχή των Πελασγών.

Οι επιπτώσεις της αιθαλομίχλης

Αύξηση των προσελεύσεων και των εισαγωγών στις πνευμονολογικές κλινικές παρατηρείται κατά τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας των αυξημένων τιμών αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα που προκαλούνται από την καύση ξύλων για θέρμανση.
Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο να μελετά το φαινόμενο, κατ' αρχάς