Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

U-CAT: Ο νέος σύμμαχος των αρχαιολόγων στην εξερεύνηση των ναυαγίων



Ένα νέο σύμμαχο στην εξερεύνηση των ναυαγίων, έχουν πλέον οι αρχαιολόγοι. Πρόκειται για τη ρομποτική χελώνα U-CAT, η οποία βουτάει στα βαθιά και εξερευνά τα συντρίμμια των πλοίων στο βυθό.

1η Δεκεμβρίου 1893."Δυστυχώς επτωχεύσαμεν"...


Το 1893 ,τέτοια ημέρα ακούστηκε ένα από τα "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" σ΄ αυτή τη χώρα. Ήταν το πιο γνωστό "επτωχεύσαμεν" αυτό του Χαρίλαου Τρικούπη. Δεν ήταν όμως το πρώτο, το μοναδικό και κυρίως δεν ήταν το τελευταίο.

Εκατό χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Τα 100 Χρόνια της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα εορτάζουμε σήμερα οι Έλληνες.
Σαν σήμερα, λοιπόν, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 1913, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή της Ένωσης της Κρήτης με το Βασίλειο της Ελλάδας.

Κεντρί μέλισσας: Όπλο ενάντια σε AIDS και καρκίνο


Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, η τοξίνη «μελιττίνη» που ανιχνεύεται στο δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να καταστρέψει τον HIV χωρίς να βλάψει τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα.

Εξωφρενική δήλωση τροικανών: αν σας ενδιαφέρει να κάνετε κοινωνική πολιτική βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους

O ανάλγητος υπάλληλος των δανειστών Π.Τόμσεν και η παρέα του με τους 'Ολι Ρεν και Κριστίν Λαγκάρντ, είπανε κατά την τηλεδιάσκεψη με κυβερνητικούς παράγοντες, να "ξεπαγώσουν" τους πλειστηριασμούς ακινήτων, και μάλλιστα "βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους αν σας ενδιαφέρει να κάνετε κοινωνική πολιτική".

Οι αλλαγές της γης όπως φαίνονται από το διάστημα [Βίντεο]


Ένα τροπικό δάσος εξαφανίζεται, νησάκια ξεφυτρώνουν από το πουθενά, ένας παγετώνας συρρικνώνεται, και μια μεγάλη πόλη των ΗΠΑ επεκτείνεται μπροστά στα μάτια σας μέσα από το νέο πρότζεκτ του Google Timelapse.