Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η δημιουργία του γαλαξία: Μία διαδικασία δισεκατομμυρίων ετών σε 46 δευτερόλεπτα

Οι γαλαξίες είναι τεράστιες συστήματα πλανητών, αστεριών, φυσικού αερίου, σκόνης και σκοτεινής ύλης που συνδέονται μεταξύ τους με τη βαρύτητα. Πώς όμως γίνεται αυτή η αστρική συνάντηση;

Ποια μπαχαρικά αντικαθιστούν τη ζάχαρη και το αλάτι ;

Χαμηλά σε θερμίδες και πολύ ωφέλιμα για την υγεία, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά δίνουν μοναδική γεύση στα πιάτα σας, αρκεί να ξέρετε πότε και πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Το άρωμα της βανίλιας και η οσμή του βασιλικού σάς προκαλούν να δοκιμάσετε ένα πιάτο, ενώ η ιδιαίτερη γεύση του πιπεριού και η μυρωδιά του σαφράν μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο φαγητό σε μια μοναδική γευστική εμπειρία.

6 παιδικές ασθένειες που πρέπει να αναγνωρίζετε!


Τα τελευταία χρόνια είναι διαδεδομένη η άποψη ότι οι παιδικές ασθένειες αποτελούν ένα πρόβλημα του παρελθόντος και ότι τα παιδιά της εποχής μας δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να αντιμετωπίσουν μία από αυτές.

Οι μακροβιότεροι οργανισμοί του πλανήτη

 
Μπορεί ο μέσος όρος ζωής των ανθρώπων να έχει αυξηθεί και ελάχιστοι μπροστά στα δισεκατομμύρια όλου του κόσμου να ζουν πάνω από 100 χρόνια, ωστόσο ο θάνατος είναι κάτι που δε μπορεί να αποφύγει κανείς.

Η ιστορία του Κύβου του Ρούμπικ

Ο Κύβος του Ρούμπικ, το διάσημο σε όλο τον κόσμο παιχνίδι έχει σήμερα για Doodle στην κεντρική της σελίδα η Google.
O Κύβος του Ρούμπικ που επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ είναι ένα απλό τρισδιάστατο μηχανικό παζλ.