Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Σας ταξιδεύουμε στο σπήλαιο των χρωμάτων στην Κίνα-Όλα τα χρώματα της ίριδας δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό

Σας ταξιδεύουμε στο σπήλαιο των χρωμάτων στην Κίνα-Όλα τα χρώματα της ίριδας δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό (φωτό)


Είναι ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της πόλης Γκουιλίν στην Κίνα κι όχι άδικα. Το Σπήλαιο Reed Flute οφείλει το όνομά του στο είδος καλαμιών που ευδοκιμούν στην περιοχή, από τα οποία οι ντόπιοι φτιάχνουν φλάουτα.

Κάστρα στην Ελλάδα: Το ξέρατε ότι υπάρχοουν πάνω από 800; Ιδού 5 μικρές ιστορίες που αξίζει να διαβάσετε γι'αυτά!

Κάστρα στην Ελλάδα: Το ξέρατε ότι υπάρχοουν πάνω από 800; Ιδού 5 μικρές ιστορίες που αξίζει να διαβάσετε γι'αυτά!


Αν έπρεπε να μαντέψετε, πόσα κάστρα θα λέγατε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα; Εκατό; Διακόσια; Στοίχημα ότι δεν πλησιάζετε καν τον αριθμό, ο οποίος ξεπερνά τα οκτακόσια (ναι, 800)!

Αυτές είναι οι 8 ασθένειες των κινητών: Μήπως πάσχεις κι εσύ;

Πρόσφατη μελέτη της Nokia αποκάλυψε πως οι περισσότεροι από εμάς τσεκάρουμε τα κινητά μας περισσότερες από 150 φορές μέσα στην ημέρα
Είναι κομμάτι της ζωής μας, εργαλείο κοινωνικοποίησης, οργάνωσης ακόμη και αναπαραγωγής μουσικής.

Ελληνική ρίγανη η αντιδιαβητική

ριγανη 
Παρέχει ένα φυσικό τρόπο ρύθμισης της γλυκόζης του αίματος
Εργαστηριακές έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα συστατικά που έχει η ρίγανη και το δενδρολίβανο έχουν παρόμοια δράση με συνταγογραφούμενα αντιδιαβητικά φάρμακα.

Τα δέκα πιο παράξενα πράγματα που γνωρίζουν οι φυσικοί

Τα δέκα πιο παράξενα πράγματα που η Φυσική γνωρίζει αλλά οι περισσότεροι αγνοούν. Τη σχετική ανάλυση έκανε ο φυσικός – κοσμολόγος και συγγραφέας εκπαιδευτικών επιστημονικών βιβλίων, Μάρκους Τσόουν.

Μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν


Συνηθίζουμε να αποδίδουμε στην τύχη το ότι μερικοί άνθρωποι φαίνεται να μην υποφέρουν ποτέ από ασθένειες που στέλνουν εμάς τους υπόλοιπους κάτω από τα παπλώματα για μέρες.

Το μυστηριώδες «ματωμένο» ποτάμι της Κίνας

Αντιμέτωποι με μία απίστευτη εικόνα ήρθαν το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι της πόλης Wenzhou στην Κίνα, όταν το ποτάμι που διασχίζει την πόλη τους βάφτηκε κόκκινο μέσα σε μία νύχτα.

Βρέθηκε ο “διακόπτης” της συνείδησης;

Ερευνητές του George Washington University ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον «διακόπτη της συνείδησης» στον εγκέφαλο και ότι μπορούν να τον ελέγξουν κατά βούληση.

«Άχρηστο» το 92% του DNA μας

Ούτε το ένα δέκατο του DNA του ανθρώπου δεν έχει κάποια σημαντική λειτουργία μέσα στον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που βασίστηκε σε συγκρίσεις με άλλα ζώα και αναμένεται να αναζωπυρώσει τη διαμάχη για το κατά πόσο είναι πράγματι άχρηστο το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου γενετικού υλικού.

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Αγία Παρασκευή η Οσιομάρτυς

Η Αγία Παρασκευή γιορτάζεται από την Εκκλησία μας στις 26 Ιουλίου
Θεῷ παρεσκεύασας ἁγνὸν ὡς δόμον,
Σαυτὴν ἄγουσα, Σεμνή, εἰς κατοικίαν.
Παρασκευὴν ἔκτανεν εἰκάδι χαλκὸς ἐν ἕκτῃ.
 
Βιογραφία

Νικήστε τη ζέστη με σωστή ενυδάτωση

Έφτασε εκείνη η περίοδος του χρονου που οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν σταθερά και παραμένουν υψηλές καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όσα θέλετε να ξέρετε για τις ψυχογενείς διατροφικές διαταραχές


Οι ψυχογενείς διατροφικές διαταραχές αποτελούν επί της ουσίας τις εκδηλώσεις των συναισθηματικών και ψυχολογικών διαταραχών, που απασχολούν το μέσο άνθρωπο.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης D σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα και καρκίνο

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, δείχνει ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D στο αίμα και του κινδύνου θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα, καθώς και από καρκίνο σε ηλικιωμένα άτομα με ιστορικό της νόσου.

Το έντερό μας είναι το δεύτερο μυαλό μας


Τα τελευταία χρόνια, οι μελέτες έχουν φέρει στο προσκήνιο την άποψη ότι το έντερό μας κάνει πολλά περισσότερα πράγματα από την απλή επεξεργασία της τροφής που προσλαμβάνουμε.

Αμύγδαλα...το απόλυτο καλλυντικό για το δέρμα!

Τα βρεγμένα σε νερό αμύγδαλα μπορούν να εφαρμόζονται στο δέρμα ως φυσικό ενυδατικό σε μορφή πουρέ.