Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Οι ήχοι της φύσης σε… διαγωνισμό!

perierga.gr - O πιο όμορφος ήχος στον κόσμο!




Ο Julian Treasure, που είναι ειδικός σε θέματα ήχου και ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια επαγγελματικά με τη μουσική, δημιούργησε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό προκειμένου να ανακαλύψει μέσω των συμμετοχών ποιοι είναι οι ομορφότεροι ήχοι στον κόσμο.
Πολύς κόσμος απόδιάφορα μέρη του πλανήτη έστειλε ηχογραφημένα κομμάτια από διάφορα σημεία όπως ποτάμια, λίμνες, βάλτους, δάση κ.λπ. όπου ακούγονται έντομα, πτηνά, ζώα, αμφίβια να παράγουν ήχους, συνθέτοντας τρόπον τινά πανέμορφα κομμάτια. Από όλες τις συμμετοχές ξεχώρισε η μουσική που ηχογραφήθηκε σε έναν βάλτο της Μαλαισίας από τον Μαρκ Άντερσον. «Ήταν ο ήχος του βάλτου συνδυασμένος με το τραγούδι των βατράχων. Η πιο όμορφη και καθαρή μουσική του κόσμου. Ακούγοντάς την νιώθεις την αίσθηση της φύσης σε όλο της το μεγαλείο», είπε ο Treasure.

Ο Julian Treasure, που είναι ειδικός σε θέματα ήχου και ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια επαγγελματικά με τη μουσική, δημιούργησε έναν διαδικτυακό διαγωνισμό προκειμένου να ανακαλύψει μέσω των συμμετοχών ποιοι είναι οι ομορφότεροι ήχοι στον κόσμο. Πολύς κόσμος απόδιάφορα μέρη του πλανήτη έστειλε ηχογραφημένα κομμάτια από διάφορα σημεία όπως ποτάμια, λίμνες, βάλτους, δάση κ.λπ. όπου ακούγονται έντομα, πτηνά, ζώα, αμφίβια να παράγουν ήχους, συνθέτοντας τρόπον τινά πανέμορφα κομμάτια. Από όλες τις συμμετοχές ξεχώρισε η μουσική που ηχογραφήθηκε σε έναν βάλτο της Μαλαισίας από τον Μαρκ Άντερσον. «Ήταν ο ήχος του βάλτου συνδυασμένος με το τραγούδι των βατράχων. Η πιο όμορφη και καθαρή μουσική του κόσμου. Ακούγοντάς την νιώθεις την αίσθηση της φύσης σε όλο της το μεγαλείο», είπε ο Treasure.
- See more at: http://perierga.gr/2014/01/%ce%bf%ce%b9-%ce%ae%cf%87%ce%bf%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%86%cf%8d%cf%83%ce%b7%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c/#sthash.43vtZuGb.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου