Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Γειτονικός πλανήτης ίσως να είναι κατοικήσιμος

Ένα νέο πλανήτη ανακάλυψαν οι αστρονόμοι, ο οποίος βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη γύρω από το άστρο του, στην κατάλληλη δηλαδή απόσταση ώστε το νερό στην επιφάνειά του να μπορεί να έχει υγρή μορφή. Το αξιοπρόσεκτο με τον Gliese 832c, όπως ονομάστηκε ο πλανήτης, είναι πως βρίσκεται σχετικά δίπλα μας, τουλάχιστον συγκριτικά με τις αχανείς αποστάσεις στο Γαλαξία.

Μήπως το φως κινείται πιο αργά;

Ο φυσικός του πανεπιστημίου του Μέριλαντ Τζέιμς Φράνσον συγκέντρωσε πρόσφατα το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε μία εργασία που δημοσίευσε στο περιοδικό New Journal of Physics, στην οποία υποστηρίζει πως η ταχύτητα του φωτός είναι λίγο μικρότερη από αυτή που νομίζουμε.

Ενας ωκεανός στην καρδιά της Γης

Δύο αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μεγάλες ποσότητες νερού είναι εγκλωβισμένες στα έγκατα του πλανήτη

Η μαγεία του Αχέροντα - Στην πύλη του κάτω κόσμου!

Ο Αχέρων είναι ποταμός της περιφέρειας Ηπείρου και διασχίζει τους Νομούς Πρεβέζης, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων.

Πως το μυαλό μας ερμηνεύει το πέρασμα του χρόνου

Νέα έρευνα βοηθά να καταλάβουμε πως ο εγκέφαλός μας εντοπίζει το πέρασμα του χρόνου
Έφτασες "Εγγλέζος" στη δουλειά σου σήμερα; Οκ μπορείς να ευχαριστήσεις την τύχη σου που δεν έγινε κανένα φανάρι κόκκινο αλλά σταμάτα δυο λεπτά να ευχαριστήσεις το... μυαλό σου.

Έχω υψηλή χοληστερίνη τι τυρί μπορώ να τρώω;

Το τυρί αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις. Ένα ερώτημα που ωστόσο τίθεται πολλές φορές και από πολλούς είναι το κατά πόσο μπορεί να καταναλώνεται από κάποιον που έχει υψηλή χοληστερίνη.

Αυξημένος χαλκός στο αίμα = Αυξημένος κίνδυνος Αλτσχάιμερ

 Αυξημένος χαλκός στο αίμα = Αυξημένος κίνδυνος Αλτσχάιμερ
Αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν Αλτσχάιμερ διατρέχουν οι ηλικιωμένοι που έχουν υψηλά επίπεδα χαλκού στο αίμα τους, σύμφωνα με μία νέα ιταλική μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Annals of Neurology».

Οι οκτώ ερωτήσεις της αυτογνωσίας!

Αν δεν ρωτούσαμε στη ζωή αυτή, δεν θα παίρναμε απαντήσεις, αλλά ούτε θα μαθαίναμε καινούργια πράγματα.
«Η ζωή είναι γεμάτη αλλαγές, ανατροπές, εκπλήξεις», λέει η διακεκριμένη βρετανίδα ψυχολόγος Emma Kenny. Και προσθέτει: «Όσο είμαστε νέοι μας αρέσει να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα, να βιώνουμε νέα συναισθήματα, να πειραματιζόμαστε με το διαφορετικό, να αλλάζουμε όνειρα και φιλοδοξίες.

Φολέγανδρος! Το νησί για ήρεμες διακοπές



Νησί που προσφέρεται για ήρεμες διακοπές και ευχάριστες περιπατητικές διαδρομές, η Φολέγανδρος, ανάμεσα στη Σίκινο και τη Μήλο, αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση για όσους αποζητούν το τυπικό κυκλαδίτικο τοπίο.



Τους επισκέπτες προσελκύουν ο ανόθευτος παραδοσιακός χαρακτήρας του νησιού, το επιβλητικό φυσικό ανάγλυφο, η ρομαντική Χώρα με το μεσαιωνικό χρώμα, το λιμάνι του Καραβοστάση, η Άνω Μεριά με το γνήσιο αγροτικό χαρακτήρα, οι μικρές ακρογιαλιές και τα γραφικά μονοπάτια.



Ξεχωριστό χρώμα στην πρωτεύουσα του νησιού, που αγναντεύει το πέλαγος, δίνουν το ενετικό κάστρο, οι παλαιές εκκλησίες, οι μικρές πλατείες με τις γραφικές ταβέρνες, τα παραδοσιακά σπίτια και τα όμορφα σοκάκια.



Σε ύψωμα πάνω από τη Χώρα, εκεί όπου βρισκόταν το Παλαιόκαστρο, η αρχαία ακρόπολη της Φολεγάνδρου, δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας, που προσφέρει εκπληκτική θέα στη γύρω περιοχή και το ηλιοβασίλεμα.



Στον Καραβοστάση, το λιμάνι της Φολεγάνδρου, ωραίες εικόνες προσφέρουν τα κάτασπρα σπίτια, που απλώνονται γύρω από την όμορφη ακρογιαλιά, τα κάθε λογής πλεούμενα που δένουν στο μόλο και οι Δύο Αδελφοί, γραφικές βραχονησίδες στην είσοδο του όρμου.



Στην Άνω Μεριά, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες και αγροτικές εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια περιοχή με τραχύ ανάγλυφο, μονοπάτια και ξερολιθιές.

Πηγή: in.gr

Kawachi Fuji Garden: Ο κήπος που πρέπει να επισκεφθείτε


Kawachi Fuji Garden   A Place You Must Visit In Your Lifetime
Ο κήπος που πρέπει να επισκεφθείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας για να καταλάβετε πώς είναι ο παράδεισος!

Απολαύστε αυτά τα αξιολάτρευτα ζωάκια σε ξεκαρδιστικές και... κοιμισμένες στάσεις!

perierga.gr - Τα ζώα ειδικεύονται στην... τέχνη του ύπνου!
Τα ζώα μπορεί να είναι απίστευτα στον… ξύπνιο τους, υπερκινητικά και ζωηρά, όμως στον ύπνο τους είναι απολαυστικά. Είτε πρόκειται για κατοικίδια είτε για ζώα της άγριας ζωής, όλα απολαμβάνουν το… ροχαλητό και τα όνειρά τους και γίνονται το ίδιο απολαυστικά για εμάς που τα βλέπουμε.

Οι τροφές που σταματούν εγγυημένα τον χρόνο

  Οι τροφές που σταματούν εγγυημένα τον χρόνο
Το μυστικό για νεανική επιδερμίδα δεν κρύβεται μόνο στην καλή ψυχολογία και την σωματική άσκηση. Γεμίστε την “φαρέτρα” σας στην μάχη κατά των σημαδιών του χρόνου στο δέρμα σας με αυτά τα διατροφικά όπλα.

Στη λίμνη Ongeim'l Tketau, οι λουόμενοι κολυμπούν καθημερινά ανάμεσα σε εκατοντάδες τσούχτρες!

ΒΙΝΤΕΟ-Κολυμπούν ανάμεσα στις τσούχτρες
Στη θέα μιας τσούχτρας οι περισσότεροι κολυμβητές κολυμπούν πανικόβλητοι μακριά. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που έχουν αναγάγει σε σπορ το κολύμπι «αγκαλιά» με τις τσουχτερές.

Εντυπωσιακές ασπρόμαυρες φωτογραφίες από κάθε γωνιά του πλανήτη

perierga.gr - Ασπρόμαυρες φωτογραφίες λένε τη δική τους ιστορία και εκπλήσσουν!
Ο Sebastião Salgado έχει μετατρέψει τη φωτογραφία σε… εγκυκλοπαίδεια αφού κάθε εικόνα αποτελεί μέρος μιας συνολικότερης εγκυκλοπαιδικής γνώσης! Για περισσότερα από 40 χρόνια ο καλλιτέχνης γυρνά στον κόσμο και φωτογραφίζει άγνωστες φυλές, χωριά άσημα, λαούς που λίγοι γνωρίζουν, ήθη και έθιμα απίστευτα…

Η μυστηριώδης γαλάζια λίμνη της Ρωσίας!

H λίμνη Goluboe (γαλάζιος) βρίσκεται στη Ρωσία στην οροσειρά του Καυκάσου και χαρακτηρίζεται σαν «ζαφείρι σε δαχτυλίδι από πράσινα δέντρα» εξαιτίας του γαλάζιου χρώματος και του υπέροχου πράσινου τοπίου που την περιβάλλει. Παραμένει σχεδόν ανεξερεύνητη ακόμη και σήμερα κυρίως λόγω του απομακρυσμένου της περιοχής που βρίσκεται.

Θεαματικό φαινόμενο HALO πάνω από τη Φιλανδία

Θεαματικό φαινόμενο HALO πάνω από τη Φιλανδία
Κοιτάζοντας τον ήλιο μπορεί να είναι μία οδυνηρή εμπειρία, στη Φινλανδία όμως ήταν μια σπάνια απόλαυση.

Μήπως ανήκετε στους γονείς που κινδυνεύουν περισσότερο από κατάθλιψη;

  Μήπως ανήκετε στους γονείς που κινδυνεύουν περισσότερο από κατάθλιψη;
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Michigan ανακάλυψαν μέσω της νέας τους έρευνας ότι όσοι γονείς καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να είναι ιδανικοί, διατρέχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με τους υπόλοιπους να εμφανίσουν κατάθλιψη.

Διώξτε τις ρυτίδες με ρύζι και αφήστε το πρόσωπό σας να λάμψει!

Το ρύζι μπορεί να καταπραΰνει την επιδερμίδα και να καθυστερήσει την εμφάνιση των ρυτίδων, ενώ παράλληλα καταπολεμά και τις κοκκινίλες.


Οι 5 τροφές που θα σώσουν την επιδερμίδα σας φέτος το καλοκαίρι

  Οι 5 τροφές που θα σώσουν την επιδερμίδα σας φέτος το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι πλησιάζει με γοργό ρυθμό και μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη οι πρώτες επιδρομές στις παραλίες.
Γνωρίζουμε πως ο ήλιος είναι σύμμαχος της υγείας μας, καθώς μας βοηθά να παράγουμε την πολύτιμη βιταμίνη D και μας γεμίζει ενέργεια και καλή διάθεση.

Κόστα Ρίκα: Η πιο πράσινη και ευτυχισμένη χώρα του κόσμου


Η Κόστα Ρίκα είναι μια μικρή αλλά πολύ όμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Το όνομά της σημαίνει «Πλούσια Ακτή» και είναι μια από τις πιο πράσινες αλλά και πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου.

Εντυπωσιακό βίντεο: Αναπαράσταση της ζωής στη Μινωική Κρήτη

Ο Μινωικός Πολιτισμός ήταν ένας πολιτισμός της Ελληνικής Εποχής του Χαλκού που άνθησε στο νησί της Κρήτης και κατάφερε να κυριαρχήσει στις ακτές και τα νησιά του Αιγαίου. Ο πολιτισμός άκμασε ως ναυτική δύναμη περίπου από τον 27ο αιώνα έως τον 15ο αιώνα π.Χ..

Ποιο είναι το γράμμα της αλφαβήτου που… διεγείρει τον εγκέφαλο

Οι λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά μεταφέρουν δυνατά νοήματα και συναισθήματα.
Νέα έρευνα δείχνει όμως ότι αυτό που επηρεάζει περισσότερο τον ψυχισμό μας δεν είναι η ίδια η λέξη αλλά τα μεμονωμένα γράμματα που αυτή περιέχει.

Τα 10 πρώιμα σημάδια του Αλτσχάιμερ (γράφημα)

 Τα 10 πρώιμα σημάδια του Αλτσχάιμερ (γράφημα)
Πολλές φορές, οι πρώιμες ενδείξεις μιας πάθησης είναι τόσο ανεπαίσθητες που δύσκολα γίνονται αντιληπτές από φίλους και συγγενείς ή ακόμη και από τον ίδιο το γιατρό.

Μύθοι και αλήθειες για το στιγμιαίο καφέ

καφε φραπε 

Πώς δρα στη διατροφή μας η αγαπημένη συνήθειά μας
Ο στιγμιαίος καφές αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα. Είτε κρύος είτε ζεστός μας συνοδεύει σε διάφορες εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Ότι όμως είναι διάσημο συνοδεύεται συνήθως και από αρκετή παραφιλολογία. Έτσι και για τον στιγμιαίο καφέ έχουν κατά καιρούς ειπωθεί αρκετά σε σχέση με τη διατροφική του αξία. Πολλές αλήθειες αλλά και πολύ μύθοι.

Εντόπισαν την σπάνια φάλαινα αλμπίνο


Η Migaloo, η μοναδική σε όλο τον κόσμο καταγεγραμμένη σε βίντεο ολόλευκη φάλαινα, εθεάθη στις ακτές του Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Το πολύ σπάνιο αυτό θέαμα παρατηρήθηκε μόλις για 4η φορά μέσα σε 18 χρόνια.

2+1 τροφές για λαμπερή επιδερμίδα!

πρόσωπο 
Είναι καιρός να κάνετε στην άκρη διάφορα προϊόντα που προσφέρουν λαμπερή επιδερμίδα και να δώσετε βάση στην διατροφή σας. Οι ειδικοί λένε ότι πέντε μήνες σωστής και υγιεινής διατροφής αρκούν για να δείτε την επιδερμίδα σας να λάμπει.