Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Τα πεύκα καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή – Ποιο είναι το μυστικό τους όπλο

 


Στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής βοηθά η μυρωδιά των πεύκων, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Οι δυνατές οσμές που απελευθερώνουν τα πεύκα μετατρέπονται σε αερολύματα και νέφη σωματιδίων πάνω από τα δάση, τα οποία αντανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία.

Οι βιταμίνες που χρειαζόμαστε το χειμώνα.
Το κρύο και ειδικότερα το πολύ κρύο ταλαιπωρεί τον οργανισμό και το σώμα μας. Από την παιδική μας ηλικία μαθαίνουμε την σημασία των βιταμινών στην ζωή μας.

Eτσι λέγονταν παλιά οι γειτονιές της Αθήνας!



Πασίγνωστες περιοχές των Αθηνών μέχρι πριν λίγα χρόνια είχαν εντελώς διαφορετικές ονομασίες, οι οποίες, μάλιστα δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτές που φέρουν σήμερα...
Δείτε μερικές από αυτές:

Kingdom Tower: Ο «βασιλιάς» των ουρανών στη Σαουδική Αραβία που θα αγγίζει σε ύψος το ένα χιλιόμετρο



Ονομάζεται Kingdom Tower, θα αγγίζει σε ύψος το ένα χιλιόμετρο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2017

Έλληνες στην Ουκρανία: Από το χρυσόμαλλο δέρας έως τη Φιλική Εταιρεία



Το φλέγον ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες εβδομάδες στην εμφυλιακή Ουκρανία ανέδειξε τις τελευταίες μέρες και ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα...

Στο εσωτερικό των αρχείων του National Geographic - Εδώ φυλάσσονται οι σπουδαίοι θησαυροί της φωτογραφίας



Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά αρχεία, που φιλοξενεί τις διασημότερες και σπανιότερες φωτογραφίες ανά τα χρόνια, που ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια.

Η επιδημία γρίπης στην Ελλάδα πλησιάζει στην κορύφωσή της

Η επιδημία γρίπης στην Ελλάδα πλησιάζει στην κορύφωσή της


Η επιδημία γρίπης στην Ελλάδα πλησιάζει στην κορύφωσή της και στις επόμενες δύο- τρεις εβδομάδες θα αρχίσει η μείωση της κυκλοφορίας του ιού, εκτιμά το Ινστιτούτο Παστέρ.

Βιταμίνη Β6 ή πυριδοξίνη

ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ 



Απαραίτητη για να έχετε ενέργεια

Η βιταμίνη Β6 ή πυριδοξίνη αποτελεί μια όχι τόσο γνωστή αλλά απαραίτητη βιταμίνη, ιδιαιτέρως για άτομα με υψηλές απαιτήσεις σε ενέργεια, όπως αθλητές, παιδιά, άτομα με έντονη δραστηριότητα κ.α..Από τις πιο βασικές της λειτουργίες

Νερό: Πού μας κάνει καλό

νερο 


Μας ξεδιψάει και κάνει το δέρμα μας να φαίνεται πιο φρέσκο. Η αξία του νερού, όμως, για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες του.
Είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί, ανάμεσά τους και ο ελληνικός,

H αόρατη ομορφιά των λουλουδιών!


perierga.gr - Η αόρατη ομορφιά των λουλουδιών! 

Ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Susumu Nishinaga συλλαμβάνει στο φακό του την αόρατη ομορφιά των λουλουδιών: Εικόνες από φύλλα, πέταλα και γύρη συνελήφθησαν από ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και εκπλήσσουν, καθώς παρουσιάζουν λεπτομέρειες από τμήματα των φυτών αλλά και από υφές που δεν μπορεί κάποιος να δει με γυμνό μάτι.

Ο δεκάλογος της σωστής διατροφής για τους γονείς

παιδια φαγητο 



Πώς να μάθετε τα παιδιά σας να τρώνε σωστά

Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να τρώνε σωστά και υγιεινά. Η καλή διατροφή όμως θα πρέπει να ξεκινάει από τους ίδιους και το πώς συμπεριφέρονται στα παιδιά τους σε σχέση με το φαγητό.

Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου στη διατροφή σας

Γάλα 

Είναι βασικό συστατικό των οστών μας



Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται απαραίτητα ασβέστιο. Το ασβέστιο αποτελεί βασικό συστατικό των οστών μας, των δοντιών, συμβάλλει στην καλή καρδιακή και νευρομυική λειτουργία και πολλά

Λουλούδια ανθίζουν σε… γρήγορη κίνηση


   

perierga.gr - Λουλούδια ανθίζουν μαγικά!


Εκπληκτικά gifs παρουσιάζουν διάφορα είδη λουλουδιών να ανθίζουν μπροστά στα μάτια μας, συντομεύοντας κατά πολύ τη διαδικασία της άνθισης. Έτσι από μπουμπούκι ένα τριαντάφυλλο ή μια τουλίπα γίνεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ένα ολοκληρωμένο λουλούδι.

Γιατί βλέπουμε πάντα μία πλευρά της Σελήνης



Αντικρίζουμε το 59% της επιφάνειας του φεγγαριού
Η Σελήνη είναι ο μοναδικός φυσικός δορυφόρος της Γης και το δεύτερο κατά σειρά λαμπρότητας σώμα που αντικρίζουμε στο ουράνιο στερέωμα.

Νέες αφίξεις στην κιβωτό της παγκόσμιας χλωρίδας στην Αρκτική



Το μόνο που διακρίνει κανείς στην επιφάνεια αυτού του απομονωμένου νησιού της Αρκτικής είναι μια φωτισμένη σφήνα από τσιμέντο και γυαλί.

Οι χειρότερες πόλεις του κόσμου



Το Παρίσι μπορεί να θεωρείται η «Πόλη του Φωτός», ωστόσο για κάποιο λόγο πολλοί ταξιδιώτες το έχουν ρίξει στη… «μαύρη λίστα». Λίγο οι σερβιτόροι που είναι αγενείς, λίγο οι τεράστιες ουρές αναμονής έξω από το Λούβρο και… τα φώτα μάλλον σβήνουν στην πόλη του φωτός.