Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013


Τι έκανε τόσο ξεχωριστό το μυαλό του Albert Einstein;

O Albert Einstein θεωρείται ο μεγαλύτερος φυσικός, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα "μυαλά" του 20ου αιώνα. Τι ήταν, όμως, εκείνο που έκανε τον εγκέφαλό του τόσο ξεχωριστό; Οι συντάκτες μιας μελέτης, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, ισχυρίζονται ότι έχουν βρει την απάντηση...

Η Πανσέληνος του Οκτώβρη και η κορύφωση των Ωριωνίδων


Βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτώβρη και είναι ίσως η καλύτερη εβδομάδα του μήνα για τους παρατηρητές του ουρανού. Από την εντυπωσιακή πανσέληνο του Οκτωβρίου, μέχρι την σύζευξη της Αφροδίτης με τον Αντάρη αλλά και την κορύφωση των Ωριωνίδων, ο ουρανός αυτή την εβδομάδα θα είναι εντυπωσιακός.

Ο φόβος της γνώσης

Από τη δική μας οπτική γωνία, η μεγαλύτερη ανακάλυψη του Freud είναι ότι η μεγάλη αιτία πολλών ψυχολογικών ασθενειών είναι ο φόβος να γνωρίσει κανείς τον εαυτό του, τα συναισθήματα, τις παρορμήσεις, τις αναμνήσεις, τις ικανότητες, τις δυνατότητες, το πεπρωμένο του...
Γενικά, αυτού του είδους ο φόβος είναι αμυντικός, με την έννοια ότι

Περίεργες πληροφορίες για το ανθρώπινο σώμα


Το ανθρώπινο σώμα έχει μια πολυσύνθετη δομή, με λειτουργίες που ακόμη και έπειτα από αμέτρητα χρόνια ιατρικής εξέλιξης, φαντάζουν παράξενες.
Λένε, ότι ένας κοινός άνθρωπος χρησιμοποιεί μόλις το 10% του εγκεφάλου του, ενώ το υπόλοιπο 90% παραμένει σχεδόν ανεξερεύνητο.
Τι άλλο δε γνωρίζουμε για το ανθρώπινο σώμα;

Αλεξάνδρειες: Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος

Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος αποτελούσαν μέρος στρατηγικού σχεδίου, που στόχο είχε την ανάμειξη του πληθυσμού και τον εξελληνισμό των κατακτημένων περιοχών.
Εκτός από την ίδρυση αυτών των πόλεων, μια σειρά από οχυρώσεις και άλλου είδους έργα κατασκευάστηκαν με σκοπό να υποβοηθήσουν την αύξηση της παραγωγής, τη δημιουργία χερσαίων και υδάτινων εμπορικών δρόμων, και τη διατήρηση της ηρεμίας στις κατακτημένες περιοχές.
Η πρώτη Αλεξάνδρεια που ιδρύθηκε, και συγχρόνως η πιο φημισμένη από όλες, ήταν η Αλεξάνδρεια

Οι 21 κορυφαίες αντικαρκινικές τροφές

Εχθροί του καρκίνου

Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για τις αντικαρκινικές δράσεις διαφόρων τροφών. Σκεφτήκαμε λοιπόν να τις εντάξουμε όλες σε μία και μοναδική λίστα για να μπορείτε να τη συμβουλεύεστε και να είναι εύκολα προσβάσιμη. Προσθέτοντας αυτές τις τροφές στο καθημερινό σας διαιτολόγιο, μπορείτε να μειώσετε πολύ σημαντικά τις πιθανότητες να νοσήσετε εσείς ή οι αγαπημένοι σας.
Εχθροί του καρκίνου