Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Καφές και κακάο: Κι όμως προστατεύουν από τον καρκίνο!


καφές
Αγαπημένες καθημερινες συνήθειες, ο καφές για τους μεγάλους, το κακάο για τους μικρούς. Πολλές είναι οι μελέτες που υποστηρίζουν την ευεργετική δράση του καφέ και του κακάο, ενώ πληθαίνουν και οι μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι ο καφές και το κακάο έχουν ακι αντικαρκινικές ιδιότητες.

Οκτώ μυστικά για να μην «κολλήσετε» αυτόν το χειμώνα!

γρίπη 2
Μόλις τέσσερις ώρες είναι αρκετές για να «εμφανιστούν» ίχνη μολυσματικού ιού σε αντικείμενα και επιφάνειες που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Βιταμίνη D: Γιατί είναι πολύτιμη;



ευτυχισμένη
Αν και η χώρα μας «λούζεται» από το φως του ήλιου τις περισσότερες μέρες του χρόνου, οι Έλληνες παρουσιάζουμε συχνά έλλειψη βιταμίνης D. Ενώ όμως δεκάδες επιστημονικές έρευνες

Όταν τα παιδιά έχουν έλλειψη σιδήρου

παιδια φαγητο

Η αναιμία από έλλειψη σιδήρου, γνωστή ως σιδηροπενική αναιμία, είναι μια διαταραχή αρκετά συχνή στα παιδιά. Αν αποκλειστεί οποιοδήποτε παθολογικό πρόβλημα, η πιο συχνή αιτία έλλειψης σιδήρου σε ένα παιδί είναι η κακή διατροφή.

Πολλαπλά οφέλη από αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς

αποξηραμένα φρούτα

Τροφές που ενισχύουν την υγεία και την ομορφιά

Εντάσσοντας αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς στην καθημερινή μας διατροφή, θα αποκομίσουμε πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Διαβάστε αναλυτικά ποια είναι αυτά…

Βάλτε τον χυμό πορτοκάλι στην καθημερινότητά σας

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Η κατανάλωσή του έχει συσχετιστεί με πολλαπλά οφέλη σε διάφορους τομείς της υγείας

Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο που παράγεται σε πολλές περιοχές παγκοσμίως, ενώ η ποικιλία γεύσεων που το συναντάμε ικανοποιεί όλα τα γούστα. Εκτός από το πορτοκάλι, ο χυμός πορτοκαλιού αποτελεί μια εξίσου αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων. Και όχι άδικα…

Επιλέγοντας τους υδατάνθρακες

υδατανθρακες

Προτάσεις για την ένταξή τους στο καθημερινό διαιτολόγιο

Σε μία εποχή που η διατροφή μας επιστρέφει στα μεσογειακά πρότυπα, η βάση της «μεσογειακής πυραμίδας», δηλαδή τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουμε συχνότερα και σε μεγαλύτερη ποσότητα, απαρτίζεται από τους υδατάνθρακες. Αλήθεια, ποια είδη υδατανθράκων μπορεί να συναντήσετε στα τρόφιμα και πώς μπορείτε να τους εντάξετε στο διαιτολόγιό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Η εκπαίδευση του Πυθαγόρα


Η ζωή και η διδασκαλία του Πυθαγόρα, του πρώτου φιλοσόφου.
Ένα από τα θέματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, που αποτελούν από τα πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα έρευνας των σύγχρονων ερευνητών, είναι χωρίς αμφιβολία η ζωή και η διδασκαλία του Πυθαγόρα, του πρώτου φιλοσόφου.

Ματωμένο ποτάμι σκορπά τον τρόμο στη Σλοβακία

Βρίθει σεναρίων η υπόθεση με το ματωμένο ποτάμι σε χωριό της Σλοβακίας, ένα φαινόμενο που συγκλονίζει τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο...

Ιρόκο: Το δέντρο που πολεμάει την κλιματική αλλαγή

Τα τροπικά δέντρα Ιρόκο είναι ενδημικά στις παραλιακές περιοχές της δυτικής Αφρικής. Το ξύλο τους είναι σκληρό, έχει υψηλή πυκνότητα και ανθεκτικότητα.

Το δημόσιο σύστημα υγείας στην αρχαία Ελλάδα


Στην Ελληνική πόλη κράτος μεταξύ των άλλων διευκολύνσεων που παρείχε στο σώμα των πολιτών συμπεριλαμβάνονταν και η δωρεάν παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Συναγερμός για κλοπή ραδιενεργού υλικού στο Μεξικό

Συναγερμό έχει σημάνει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ) μετά την κλοπή φορτηγού που μετέφερε μια επικίνδυνο ραδιενεργό υλικό στο Μεξικό.

Η μαγεία των θεών [Ντοκιμαντέρ]

Σε κάθε αρχαίο πολιτισμό η μαγεία χρησιμοποιήθηκε από την πιο απλή καθημερινή δραστηριότητα έως και την καθιερωμένη «επικοινωνία» με τους θεούς.

Iάπωνες θέλουν να μετατρέψουν το φεγγάρι σε γιγάντιο φωτοβολταϊκό πάρκο

Σε τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής ηλιακής ενέργειας φιλοδοξεί να μετατρέψει το φεγγάρι η Ιαπωνική αρχιτεκτονική και μηχανολογική εταιρεία Shimizu Corporation.
Η εταιρεία προτείνει την ανάπτυξη μιας γιγάντιας συλλογής φωτοβολταϊκών, μήκους 10.900 χιλιομέτρων και πλάτους 19 χιλιομέτρων στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ο Έλληνας που ξεκλειδώνει τα μυστικά του διαστήματος

Περίεργα πράγματα έγιναν στη Γη στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές Σεπτέμβρη του 1859. Τα δίκτυα του τηλέγραφου κατέρρευσαν, με τα καλώδια να βγάζουν σπίθες ή να λιώνουν, ενώ τις νύχτες ο ουρανός ήταν κατά διαστήματα τόσο φωτεινός που μπορούσε κανείς να διαβάσει εφημερίδα χωρίς τεχνητό φως.

Huffington Post: Μαθήματα ευζωίας δίνουν οι Έλληνες


Ο τρόπος ζωής των Ελλήνων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους λαούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post.

Η Γη από τον ISS [Βίντεο]

Ο Ντέιβιντ Πέτερσον έφτιαξε αυτό το εκπληκτικό time-lapse βίντεο με τίτλο «Ο κόσμος έξω από το παράθυρό μου», με φωτογραφίες και πλάνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Οι φωτογραφίες απεικονίζουν τις ομορφιές του γαλάζιου πλανήτη από το διάστημα. Στο 16ο δευτερόλεπτο διακρίνεται η Ελλάδα.