Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Η γειτονιά μας η Μεσόγειος έχει τοπία μαγικά και ονειρικές τοποθεσίες

perierga.gr - 10 τοποθεσίες στη Μεσόγειο προ(σ)καλούν με την ομορφιά τους!
Η Μεσόγειος διαθέτει μερικές από τις πλέον ονειρικές τοποθεσίες για διακοπές το καλοκαίρι, και όχι μόνο. Τοπία μαγικά καθώς το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας ενώνεται σχεδόν με τον ουρανό και τα δύο μπλε συνδυάζονται με το πράσινο που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει μέχρι την ακτή.

Αποκάλυψη NASA: Τεράστια ηλιακή καταιγίδα πέρασε ξυστά από τη Γη το 2012 - Παρατρίχα δεν βρήκε τον στόχο της!

http://www.e-reportaz.gr/wp-content/uploads/iliaki-kat-2.jpg
Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να τα μαθαίνεις εκ των υστέρων - αν και όταν τα μαθαίνεις. Η Γη γλύτωσε παρατρίχα μια σοβαρή καταστροφή το 2012, όταν μια τεράστια ηλιακή "καταιγίδα" πέρασε ξυστά από τον πλανήτη μας, όπως αποκάλυψαν τώρα οι επιστήμονες.

Tο δίδυμο των Cassandra Warner και Jeremy Floto απλά κάνει... θαύματα!

Colorful Liquid Splashes Captured at 1/3500th of a Second Look Like Floating Sculptures high speed
Το Floto+Warner Studio κρύβεται πίσω από την εντυπωσιακή σειρά φωτογραφιών, που φέρει τον τίτλο Clourant. Tο δίδυμο των φωτογράφων Cassandra Warner και Jeremy Floto – κατάφερε να απαθανατίσει μπογιά που αιωρείται πάνω από το έδαφος, εν ώρα κίνησης.

Πόσο ασφαλή είναι τα εντομοαπωθητικά για τα παιδιά;

 
Τα εντομοαπωθητικά είναι πολύ χρήσιμα τόσο στους ενήλικες αλλά πολύ περισσότερο στα παιδιά επισημαίνει ο Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος. Τα κουνούπια δεν είναι μόνο ενοχλητικά με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην αφήνουν ένα παιδί να κοιμηθεί.

Η σημασία του ασβεστίου για την υγεία των γυναικών

Γάλα 

Διατροφικές συμβουλές για να φτάσετε στα βαθειά γεράματα
Το ασβέστιο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά, που πρέπει απαραίτητα να προσλαμβάνουμε μέσα από τη διατροφή μας. Το ζητούμενο είναι αν παίρνουμε όσο χρειάζεται, μιας και νέα έρευνα έρχεται να πιστοποιήσει το γεγονός ότι μια πλούσια σε ασβέστιο διατροφή, μπορεί να αυξήσει την διάρκεια ζωής για τις γυναίκες.

Ένα εντυπωσιακό και προκλητικό όραμα για το μέλλον - Η Γη το έτος 2100

Ένα εντυπωσιακό και προκλητικό όραμα για το μέλλον.
Βασισμένο σε συνεντεύξεις τριακοσίων κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου, οι οποίοι έχουν εφεύρει ήδη το μέλλον στα εργαστήριά τους, που με έναν διαυγή και ελκυστικό τρόπο μας παρουσιάζουν τις επαναστατικές εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής, των υπολογιστών, κβαντικής φυσικής, διαστημικά ταξίδια, που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο ζωής μας και θα αλλάξουν την πορεία του ίδιου του πολιτισμού.

Αστρονόμοι έκαναν την πιο ακριβή μέτρηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα σε εξωπλανήτη

Αστρονόμοι στις ΗΠΑ έκαναν την πιο ακριβή μέτρηση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, της ακτίνας ενός πλανήτη εκτός του ηλιακού μας συστήματος.
Έτσι, με τη βοήθεια των διαστημικών τηλεσκοπίων «Spitzer» και «Kelper» της NASA, το μέγεθος του εξωπλανήτη Kepler-93b μετρήθηκε πλέον με αβεβαιότητα μόλις 119 χιλιομέτρων.

Τα κίτρινα και πορτοκαλί λαχανικά κατά του καρκίνου

ΦΡΟΥΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ 

Η συμβολή τους στην καλή υγεία του ουροποιητικού συστήματος
Για τα φρούτα και τα λαχανικά γνωρίζουμε ότι είναι πολύ υγιεινά. Εκτός όμως από όσα μέχρι σήμερα είναι γνωστά, μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης έρχεται να φωτίσει μια άγνωστη συνεισφορά τους στην υγεία μας. Σύμφωνα με στοιχεία της πολυεθνικής μελέτης MEC, η οποία ξεκίνησε το 1993 για να αξιολογήσει τη σχέση ανάμεσα στη διατροφή, τον τρόπο ζωής, γενετικούς παράγοντες και την εμφάνιση καρκίνου, φάνηκε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστεως στις γυναίκες.

Το ρόδι μειώνει την πείνα

ροδι 

Οι εθελοντές που λάμβαναν το εκχύλισμα ροδιού ένιωθαν λιγότερο πεινασμένοι (κατά μέσο όρο 12%)
Το εκχύλισμα του ροδιού μπορεί να προάγει την αίσθηση κορεσμού, την ενίσχυση της πληρότητας και να βοηθήσει στη μείωση των παραγόντων κινδύνου για το υπερβολικό βάρος, σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο Queen Margaret, στο Εδιμβούργο.

Τα μυστικά της διατροφής των Αρχαίων Ελλήνων!


Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;

Η αγριότερη «συμμορία» στην ιστορία της Γης

Ο Τυραννόσαυρος ρεξ, είναι ο μεγαλύτερος και πιο μοχθηρός θηρευτής που πάτησε το πόδι του στη Γη. Η εμφάνιση του T-rex προκαλούσε όπως είναι ευνόητο τον απόλυτο φόβο και τρόμο.

Περίεργες ιστορικές συμπτώσεις

Μια σύμπτωση είναι μια συλλογή γεγονότων που συνδέονται μεταξύ τους, αλλά είναι απίθανο να έχουν μια κοινή αιτία.
Κάποιες φορές οι άνθρωποι αναπτύσσουν θεωρίες συνωμοσίας προκειμένου να εξηγήσουν ορισμένα συμπτωματικά γεγονότα, που φαίνεται να συνδέονται, ωστόσο δεν έχουν καμία απολύτως σχέση.

Η Χορτοφαγική διατροφή μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και οδηγεί σε μακροζωία

Η Χορτοφαγική διατροφή μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου και οδηγεί σε μακροζωία

Η επιλογή μίας διατροφής πλούσιας σε λαχανικά και φρούτα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου συνεισφέροντας στην περιβαλλοντική αειφορία αυξάνοντας παράλληλα το προσδόκιμο ζωής, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο LomaLinda.

Ολική εμβύθιση στην εικονική πραγματικότητα

Η εξάπλωση της χρήσης της εικονικής πραγματικότητας αποτελούσε παλαιότερα μία από τις πλέον συνήθεις «προφητείες» της επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο η πραγματικότητα διέψευσε τις προβλέψεις, καθώς, μετά από μία σύντομη «έκρηξη» κατά τη δεκαετία του 1990, η VR φάνηκε να απομακρύνεται ξανά από το ευρύ κοινό.

Ασυνήθιστη παραλία όπου η θάλασσα… εξαφανίζεται!

Έχετε δει ποτέ τη θάλασσα να εξαφανίζεται ως διά μαγείας μπροστά στα μάτια σας;
Ένα μοναδικό φαινόμενο που δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού στον κόσμο λαμβάνει χώρα στην παραλία Chandipur, στην ανατολική Ινδία. Η θάλασσα υποχωρεί πέντε χιλιόμετρα κάθε μέρα εξαιτίας της παλίρροιας και επανέρχεται στη… θέση της μετά από λίγη ώρα.

Τα 15 φρούτα και λαχανικά με τα λιγότερα φυτοφάρμακα

Τα 15 φρούτα και λαχανικά με τα λιγότερα φυτοφάρμακα
Γνωρίζετε ποια φρούτα και λαχανικά είναι πιο «υγιεινά» και έχουν τα λιγότερα φυτοφάρμακα;

Η οργάνωση «Environmental Working Group» δίνει τις απαντήσεις μέσω της αναφοράς της.