Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ραδιενεργά κατάλοιπα των πυρηνικών δοκιμών παραμένουν στη στρατόσφαιρα

Τα ραδιενεργά κατάλοιπα των πυρηνικών δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν στη Γη πριν από δεκαετίες, καθώς και των κατά καιρούς πυρηνικών ατυχημάτων, παραμένουν με τη μορφή σωματιδίων στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, στη στρατόσφαιρα, για πολύ περισσότερο

Δέκα σημεία με θέα που κόβουν την ανάσα

Δέκα σημεία με θέα που κόβουν την ανάσα 

Δείτε φωτογραφίες

Το πράσινο τσάι αλληλεπιδρά με φάρμακα για την πίεση













Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώσει τη δραστικότητα ορισμένων αντιυπερτασικών και αντιαλλεργικών φαρμάκων, προειδοποιούν επιστήμονες από την Ιαπωνία.

Η πολύωρη ακινησία ακυρώνει τα οφέλη της γυμναστικής












Μία επίσκεψη στο γυμναστήριο την ημέρα δεν είναι αρκετή για να εξαλειφθούν οι συνέπειες που έχει στην υγεία η πολύωρη ακινησία σε μία καρέκλα - τουλάχιστον για τις γυναίκες, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Οι δίαιτες «αδυνατίζουν» και τη μνήμη













Ερευνητές καταθέτουν νέες ενδείξεις ότι η γρήγορη απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί πρώιμο σύμπτωμα άνοιας.

Aπλοί τρόποι για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου!



Το φαινόμενο της χαμηλής αυτοεκτίμησης παρατηρείται όλο και συχνότερα στις μέρες μας και συνήθως είναι η αιτία σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων. Οι ρίζες του τις περισσότερες φορές εντοπίζονται στην προεφηβική και εφηβική ηλικία, όταν το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με τις πρώτες του δυσκολίες και ανάλογα διαχειρίζεται τις επιτυχίες και τις αποτυχίες.

Η ανατολή και η δύση σε εντυπωσιακά μέρη!


perierga.gr - Η ανατολή και η δύση του ήλιου στα πιο εντυπωσιακά μέρη του κόσμου!




Μια φωτογραφική συλλογή που κόβει την ανάσα είναι αυτή που παρουσίασε πρόσφατα το National Geographic έχοντας συλλάβει τη μαγική στιγμή μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας ώρας του ηλιακού φωτός σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του κόσμου.

Νησί ψηφίζεται επί 20 χρόνια ως το καλύτερο στον κόσμο!

perierga.gr - Ποιο νησί ψηφίζεται επί 20 χρόνια ως το καλύτερο στον κόσμο;




Οι αναγνώστες του διάσημου περιοδικού Conde Nast Traveler είναι πιστοί στις απόψεις τους κι αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι επί 20 χρόνια στην ερώτηση «Ποιοι είναι το καλύτερο νησί στον κόσμο;» ψηφίζουν το ίδιο: το Μάουι! Κάθε χρόνο το περιοδικό βγάζει έναν κατάλογο με τα 25 ομορφότερα

Εκπληκτικό ροδόδεντρο ετών… 125!

perierga.gr - Εκπληκτικό ροδόδεντρο ετών… 125!




Έγινε διάσημο άμα τη εμφανίσει του στο Google Street Map αφού η εικόνα του έκανε το γύρο του διαδικτύου, εντυπωσιάζοντας τους πάντες! Ένα εκπληκτικό ροδόδεντρο αποκαλύφθηκε να δεσπόζει μπροστά από μια κατοικία στον Καναδά και αμέσως έγινε… στα ρ του Ίντερνετ. Ο ιδιοκτήτης

Πανέμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας!

perierga.gr - 15+1 πανέμορφα ορεινά χωριά της Ελλάδας




Στολίδια των ελληνικών βουνών, τα χωριά που θα δείτε στη συνέχεια δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τους αντίστοιχους ξένους ορεινούς οικισμούς. Κρυμμένα μέσα σε φαράγγια, πάνω σε βουνοκορφές, πνιγμένα στη βλάστηση ή στο χιόνι, άλλα μικρότερα και άλλα κεφαλοχώρια,

O Άγνωστος Ναός του Άρη στην αρχαία αγορά των Αθηνών

Ο Ναός του Άρεως, ο οποίος ανασκάφηκε το 1937, είναι ένα από τα τέσσερα σημαντικά μνημεία που μεταφέρθηκαν στην Αγορά την περίοδο του Αυγούστου.

Ιστορίες γέννησης θεών άλλων πολιτισμών πριν το Χριστιανισμό


Η σύλληψη του Θεανθρώπου με τον κρίνο και η γέννηση του αποτελούν τα σημαντικότερα θαύματα της Χριστιανικής πίστης.

Αίγυπτος: Βρέθηκε νέα κοιλάδα των βασιλέων

Αμερικανοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν κοιμητήριο με τους τάφους 16 φαραώ
Ένα άγνωστο μέχρι σήμερα, αλλά πιθανώς πολύ σημαντικό, αρχαίο αιγυπτιακό βασίλειο ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους που εργάζονται στην κοιλάδα του Νείλου.

Μια αλήθεια του σύμπαντος

Οι σοφοί της αρχαιότητας μελετούσαν τη φύση για να τους δείξει πώς να ζουν ευτυχισμένοι.
Δίδασκαν ότι η ενότητα με τη φύση και η αρμονική και σύμφωνη με τους νόμους της φύσης ζωή είναι τα κλειδιά για την εσωτερική γαλήνη.