Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Τα πολλά κρεατικά «αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού»

Οι γυναίκες που τρώνε συχνά κόκκινο κρέας και προϊόντα κρέατος μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του μαστού, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Χάνεται η μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ: Αναποτελεσματικές οι έρευνες σε ποσοστό 99%

  Χάνεται η μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ: Αναποτελεσματικές οι έρευνες σε ποσοστό 99%
Περισσότερες από το 99% των ερευνών και κλινικών δοκιμών που έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία για την ανάπτυξη φαρμακευτικής αγωγής που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη νόσο Αλτσχάιμερ απέτυχαν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν Αμερικανοί επιστήμονες στην επιθεώρηση Alzheimer's Research & Therapy.

Τέσσερις παράδοξοι παράγοντες που "σαμποτάρουν" τη μνήμη μας

  Τέσσερις παράδοξοι παράγοντες που "σαμποτάρουν" τη μνήμη μας
Η απώλεια μνήμης είναι συνήθως σύμπτωμα της προχωρημένης ηλικίας. Υπάρχει όμως τρόπος να επιβραδύνουμε την εξασθένιση των νοητικών μας ικανοτήτων εάν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση της άνοιας.

Τρία σημάδια ότι σας λείπουν φυτικές ίνες

  Τρία σημάδια ότι σας λείπουν φυτικές ίνες
Οι φυτικές ίνες είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα φρούτα, τα λαχανικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης.
Εάν η διατροφή σας περιλαμβάνει αυτές τις διατροφικές ομάδες, πιθανώς καλύπτετε τις ημερήσιες ανάγκες σας σε φυτικές ίνες.

Γιατί οι διακοπές είναι απαραίτητες για την υγεία μας

  Γιατί οι διακοπές είναι απαραίτητες για την υγεία μας
Μπήκε και ο Ιούλιος και πλέον ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τουλάχιστον όσοι εξ' αυτών έχουν την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, αφού η κρίση έχει επηρεάσει την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών.

Κηλίδες γήρατος στο δέρμα: Συμπτώματα, αιτίες και πρόληψη

  Κηλίδες γήρατος στο δέρμα: Συμπτώματα, αιτίες και πρόληψη
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος. Ως το μεγαλύτερο όργανο, εκτίθεται σε πολλές βλαβερές ουσίες, όπως τα χημικά προϊόντα (σαπούνια, σαμπουάν, αλοιφές, ατμοσφαιρική ρύπανση) και οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Τιρκουάζ νερά και χρυσαφένια άμμο σε δεκάδες παραλίες της Ελλάδας



Δε λέμε, εντυπωσιακές οι παραλίες της Δομινικανής Δημοκρατίας, πανέμορφα τα νερά στις Μπαχάμες και εκπληκτικά τα τοπία του Αμαζονίου, όμως – χωρίς να κοκορευόμαστε- η Ελλάδα αν και δεν είναι εξωτικός προορισμός έχει… λίγο απ’ όλα τα παραπάνω.

Μελέτη που δημοσίευσε η εταιρία πετρελαιοειδών BP αναφέρει ότι οι πετρελαϊκοί πόροι θα εξαντληθούν σε 53,3 χρόνια


Μια μελέτη που δημοσίευσε η εταιρία πετρελαιοειδών BP αναφέρει ότι οι πετρελαϊκοί πόροι θα εξαντληθούν σε 53,3 χρόνια με βάση τους σημερινούς ρυθμούς άντλησης

Από το 2019 η Σελήνη θα πάψει να περιστρέφεται... ολομόναχη γύρω από τον πλανήτη μας

Από το 2019 η Σελήνη θα πάψει να περιστρέφεται... ολομόναχη γύρω από τον πλανήτη μας, αφού θα αποκτήσει για «συντροφιά» έναν αστεροειδή, ο οποίος θα γίνει ουσιαστικά ο πρώτος δορυφόρος της.

Η ζάχαρη και οι πολλαπλές χρήσεις της

ζαχαρη 

Χρησιμοποιήστε την και εκτός κουζίνας
Είτε πρόκειται για την υγεία ή την ομορφιά, στην κουζίνα ή στον κήπο, η ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους.

Ποιους ξηρούς καρπούς να τρώτε για να μην αρρωσταίνετε!

 Ποιους ξηρούς καρπούς να τρώτε για να μην αρρωσταίνετε!
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όλοι οι ξηροί καρποί λειτουργούν ευεργετικά για την υγεία μας.
Ωστόσο, υπάρχει μία συγκεκριμένη κατηγορία, η οποία υπόσχεται να σας κρατήσει υγιείς, να διώξει το αίσθημα πείνας και να τροφοδοτήσει τον οργανισμό σας με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

H NASA επενδύει σε φουτουριστική μαγνητική ασπίδα

Η μαγνητόσφαιρα της Γης –ο χώρος δηλαδή στον οποίο εκτείνεται η επιρροή του μαγνητικού πεδίου της– αποτελεί πηγή έμπνευσης για ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο της NASA.

Uvac: Ο παράξενος πράσινος ποταμός στη Σερβία!

Ο ποταμός Uvac είναι ένα φυσικό διαμάντι στη Σερβία, που συνθέτει ένα από τα ωραιότερα σκηνικά στο ομώνυμο φαράγγι.
Ρέει στο βουνό Golija και στη συνέχεια διαπερνά τη νοτιοδυτική Σερβία περνώντας στην ανατολική Βοσνία και Ερζεγοβίνη, όπου μετά από 119 χιλιόμετρα εκβάλλει τελικά στον ποταμό Lim.

10 tips για τη δίαιτα, που δεν έχετε ξανακούσει

Τα top 5 τρόφιμα για λαμπερό δέρμα

fruits
Οι περισσότεροι από μας γεννιούνται με υγιές και εύπλαστο δέρμα. Ωστόσο, καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας γίνεται λιγότερο λαμπερό και έρχεται αντιμέτωπο με την καθημερινή φθορά. Μια καλή είδηση είναι ότι, αν και η ποιότητα του δέρματος οφείλεται εν μέρει στα γονίδιά μας, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να την καλυτερεύσουμε.

Και δεύτερος κροκόδειλος στην Κρήτη; – Το βίντεο που αποδεικνύει ότι το τέρας βρίσκεται εκεί

krokodeilos-570
Η εμφάνιση κροκόδειλου στο Ρέθυμνο αποτελεί πραγματικότητα μετά και από τις επίσημες διαβεβαιώσεις από υπηρεσίες που ανέλαβαν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο των φημολογιών που τα τελευταία 24ώρα έχουν αναστατώσει αλλά και γεμίσει περιέργεια τους κατοίκους και όχι μόνο της Κρήτης.